134.921 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.509.192 berichten | 4.931.804 stemmen

Scars of Dracula (1970)

Horror
96 minuten

geregisseerd door Roy Ward Baker
met Christopher Lee, Dennis Waterman en Jenny Hanley

Het dorpje nabij het kasteel van graaf Dracula (Christopher Lee) komt in opstand na de dood van een jonge vrouw. Ze steken het kasteel in brand, maar Dracula's wraak is verschrikkelijk en hij vermoord alle vrouwen en kinderen die zich in de lokale kerk schuilhielden. Niet ver daar vandaan, moet vrouwenversierder Paul (Christopher Matthews) zijn woonplaats ontvluchten als de grond hem te heet wordt. Teveel vaders en echtgenoten zijn namelijk naar hem op zoek. Hij komt in het dorpje terecht waar het lot hem voert naar Dracula's kasteel.

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 januari 2006, 22:43 uur
De bloedigste Dracula uit de Hammer stal. Werd destijds door de kritiek maar matig geapprecieerd. Toch vond ik het de laatste echt geslaagde Hammer Dracula. De opvolgers, AD 72 en SATANIC RITES speelden zich af in de jaren zeventig en waren minder overtuigend dan deze ouderwetse vampierenfilm, gesitueerd in de negentiende eeuw, waar Bram Stoker's creatie echt thuishoort...
Vooral de scene in de kapel in het begin van de film is indrukwekkend.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 februari 2007, 11:27 uur
Vind dit echt een macaber meesterwerk uit de stal van Hammer. Echt geweldig hoe de angst van die mensen in dat dorp wordt getoond en hoe Dracula hoog in zijn kastaaltoren dood en verderf zaait.
Het gaat er allemaal wat bloederig en geweldadig aan toe, maar dat het voor mij beslist geen minder deel uit de serie. Integendeel, het heeft wel wat zo'n sadistische Dracula.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Scars of Dracula (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Scars of Dracula (€ 5,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Scars of Dracula (€ 7,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 november 2007, 13:40 uur
Kvind deze film zeer mooi zeker voor die tijd
deze is dan wel oud maar toch zeer goed

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 februari 2009, 22:18 uur
Wat al direct opvalt is dat deze film, zoals Mac Hammer Fan al zegt, de bloedigste Dracula uit de Hammer stal is. Hoewel het nog steeds in het victoriaanse tijdperk afspeelt, een tijdperk waar ik zeer gecharmeerd van ben, moet ik echter toegeven dat de sfeer toch minder is. En niet alleen de sfeer, maar ook het verhaal, de dialogen, het acteren, de effecten, ... Alles is van een lager niveau. Maar richting het einde herpakt de film zich gelukkig en stijgt het niveau aanzienlijk!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juli 2009, 19:01 uur
gisternacht maar een 2e kijkbeurt gewaagdt.
hadt m de laatste keer gekeken naar films zoals ebola syndrome, ichi thekiller en inside.
ja dan komt deze film absoluut niet tot zn recht.
Dus vannacht, maar een 2e poging.
het was lekker guur weer voor buiten , en daar past deze dracula uitstekendt bij, en eigenlijk een hele gave horrorprent van die tijd.
vooral het begin is al geweldig.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 november 2009, 21:02 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Liefde en moed overwint zelfs het grootste kwaad
Count Dracula terroriseert weer eens de dorpen van weerloze boeren. De bevolking komt in opstand maar ziet al snel in dat ze kansloos zijn tegen dit kwaad. Wie is er moedig genoeg om hem te stoppen?

Dit simpele verhaal is natuurlijk al vaak genoeg verteld zelfs voor 1970 en is tegenwoordig vrij bekend onder de mensen. Maar toch is deze film voor de horror fan erg interessant naar mijn idee. En kan het makkelijk op tegen de vele zwakke horrors die momenteel op het toneel verschijnen. Vooral door de erg sterke en angstaanjagende sfeer van de film.

Het geluid speelt hierbij een belangrijke rol, waarbij in rustige scenes de omgevingsgeluiden van fluitende vogeltjes te horen zijn met op de voorgrond de geluiden van hoefgetrappel. Dit in contrast met het trompet geschal van scenes waarbij de spanning wat toeneemt en waarbij het hoogtepunte word bereikt door episch geroffel.

De effecten in de film kun je soms wat achterhaald noemen alhoewel ik het voor die tijd vrij logische keuzes vind. Een geverft omgevingshot van een kasteel op een klif afgewisseld met de verschillende interieur decors waarbij de sfeer van die tijd goed word geschept. Ik moest alleen wel even wennen aan de vleermuis knuffel aan een touwtje maar vind het geen al te gekke oplossing voor die tijd.

Acteerwerk komt erg goed over, waarbij emoties goed worden weergeven. Neem Count Dracula bijvoorbeeld met zijn kwade blik . Maar ook de angstige reacties van de bewoners komen heel geloofwaardig over. Ook zijn er de nodige schoonheden aanwezig die de naargeestige romantiek van de count erg versterkt.

Verder is er over het camera werk niet veel noemenswaardigs te zeggen. Alleen vind ik in bepaalde scenes de dieptewerking erg effectief waardoor er een bepaadle spanning word opgwekt. Dit doormiddel van een boom op de voorgrond waar de camera dan tussen de takken door een personage filmt. Het is een simpel gegeven maar voegt veel toe.

Ik heb nog weinig films over Dracula gezien maar moet zeggen dat de makers een waardig beeld over het verhaal van Count Dracula hebben gecreeerd voor mij. Gruwelijke scenes met genoeg bloed en een ongelofelijke goede sfeer die je de rillingen geeft. Sommige effecten komen wat lachwekkkend over maar is mee te leven als je kijkt naar het jaar dat de film uitkwam. Sterke rol van Lee maar ook het in de ogen kijken van de bewoners verteld al genoeg over hun benarde situatie. Wat dus een goed teken is. Het verhaal is verder niet meer bijzonder te noemen maar de film in zijn eenvoud brengt genoeg emoties bij de kijker omhoog om interessant te blijven. Ik zou zeggen prik door het jaar van uitkomen heen en je hebt een heerlijke horror die meer te bieden heeft dan de meeste meuk die ze tegenwoordig horror noemen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 december 2010, 21:44 uur
Wederom een zeer geslaagde Dracula verfilming. De 5e met Lee en eigenlijk allemaal even geslaagd. Bij dit deel vond ik het acteerwerk dan weer wat minder, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd met de extra hoeveelheid bloed. Ook de sfeer is weer ouderwets lekker.
Prima film.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 februari 2011, 22:41 uur
Deze Dracula was zalig, alle simpele hilarische cliche's waren er maar werden zalig gebruikt, en de dosis seks en goor zit er ook sterk in dat de film zeker niet doet vervelen. En die fake vleermuis was kapot lachen, maar dat maake het gewoon entertainend.

Dikke 4,5* verdiend ^O^

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 december 2011, 17:52 uur
Lee was niet blij met zijn make-up en het geweld in deze film, maar ik vind het toch een van de beteren uit de stal. Die vleermuis was inderdaad erg nep, en die brandende vogelschrikker op het eind die van een duidelijk nepkasteel afvalt was voor mij het dieptepunt. Verder vind ik 'm wel sterk.