134.902 gebruikers | 85.724 films | 31.049 regisseurs | 3.508.564 berichten | 4.930.809 stemmen

L'Ami de Mon Amie (1987)

Ami de Mon Amie, L' (1987)
17 stemmen | gemiddelde 3,11
mijn stem:
Frankrijk
Drama
103 minuten

geregisseerd door Eric Rohmer
met Emmanuelle Chaulet, François-Eric Gendron en Anne-Laure Meury

In de buitenwijken van Parijs raakt Blanche, een jonge secretaresse, bevriend met Lea, een meisje dat veel levendiger is dan zij. Lea heeft een vriend, Fabian, die weer bevriend is met Alexandre (die Adrienne als vaste vriendin heeft)Blanche wordt verliefd op Alexandre, maar hoe kan ze haar liefde aan hem tonen?

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 april 2006, 12:45 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Gisteren de laatste gezien uit de Comedies et Proverbes.
Eerlijk gezegd vind ik deze de minste van de zes. Het eerste uur was het weer Rohmer als vanouds, met met zorg uitgekozen locaties, goede dialogen, enz.
Aan het eind wordt het echter minder:
Het misverstand tussen Blanche en Lea doet me wel heel erg denken aan John Lantings Theater van de Lach. Dit wordt nog eens versterkt door de kleding van de vier hoofdpersonen: twee in het blauw, twee in turquoise. Normaal besteedt Rohmer altijd heel veel aandacht aan (de kleur) van de kleding, maar hier vind ik het overdone.

FisherKing
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 augustus 2006, 23:55 uur
Die kritiek deel ik toch niet. Het komt namelijk tussen vrienden juist, heel vaak voor, dat je bepaalde kleuren draagt, zeker in die tijd, maar soit, jij mag dat denken. ;)

Heerlijke foute sporten van destijds, tennis en windsurfen, een feest van herkenning, en ditmaal gaat het niet over relaties die verdwijnen, dat is vanaf de eerste scene's duidelijk, maar hoe nieuwe te maken. En hoe "vrienden" elkaar daarvoor kunnen "mis-cq- gebruiken"

Setting ditmaal in een hele moderne Banlieu destijds, en daarmee loopt Rohmer ook weer vooruit in de architectuur-visie van destijds, want in elke film van hem, wordt dat toch wel als een mindere ontwikkeling beschouwd.

Weer genoten, van de vele misverstanden en miscommunicaties. En het hoopvolle gedoe van de vrouwen. En het schuchterige gedoe van een aantal mannen. Eric Rohmer is een zeer leuk filmmaker. Een man met passie en visie, want het ziet er allemaal in eerste instantie wat eenvoudiger uit, er gaan grondige studies in kleur, design, casting, en mise-en-scene aan vooraf, en dat zie ik helaas te weinig in de huidige films.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 oktober 2006, 17:51 uur
Je kan niet echt wegdromen bij het verhaal waarin schijnbaar niets belangrijks gebeurd. Het houdt een spiegel voor van onszelf en de wereld waarin we leven. Voor mij een feest om naar te kijken. Ik bedenk dat hij al bijna 70 was bij het realiseren van deze film en dat doet mijn respect nog meer groeien.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 februari 2012, 23:42 uur
Rohmer's films zijn onder de meest plezierige om te kijken. Zomers, luchtig, 'gewoon.' Net als Linklater's Before Sunrise/set gebeurt er nagenoeg niks behalve jonge mensen die praten praten praten. Ze hebben nooit iets wereldschokkends te melden, maar boeien door de herkenbaarheid van hun emoties en situaties. En juist doordat ze zo 'gewoon' zijn, zijn ze zo aandoenlijk interessant. Ik zou honderd keer liever een keertje met een van Rohmer's 'heldinnen' uit films als deze (of La Collectionneuse, La Femme de l'Aviateur, Le Rayon Vert, Le Genou de Claire etc.) uitgaan dan met 99% van de zogenaamde 'filmsterren.'
L'Ami de Mon Amie is wederom prachtig.