Burden of Dreams (1982)

geregisseerd door
Les Blankmet
Werner Herzog,
Claudia Cardinale en
Huerequeque BohorquezDocumentaire over de chaotische produktie van Werner Herzog's Fitzcarraldo.
Deze film laat zien hoe het mogelijk was dat de Fitzcarraldo gemaakt werd ondanks problemen die een minder bezeten regisseur onderuit hadden gehaald.
4,0
[permalink] geplaatst op 19 november 2006, 21:23 uurMooie documentaire. Werner Herzog heeft een prettig ontwapenend karakter en moet enorm stressbestendig zijn om zo'n film te fabriceren.
[permalink] geplaatst op 11 november 2007, 17:00 uurIk ben benieuwd naar de achtergrond van deze documentaire. Waarom was Les Blank op de set, en was de docu gepland of kwam deze tot stand nadat bleek dat alle chaos het wel een heel interessant opbject zou kunnen maken?
3,0
[permalink] geplaatst op 2 april 2008, 0:09 uurThe making of Werner Herzog’s Fitzcarraldo, en beter dan de uiteindelijke film, zo gaat het gerucht. Ik ben geen groot Herzog fan dus ik geloof het maar gewoon. Docu was vermakelijk. De problemen waar Herzog zich, in de Peruaanse Amazonen, voor gesteld ziet zijn aanzienlijk en de klus die hij filmisch wil klaren (featuring een grote boot die een berg over getrokken moet worden) is niet minder. Erg vermakelijk. Maar stiekem had ik meer vuurwerk verwacht. Misschien moet ik die andere docu over Herzog hebben, die de relatie met Kinski wat meer in beeld brengt.
3,5
[permalink] geplaatst op 26 januari 2009, 20:59 uurBij deze film een beetje hetzelfde gevoel als bij Hearts of Darkness, op het vlak dat ik het idee heb dat de problemen te feitelijk worden behandeld. Ik vind het prettig om bij een dusdanige making-of om meer te worden meegesleurd in de gebeurtenissen zoals bij Lost in La Mancha. Bovendien vond ik dat de enorme kracht en moeite die de film kost sowieso al naar voren komen in Fitzcarraldo zelf. Hoe dan ook een entertainende documentaire met redelijk wat interresante weetjes. Herzog's doorzettingsvermogen is ongelofelijk en werkt aanstekelijk.
4,5
[permalink] geplaatst op 11 november 2009, 12:42 uurDeze documentaire gisteravond in de bios gezien. Enorm impact op me achtergelaten. Behalve een prachtige documentaire over het maken van een onmogelijke film ook een zeer inspirerend document over doorzettingsvermogen.
Wie een peptalk nodig heeft, kijkt deze film en luistert naar de man zelf, Werner Herzog. Daar kan geen goeroe tegenop.
2,0
[permalink] geplaatst op 6 januari 2010, 20:16 uurTe lang.
Docu in de lijn van Lost in La Mancha en Hearts of Darkness. Dit is de minst populaire/bekende van de drie. Op zich eigenaardig aangezien de makers hier indd erg veel tegenslagen hebben, zij het ook wel met ook niet al te slim nadenken van te voren en enige research. Best boeiend sommige dingen, helaas met wel meer dingen waar Herzog bij betrokken is, is de maker zo een bewonderaar van hem waardoor het soms nogal vervelend werd. Het is wellicht klein maar de voice zegt regelmatig Herzog bouwt een kamp of een boot, ipv Herzog laat een kamp of boot maken. Misschien gemierenneuk, maar daarmee zet de docu toch een toon die me stoorde. Naast enkele interviews met de natives en een zeurende cameraman was het Herzog ook wat de klok sloeg.
Daarbij kwam dat de docu ook een soort eco boodschap mee moest geven over het regenwoud. Die best verkondigd kan worden verder, maar toch nogal saai als je je toch meer afvraagt hoe gaat het nu verder met de filmmaken.
Niet mijn soort docu.
2 sterren.
4,0
[permalink] geplaatst op 29 oktober 2010, 0:35 uurMooie documentaire die inderdaad vooral Herzog aan het woord laat, maar de man heeft veel te melden dus mij stoorde dat niet.
Hij laat zich kennen als een, ietwat naieve, romanticus pur sang, die zijn crew vaak tot wanhoop leidt met zijn gedrevenheid en hang naar perfectie, maar die daardoor ook een van de meest boeiende regisseurs van de laatste 40 jaar kan worden genoemd.