Quatermass 2 (1957)

geregisseerd door
Val Guestmet
Brian Donlevy,
John Longden en
Sid JamesDokter Quartermass heeft de leiding over een belangrijk, nucleair laboratorium, dat druk doende is met de bouw van enorme raketten voor de kolonisatie van de maan. Buitenaardse wezens steken hier op gruwelijke wijze een stokje voor, door zich in het brein van de aardse bevolking te nestelen.
3,5
[permalink] geplaatst op 15 november 2006, 9:32 uurEerste film in Groot Brittannië waar een 2 aan de titel werd toegevoegd, om te vermelden dat het een sequel is.
3,5
[permalink] geplaatst op 23 november 2007, 15:40 uurAardige SF film waarbij het verhaal indertijd nog orgineel was, inmiddels kennen we het verhaal wel waarin aliens stiekem de mensheid over wil nemen en dat slecht één persoon daar vanaf weet.
Niet alleen is deze film een voorloper wat betreft het verhaal, ook de uitvoering is prima. Brian Donlevy zet een goede rol neer en de sfeer is goed getroffen. Verder is het einde spectaculair, al stelt het monster natuurlijk weinig voor.
3,5
[permalink] geplaatst op 12 augustus 2009, 14:47 uurdeze film vindt ik nog beter dan de eerste. alles is nog groter opgezet. de monsters stellen natuurlijk niet veel voor maar dat past in dit soort films wel.
[permalink] geplaatst op 5 april 2010, 15:42 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenEn zo werd ik laat in de nacht nog even getrakteerd op een ouderwetse monster-flick. Thanks, (BBC-)lads!
En met dank aan Shell voor het mogen filmen op hun fabriekslocatie... Toeval dat die monsters er dan ook nog uitzien als
een paar gigantische olievlekken?
Heb me goed vermaakt met deze variant op
'The invasion of the body snatchers', hoewel het eerste deel van 'Quatermass' dan weer een jaar voor die film verscheen. Een degelijk uitgewerkt verhaal, een lekker sfeertje hier en daar qua locaties, geen enge, maar wel vermakelijke, monsters en een redelijke hoofdrolspeler. Wel jammer dat ik het eerste deel nog niet gezien had, maar wie weet...
3,5*.
[permalink] geplaatst op 5 april 2010, 15:56 uurMeneer Bungel schreef:
Meneer Bungel schreef:
Wel jammer dat ik het eerste deel nog niet gezien had, maar wie weet...
Dat was dus het eerste deel dat ze uitzonden en niet dit tweede deel!

3,5
[permalink] geplaatst op 5 april 2010, 16:02 uurJe bedoelt zondag 4 april, 1:50 uur op TV (BBC2) ???
Ik zag toch echt ''Quatermass 2'' als titel!
-edit- Het verhaal klopte ook met de synopsis van dit tweede deel.
[permalink] geplaatst op 5 april 2010, 16:05 uurVreemd, deze stond dus niet in mijn gids. Afgelopen Vrijdag zonden ze het eerste deel uit, vandaar mijn verwarring!
3,5
[permalink] geplaatst op 5 april 2010, 16:06 uurAha, ok, jammer dat ik die gemist heb, maar komt er vast nog wel eens van.
3,0
[permalink] geplaatst op 5 april 2010, 17:23 uurMeneer Bungel schreef:
Aha, ok, jammer dat ik die gemist heb, maar komt er vast nog wel eens van.
Deel 2 vond ik een stuk sterker, stond inderdaad niet aangekondigd.
[permalink] geplaatst op 5 april 2010, 18:14 uurMochizuki Rokuro schreef:
Deel 2 vond ik een stuk sterker, stond inderdaad niet aangekondigd.
De ideale (online) tv-gids:
filmtotaal, stond ie wel bij maar had ik niet gecheckt.
[permalink] geplaatst op 14 november 2010, 23:32 uur