Bend of the River (1952)

geregisseerd door
Anthony Mannmet
James Stewart,
Rock Hudson en
Arthur KennedyBankrover Glyn McLyntock neemt zich voor om een behoorlijk leven te gaan leiden. Als eerste goede daad begeleidt hij een konvooi pioniers naar Oregon. De kleine gemeenschap wordt geleid door Jeremy. Glyn is stiekem verliefd op diens dochter Laura. Nadat hij het leven van zijn vroegere kompaan Cole Garett heeft gered, toont die zich erg ondankbaar door de voorraad levensmiddelen van het konvooi te roven.
4,0
[permalink] geplaatst op 1 september 2005, 0:32 uurVerhaal klopt niet echt hierboven.De voedselvoorraad komt namelijk niet aan vanwege de goudkoorts waardoor de verkoper ze niet meer voor de oude prijs wilt verkopen,terwijl ze al betaald hadden.Daarna vluchten Stewart en co. en nemen alles mee.Later slaat Cole pas toe.En die is trouwens niet zijn broer.
Weer een zeer goeie western met James Stewart,begin echt een fan te worden,hij past ook zeer goed in westerns.Op naar de volgende mann-stewart: the far country.
3,5
[permalink] geplaatst op 30 april 2006, 18:29 uurgoede western.......james stewart speelde weer een goede rol.....rock hudson heeft maar een klein rolletje....3,0
2,5
[permalink] geplaatst op 20 juni 2006, 21:10 uurEvenals THE MAN FROM LARAMIE is Arthur Kennedy ook hier weer Stewart's tegenspeler.
Arthur Kennedy is ook hier weer getypecast als boef, wat begonnen is in HIGH SIERRA.
[permalink] geplaatst op 20 juni 2006, 21:16 uurIs deze van hetzelfde niveau als Winchester en The Man From Laramie Dogie?
2,5
[permalink] geplaatst op 29 juni 2006, 14:14 uurViel mij tegen. Dit komt vooral doordat de bijfiguren af en toe wat al te makkelijk overlopen van het ene kamp naar de andere partij zonder duidelijke motivatie. In deze film worden de karakters nauwelijks uitgewerkt. Er bestaan gelukkig genoeg andere westerns waarin dit wel het geval is.
[permalink] geplaatst op 1 augustus 2008, 18:56 uurBASWAS schreef:
Dat klopt wel, maar ik heb mij er niet aan gestoord eigenlijk.
De mooie beelden, goed acteerwerk en een redelijke snelheid in de film zorgen voor een degelijke western. Niet bijzonder in zijn soort, alles verloopt zoals je vantevoren kan voorspellen. Toch was het aangenaam kijken, wat mij betreft.
De show-down op het laatst is wat aan de magere kant.
Een redelijk gevulde bijrol voor Henry (Col. Potter) Morgan.
[permalink] geplaatst op 1 augustus 2008, 22:46 uurGoodfella_90 schreef:
Is deze van hetzelfde niveau als Winchester en The Man From Laramie Dogie?
Nee, dan raad ik eerder Forty Guns, The Furies, Lust for Gold en Day of the Outlaw aan!
4,0
[permalink] geplaatst op 3 juni 2009, 0:35 uurZó lang geleden gezien dat ik al niet eens meer wist dat Rock Hudson hier ook in zat...
Zojuist de dvd, die ik onlangs (eindelijk) kocht bekeken en een pracht film-avondje gehad.
Stewart en Kennedy weer samen, allebei zeer goed op dreef.
Machtige natuur opnamen en een vlot verhaal.
Meer hoeft dat voor mij niet te zijn.
Ik vond deze eigenlijk nog een stuk beter dan 'The man from Laramie, die ik ook al goed vond.
3,5
[permalink] geplaatst op 5 april 2010, 23:32 uurVermakelijke western, niet echt bijzonder en de kleuren waren dan weer heel mooi en helder en dan weer wat vager, zal wel aan de dvd gelegen hebben.
4,0
[permalink] geplaatst op 17 april 2010, 13:47 uurWat een leuke feel good western met prachtige beelden.
James is erg goed als Cowboy en zijn mede spelers zijn ook prima.
Het verhaal is simpel maar voldoet erg goed.
[permalink] geplaatst op 17 april 2010, 14:14 uurtrebremmit schreef:
Nee, dat ligt aan de film, zie ook
deze vrij uitgebreide review.
4,0
[permalink] geplaatst op 3 juni 2010, 3:32 uur"Still following that star?" "Better than having a man with a star following you."
Weer een prachtige Mann-Stewart met mooie beelden, sterke acteerprestaties en een amusant verhaal.
Ik denk dat ik een nieuw systeem moet vinden in het geven van sterren.
Een 3.5* (7 dus) lijkt hier te weinig dus zou graag een 4* geven.
Alhoewel ik westerns heb die ik beter vind en die ik maar een 4* geef...
Het is moeilijk...
[permalink] geplaatst op 3 juni 2010, 7:16 uurlouisvf schreef:
"
Ik denk dat ik een nieuw systeem moet vinden in het geven van sterren.
Een 3.5* (7 dus) lijkt hier te weinig dus zou graag een 4* geven.
Alhoewel ik westerns heb die ik beter vind en die ik maar een 4* geef...
Het is moeilijk...
Tov vele andere Westerns vind ik hier een score 4 (IMDB 8/10) te hoog...
4,0
[permalink] geplaatst op 3 juni 2010, 13:50 uurHad ik totaal niet ik vind hem 4 welverdiende sterren waard.
4,0
[permalink] geplaatst op 7 juni 2010, 20:39 uurDogie_Hogan schreef:louisvf schreef:
Tov vele andere Westerns vind ik hier een score 4 (IMDB 8/10) te hoog...
Maar een 2.5 toch zeker te laag

Ik ga trouwens vaak akkoord met je scores maar soms geef je films ontzettend laag, waar ik ze dan toch weer een hoge score geef. Het zal wel iets met persoonlijke smaak te maken hebben zeker?
4,0
[permalink] geplaatst op 24 juni 2010, 9:38 uurOpnieuw een ijzersterke western van Mann. Wederom slaagt hij erin om een relatieve korte film helemaal vol te stouwen met actie en gebeurtenissen. Vanaf de eerste minuut al worden we overstelpt met shootouts, achtervolgingen, verraad en veel meer. Ik vind dat bij het soort western dat Mann wil maken echt wel een pre.
Verder krijgen de prachtige landschappen in het mooie technicolor gestalte. Het concept is wat minder dan bijvoorbeeld Winchester '73 en de karakters blijven misschien uiteindelijk net iets te eendimensionaal, maar ook dit is topvermaak voor de westernliefhebber. 4 sterren.
[permalink] geplaatst op 24 juni 2010, 9:46 uurGoodfella_90 schreef:
Is deze van hetzelfde niveau als Winchester en The Man From Laramie Dogie?
Een vraag van vier jaar oud en niet aan mij gericht, maar ik zou hem gewoon gaan kijken. Ik vind hem van hetzelfde niveau.
2,5
[permalink] geplaatst op 6 oktober 2010, 0:19 uurDeze western zag ik 4 jaar geleden voor het eerst. Ik had een lekkere, spannende cowboyfilm verwacht. In plaats daarvan zag ik een slappe avonturenfilm. Ik voelde mij kwaad doordat de ene knullige actie werd gevolgd door de andere. Dit gebeurde in een verhaal, waarin op de achtergrond de Amerikaanse familiewaarden een nogal belangrijke rol spelen zonder greintje relativering. Inmiddels meer films van Anthony Mann gezien en ben gewend geraakt aan zijn stijl.
"Bend of the River" nog eens terug bekeken, ik vind de toen uit boosheid gegeven 1 ster toch wel aan de erg lage kant. De aanwezigheid van een aantal tuttigheden in het verhaal kan ik nu wat makkelijker met een korreltje zout nemen. Mijn stem verhoogt naar 2,5.
3,5
[permalink] geplaatst op 28 oktober 2010, 18:40 uurJames Steward en Rock Hudson... Kan niet missen
3,0
[permalink] geplaatst op 12 december 2010, 21:58 uurKan eigenlijk alle westerns van Anthony Mann automatisch wel een voldoende geven, waaronder ook dit Bend of the River (de vijfde film die ik van Anthony Mann zie). Zijn films zijn altijd lekker ontspannend, net als bij de film van Howard Hawks bijvoorbeeld. Alleen doet hij altijd veel rustiger aan en hebben zijn films vaak een wat langere speelduur. Mann weet heel veel gebeurtenissen in een korte speelduur te proppen. Ook deze film is dus prima en kent een goed en vermakelijk verhaal, maar er zat een groot minpunt aan...
...en dat was het feit dat een hoop personages zomaar van de ene naar de andere partij overliepen en dat een hoop personages niet echt werden uitgediept. Normaal gesproken erger ik me niet zo aan dat soort puntjes, maar hier was het toch wel erg irritant. Zo was Rock Hudson een tijdje de vriend van Stewart, vervolgens liep hij over naar Arthur Kennedy om aan het eind van de film weer vriendjes te worden van Stewart. En zo ging het bij een aantal andere personages ook.
Maar desondanks een leuke western met een lekker tempo en een hoop mooie plaatjes. Het maakt mij niet zoveel uit of een western zich is de bossen of in de woestijn afspeelt. Ik vind het allemaal prima, al was Anthony Mann volgens mij meer een fan meer bossen. Ook goed trouwens hoor. Op naar de laatste Mann/Stewart western die ik nog moet zien: The Far Country.
Een mooie voldoende voor deze film.
4,0
[permalink] geplaatst op 2 oktober 2011, 15:22 uurPrima film weer van Mann.
Mann is een fijn regisseur die weet hoe je goede westerns moet maken en daarbij graag gebruik maakt van de kwaliteiten van James Stewart. Stewart is altijd goed, zei het misschien als klein minpuntje dat ik hem hier moeilijk kon zien als ex-bankrover. Daarvoor komt hij op sommige momenten hier net te goedaardig over, maar dat is een detail want verder heb ik best genoten van zijn spel. Arthur Kennedy is trouwens ook erg goed en vooral de band die hij en Stewart hebben is interessant in deze film.
Daarnaast bevat de film een hoop actie. Veel geschiet, indianen,explosies en achtervolgingen en doordat allemaal in een kleine anderhalf uur verstopt zit, vliegt de film voorbij. De personages worden hier minder uitgwerkt dan in Mann's zijn andere twee westerns die ik zag, maar toch is het heerlijk kijkvermaak. Daarnaast weet Mann mooie plaatjes van het ruige Amerikaanse landschap te tonen, iets wat ik ook altijd wel kan waarderen.
Niet Mann's beste, maar nog altijd meer dan goed.
3,5
[permalink] geplaatst op 5 december 2011, 18:18 uurLeuke film.
Verhaal verloopt vlot, is een waar avontuur en er is een mooie balans tussen avontuur en actie. Ook wordt er prima geacteerd door James Stewart, Arthur Kennedy e.a. Het klopt dat de personages niet heel erg uitgewerkt worden, maar daar heb ik niet zoveel problemen mee. De beelden uit de natuur en het decor zijn ook erg mooi om te zien.
Anthony Mann levert een goede western af met Band of the River.