134.901 gebruikers | 85.714 films | 31.047 regisseurs | 3.508.517 berichten | 4.930.748 stemmen

locatie: Films » Underground (2011) » Info

Horror
83 minuten

geregisseerd door Rafael Eisenman
met Sofia Pernas, Adrian R'Mante en Eric Abercrombie

Wanneer een trouwe vriendenclub tijdens een rave-party in een loods in aanraking komt met een agressieve straatbende, vluchten de vrienden in een merkwaardig tunnelsysteem dat zich onder het gebouw bevindt. Wanneer ze ervan overtuigd zijn in veiligheid te verkeren, trachten ze een andere uitgang uit het labyrint te vinden om aan hun beulen te ontsnappen. Maar blijkbaar zijn ze onder de grond niet alleen.

gebruiker
bericht

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 januari 2012, 14:44 uur
Heel simpel samengevat is 'Underground' een mix van de bekendere horrorfilms, maar in plaats van de goede aspecten over te nemen, heeft Eisenman alle flaws bij elkaar gesodemieterd. Er valt geen eer aan te behalen voor de weinig ervaren man, want zowel niet-fans als de die hard liefhebbers zullen bedrogen uitkomen.

Sowieso een wat matige setting hoor, zo'n ondergronds bunker. Veel mogelijkheden liggen er niet en er word nergens de mogelijkheid gepakt om iets van spanning en/of groepsdruk te ontwikkelen. Wanneer de gore dan ook niet je-van-het is, mag er wel gesproken worden over een cliché afschildering van het moderne horrorgenre.

Identiteit-loos..

Tony's Cinema Trash: Underground (2011) - tonypulp.blogspot.com

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 januari 2012, 14:55 uur
Tof, eindelijk toch toegevoegd ^O^

Geen geniale film, maar de intro mocht er toch echt wel zijn.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Underground (€ 9,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Velvet Underground - Velvet Redux Live (€ 10,98)
gratis verzending

Underground (€ 10,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 januari 2012, 23:48 uur
Underground.

Gemiste kans.

Met het materiaal dat voor handen was had absoluut meer gedaan moeten worden, zeker omdat Eisenman best een eind komt en er continue het gevoel hangt dat er meer inzit.

De film faalt een beetje op het visuele. Om het lage budget wat op te vangen is er gekozen voor een duidelijke visuele stijl. Deze is echt iets te donker waardoor bij alle actie te herleiden valt naar schaduwen tegen felle lichtvlakken of lichtbronnen. Daarmee wordt het allemaal net iets te warrig en was ik geregeld kwijt wie nu net weer gegrepen werd.

Erg jammer, want zo gaat de film na verloop van tijd ook wat slepen. Duurt sowieso nog een minuutje of 10 te lang, maar verder draag ik de film toch best een warm hart toe.

Fijne locatie, ook gaaf om eens een keer een rave scene te zien waar er gewoon lekkere dance trance gedraaid wordt en niet van die halfbakken film-dance die toch niemand lijkt goed te vinden. Ik werd zelfs best benieuwd naar de playlist van de hele intro.

Verder niet origineel, een film die volledig steunt op z'n simpele concept, maar verder best tof en leuk uitgevoerd is. Jammer dus dat het visueel niet helemaal werkt zoals gehoopt.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 februari 2012, 16:47 uur
Prima stukje Horror en zeker wel goed gebruik van de moderne muziek.
Wezens waren toch ook best goed.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 mei 2012, 15:15 uur
als ik dit verhaal hoor krijg ik een gevoeld dat ik naar Catacombs (2007) ga kijken.
Zo veel gelijkennissen. ga hem dadelijk kijken stem volgt :)

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 mei 2012, 15:52 uur
leuk voor een rainyday

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 mei 2012, 22:56 uur
de film mist vooral spanning, wat in dit soort films echt wel nodig is.

voor bloeddorstige mens/beesten zijn ze ook erg afwachtend.
nogal irritant is dat ze de ene meenemen en de andere in een oogwenk verscheuren...

leuk om een keer gezien te hebben, maar alles behalve een topper

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 mei 2012, 23:05 uur
Prima horror-film!....Goede sfeer in de film, prima opbouw, en soms nog wat leuke schrikmomenten ook:D...Het verhaal is vrij dun, maar dit is een film die het meer van de sfeer/actie moet hebben

Er zitten uiteraard wat momenten in, dat je denkt: ''Juist:S''....Maar dat zien we door de vingers

LEUK!

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 mei 2012, 23:58 uur
Prutsfilmpje. Ik hoop niet dat hier sequels op komen.