Fire and Ice (1983)

geregisseerd door
Ralph Bakshimet de stemmen van
Randy Norton,
Cynthia Leake en
Steve SandorDe slechte koningin Juliana en haar zoon Nekron, heerser van het ijs, stuwen gigantische gletsjers voort waardoor de mensen gedwongen zijn om naar het zuiden te vluchten. Nekron stuurt een delegatie naar Firekeep, het rijk van de goede koning Jarol om zijn overgave af te dwingen. De ware intentie van de delegatie is om de koning af te leiden zodat de krijgers van Nekron prinses Teegra kunnen ontvoeren. Teegra weet tijdens de tocht naar het ijspaleis van Nekron echter te ontsnappen en komt Larn tegen, de enige overlevende van een dorp dat werd verwoest door de oprukkende gletsjers. Hij helpt haar om terug te keren naar haar Firekeep. Als Teegra weer wordt gevangen krijgt Larn hulp van de mysterieuze Darkwolf en met hem trekt hij ten strijde om koningin Juliana en haar zoon tegen te houden.
3,0
[permalink] geplaatst op 3 augustus 2003, 18:45 uurBeetje vreemde film. Eerst gewoon gefilmd en daarna overgetekend/geschilderd als een tekenfilm. Intressant als experiment maar als verhaal erg zwak en weinig samenhangend.
[permalink] geplaatst op 17 juli 2005, 22:22 uurKomt volgende maand op dvd.
[permalink] geplaatst op 17 juli 2005, 22:30 uurIs toch al een tijd op dvd, uitgegeven door Indies. (breedbeeld meen ik)
2,5
[permalink] geplaatst op 3 januari 2006, 16:43 uurik kan me herinneren dat ik deze vroeger zeer mooi vond laatst weer eens gezien en vond het nog steeds mooi gemaakt
4,0
[permalink] geplaatst op 15 september 2006, 18:30 uurEenvoudig archetypisch verhaal over de strijd tussen goed en kwaad en de relatie tussen een held en een heldin. Dit is het thema van een simpel sprookje. Goed gemaakt, maar je moet er natuurlijk wel van houden. Ik vind het goed, zelfs al is het al meer dan 20 jaar oud en geef daarom 4**.
[permalink] geplaatst op 15 september 2006, 18:39 uurHeb deze ooit op video gehad, een van m'n favoriete jeugdfilms

4,0
[permalink] geplaatst op 2 maart 2007, 17:18 uurHet mooiste van de film is de filmposter van Frazetta. Voor zo'n oude tekenfilm is deze film toch best wel aardig. Je moet er alleen niet meer dan 5 euro voor betalen.
3,0
[permalink] geplaatst op 5 mei 2008, 18:23 uurMooie fantasie tekenfilm in de stijl van Conan the Barbarian en Lord of the Rings, met een erg toepasselijke soundtrack. 3*
[permalink] geplaatst op 22 juli 2009, 11:24 uurKomt op 1 september uit op DVD.
3,0
[permalink] geplaatst op 21 november 2009, 22:08 uurPas toevallig 'ontdenkt' en gezien. Onderhoudende en stoere tekenfilm. Niet bijster overtuigend wat setting betreft, maar heeft zeker wel zijn momenten. De blonde hoofdpersonage doet mij wel veel aan He-man denken. Maar dat zal wel een open deur zijn.
2,0
[permalink] geplaatst op 6 februari 2011, 17:48 uurIets te saai.
De eerste 20 minuten zijn best vermakelijk, maar daarna valt de film wat in herhaling. Ik ben misschien dan wel iets te oud om bij de juiste doelgroep te horen, maar visueel was het ook best matig. Weinig detail in de shots, op een paar stijve tepels na, die overigens hoe maf ook, erg goed geplaatst zijn. Muziek is ook iets te avontuurlijk, vroeger vast schitterend maar nu bij vlagen vervelend.
Voorlopig even genoeg Bakshi, Wizards blijft een meesterwerk, maar verder is het gewoon entertainment only, maar ook entertainment dat af en toe inkakt, hobbelt, glijdt en springt. Toch een boeiend regisseur, die ik waarschijnlijk iets te laat ondekt heb.
4,0
[permalink] geplaatst op 1 juli 2011, 16:33 uurIk denk dat jij de speelfilm bedoelt, of niet. Dit is nl. de tekenfilm.