134.911 gebruikers | 85.732 films | 31.052 regisseurs | 3.508.778 berichten | 4.931.171 stemmen

Journey into Fear (1943)

Journey into Fear (1943)
23 stemmen | gemiddelde 3,23
mijn stem:
Film noir
68 minuten

geregisseerd door Norman Foster
met Joseph Cotten, Dolores del Rio en Ruth Warrick

Een marinier, samen met zijn vrouw terugkerend in de Verenigde Staten, ontdekt dat hij wordt achtervolgd door nazi agenten die er op uit zijn hem te vermoorden. Zonder een woord te zeggen tegen zijn vrouw, vlucht hij uit het hotel waar zij verblijven en gaat hij aan boord van een schip, om als het schip een maal is uitgevaren te ontdekken dat nazi agenten hem hier heen zijn gevolgd.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 september 2005, 19:37 uur
Een beetje een mix van Welles met Hitchcock. Dat zorgt natuurlijk voor een hoge lat, en helaas springt de film daar frontaal tegenaan. Foster heeft niet het overzicht van Welles (die wel een paar losse scènes regisseerde), en hoofdrolspeler Cotton heeft niet het charisma van Grant/Stewart. Toch is het best een leuk jaren '40 thrillertje, met wat memorabele scènes. Ook leuk. 7.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 juni 2008, 23:45 uur
Het verhaal is me toch echt te onlogisch en de karakters zijn eigenlijk allemaal nietszeggend, op wellicht Cotten na dan. Wel een prettige tijdsduur en een paar aardige scènes, maar daar houdt het dan ook mee op.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 februari 2011, 11:21 uur
Op 22 febr. 2011: R-2UK.