134.914 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.921 berichten | 4.931.589 stemmen

locatie: Films » Buffalo Bill (1944) » Info

Western
90 minuten

geregisseerd door William A. Wellman
met Joel McCrea, Maureen O'Hara en Linda Darnell

Op weg naar fort Clark redt Buffalo Bill Senator Frederici en zijn dochter Louisa uit de handen van de indianen. Louisa is erg onder de indruk van de moed van Buffalo Bill.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 december 2007, 12:54 uur
- R-2NL release 06.02.2008.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 mei 2009, 12:01 uur
Mijn favoriete Buffalo Bill film.
McCrea is een van mijn favoriete western sterren, en Mareen O'Hara is een bonus.

Het verhaal mag dan sterk geromantiseerd zijn, en niet helemaal waarheidsgetrouw.
De minder sympathieke kanten van William F. Cody / 'Buffalo Bill', komen niet echt aan bod.
Maar ik vind het een aangename western om te zien.
De amusementswaarde wint het hier van de historische feiten om het zo maar eens te zeggen.
Ik zoek overigens in eerste instantie niet altijd naar de historische correctheid van westerns.
Het fictieve, geromantiseerde ' Wilde Westen' is meestal een aangenamere beleving voor mij.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

exclusief € 0,99 verzendkosten

exclusief € 1,95 verzendkosten

gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

Barfly
(crew)
avatar van Barfly
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 augustus 2009, 20:53 uur
Er zit een mooie grootse slag tussen de Cheyenne en de cavalerie in verwerkt en dat is voor mij het hoogtepunt. De figuur Buffalo Bill heeft mij nooit zo geboeid en daar veranderde deze film niets aan.
Teveel geklets over weinig interessante zaken. Als Bill naar het oosten trekt om zich daar te kijk te zetten in shows en een circus is het helemaal uit met de westernpret.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 september 2011, 23:34 uur
Zoals Brix al zei is dit een amusante film met af en toe prachtige natuurbeelden.
Hopelijk komt het nog een keer met betere beeldkwaliteit uit zodat het natuurschoon er nog mooier uitziet, vond het wat faal af en toe.