132.194 gebruikers | 82.870 films | 30.189 regisseurs | 3.421.365 berichten | 4.774.845 stemmen

The Beast from 20,000 Fathoms (1953)

Beast from 20,000 Fathoms, The (1953)
43 stemmen | gemiddelde 3,06
mijn stem:
Horror / Sciencefiction
80 minuten

geregisseerd door Eugène Lourié
met Paul Hubschmid, Paula Raymond en Lee Van Cleef

Na een arctische nucleaire test komt een vleesetende dinosaurus tot leven en zet koers naar de oostkust van Noord-Amerika. Professor Tom Nesbitt is de enige die van het bestaan van het dier afweet. Hij ontdekt dat het om een rhedosaurus gaat, maar kan niemand van deze theorie overtuigen, zelfs de vooraanstaande paleontoloog Thurgood Elson niet. Dat verandert echter wanneer Elton door het grote dier verorberd wordt. Plots blijkt het dier spoorloos, tot het terug opduikt nabij Manhattan. Nesbitt beraamt een plan om het destructieve wezen uit te schakelen.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 december 2003, 18:18 uur
Prima monsterfilm uit de oude doos. De acteerprestaties zijn hier en daar wat knullig en het gebruik van archiefbeelden net iets té opvallend, maar de goeie effecten van Ray Harryhausen maken weer een hoop goed.

3 sterren.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 juli 2005, 20:24 uur
Geweldige film, dit komt uiteraard mededoor dat dit de oudste film ooit bekeken is door mij en dat dan ook nog met een Dinosaurus, geweldig want ik ben wel gek op Jurassic Park movies dus. Tevens was dit ook mijn eerste zwart-wit movie, echt mooi... Ik ga op zoek naar meerdere oude films, dat is zekr.

Ik vond het een leuk verhaal, effecten waren wel ok volgens mij, als je het vergelijkt in welke tijd het zich afspeelt. Het acteren kon soms niet dramatischer, maar och, het verschil tussen toen en nu mag wel groot zijn vind ik. Kortom, een mooie film, ik geef hem een 3.5 *.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 januari 2006, 22:30 uur
New York krijgt er weer eens van langs in deze leuke jaren 50 matinee film met het creatuur van Harryhausen in de hoofdrol. Er zijn betere in het genre maar toch zeer vermakelijk allemaal.

3*.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 september 2006, 22:27 uur
Godzilla is geinspireerd op deze film, maar toch wordt godzilla onwijs veel succesvoller?? raar

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 januari 2008, 15:29 uur
Horrordude schreef:

Godzilla zal een betere agent hebben, zeker? ;)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 november 2008, 10:35 uur
Aardige monster film , 55 jaar oud!
Goed verhaal en de effecten zijn voor die tijd zeker goed.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2008, 3:52 uur
Toffe monster movie. Denk toch wel dat deze naast Godzilla ('54) mijn favo monster movie is.

Ray Harryhausen is verder weer goed op dreef. De man zijn stop motion animaties zijn altijd geweldig.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 februari 2009, 12:50 uur
Ray Harryhausen verdient toch een pluim voor zijn special effects hoor! Monsterfilms kunnen er bij mij altijd in en ik er heb zeker van genoten.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 juni 2010, 7:47 uur
Inderdaad een erg leuke monsterfilm. Het gebruik van archiefbeelden en de soms wat houterige acteerprestaties horen wel bij dit soort films. Gewoon een vermakelijke monsterflick, zoals er die jaren velen werden gemaakt.

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 juli 2010, 21:44 uur
Klassieke monstermovie.

Maar ondanks die status niet geweldig. Dat zit hem nog niet eens in de gedateerde SFX met een rubberen stop-motion monster, alswel in het uiterst voorspelbare verhaaltje zonder opzienbarende gebeurtenissen.

Slecht wordt het nergens en een Lee Van Cleef met vetkuif is op zich al eng genoeg. Toch blijft het knagen dat hier veel meer had ingezeten. Binnen het genre is het namelijk allesbehalve een opvallende productie.

Redelijk.