134.918 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.509.016 berichten | 4.931.512 stemmen

locatie: Films » Bilitis (1977) » Info

Romantiek / Erotiek
95 minuten

geregisseerd door David Hamilton
met Patti D'Arbanville, Mona Kristensen en Bernard Giraudeau

Een meisje doet haar eerste verkenningen in de erotiek tijdens haar vakantie bij een nicht die door haar echtgenoot bedrogen wordt.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 augustus 2006, 11:18 uur
Wat in het jaar 1977 een enorm sukses was in de bioscoop, begrijp ik niet dat op deze film maar 15 stemmen zijn gebracht. Het prachtige camera werk, fotografie, en niet te vergeten de muziek is een aanrader of beter gezegd een kunst van David Hamilton. Vroeger was deze film te krijgen op video, maar op DVD is hij nog niet te krijgen, of alleen in Frankrijk zoals ik Laura les ombres des lete heb besteld via Ebay.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 mei 2007, 23:01 uur
Prachtige film, BILITIS, die me telkens opnieuw weer tot traantjes brengt door middel van de wondermooie muziek. Misschien is het nog een beetje te vroeg om al te spreken van een cultfilm (tenslotte is ie nog maar 30 jaar oud), maar dat ie mooi is, dat is een feit dat vaststaat. Iedereen zou deze prent moeten gezien hebben!!! 5 sterren.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Bilitis (€ 19,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Bilitis (€ 21,48)
gratis verzending

Bilitis (€ 21,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 augustus 2007, 14:06 uur
Toegegeven, dertig jaar geleden had ik ook een poster van David Hamilton in mijn slaapkamer hangen. Wat de film betreft: ik vind de muziek ook heel mooi, maar de prent is ronduit teleurstellend. Er is helemaal geen verhaal te bespeuren, het slaat gewoon nergens op. Mooie plaatjes maar anderhalf uur sfeerloze leegte en verveling.
Geef mij maar een "meer geklede" versie van romantiek zoals Peter Weir's "Picnic at Hanging Rock", daar zijn de muziek en de beelden ook heel mooi maar heb je tenminste een mysterieuze, meeslepende sfeerschepping.
;)

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 augustus 2008, 0:04 uur
Behalve de goede filmmuziek valt er weinig te beleven aan deze saaie benedengemiddelde film. Matig.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 oktober 2008, 11:05 uur
Tja die posters, die zag je toen veel, soft focus erotiek. Mooie tijden. Het was vooral die muziek die mensen naar de film trok. Een mooie poster is toch wat anders dan een goede film.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 september 2009, 13:06 uur
1 vd mooiste films die ik ooit gezien heb, weet me altijd weer te ontroeren, wat een prachtige uiteenzetting van ware liefde!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 maart 2011, 18:39 uur
Mooie... nee, Lieve film. De schattigheid druipt er vanaf. De shots van Hamilton zijn heerlijk dromerig enzo ook de zoetsappige muziek. Niet voor iedereen en je moet er voor in de stemming zijn maar ik kreeg er een warm gevoel van.