Deadly Companions, The (1961)

Alternatieve titel: Trigger Happy

Deadly Companions, The (1961)
8 stemmen | gemiddelde 2,62
mijn stem:
Western
93 minuten

geregisseerd door Sam Peckinpah
met Brian Keith, Maureen O'Hara en Steve Cochran

Een ex-soldaat doodt per ongeluk de zoon van een vrouw, om het een beetje goed te maken helpt hij de vrouw het indianengebied door.

gebruiker
bericht

quote
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 augustus 2009, 22:18 uur
Tijdje geleden gekocht, maar ik kom er nog niet helemaal door. De stijl is nog droger dan die van Anthony Mann of Delmer Daves, maar de thematiek is echt al typisch Peckinpah. Plotseling richtingloos geweld waar de personages de consequenties van moeten dragen, en nog meer ontsporen. Chill Wills speelt een goeie bijrol. De rest van de cast vind ik niet geweldig. Brian Keith is op zich een goede acteur, maar lijkt een hoofdrol niet aan te kunnen.

Veel minder dus dan Peckinpah's tweede film: Ride the High Country waarin de voortekenen van the Wild Bunch en Pat Garrett al duidelijk zichtbaar waren.

quote
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 augustus 2009, 22:27 uur
Toch maar afgekeken, misschien kan ik iemand anders er nog mee blij maken. De grote zwakte van deze film blijkt toch het verhaal te zijn. Paar rare plotwendingen en vreemde motieven. Toch is dit wel historisch interessant. De thematiek en sommige scenes lopen duidelijk vooruit op de latere films van Peckinpah, maar ook op de grote Italo westerns van Leone en Corbucci, maar dan zonder die grote meeslepende gebaren!

niet ingelogd

109.192 gebruikers | 64.700 films | 23.999 regisseurs | 2.519.062 berichten | 3.554.565 stemmen