134.913 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.832 berichten | 4.931.355 stemmen

locatie: Films » Fördömde, Den (2010) » Info

Fördömde, Den (2010)

Alternatieve titel: The Condemned

Fördömde,  Den (2010)
13 stemmen | gemiddelde 3,38
mijn stem:
Zweden
Misdaad / Thriller
180 minuten (miniserie, 2 delen)

geregisseerd door Michael Hjordt en Daniel Espinosa
met Rolf Lassgård, Gunnel Fred en Tomas Laustiola

Na een persoonlijk dramatisch voorval heeft Sebastian Bergman zich als profiler teruggetrokken uit politieonderzoeken. Zijn dagen vult hij vooral met vrouwen, totdat hij plots opnieuw betrokken geraakt bij een onderzoek. De zestienjarige Roger is vermist. De Zweedse politie gelooft dat de jongen gewoon weggelopen is, totdat de jongen met een uitgesneden hart dood wordt teruggevonden. Profiler Bergman is vastbesloten de zaak op te lossen.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juni 2011, 21:24 uur
De hier geplaatste beschrijving van de film beslaat alleen de eerste van de twee delen. Het tweede deel is een los verhaal, wat wel doorborduurt op voorvallen in het eerste deel. Het tweede verhaal vond ik persoonlijk duidelijk sterker dan de eerste, de karakters kregen meer verdieping.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 juni 2011, 21:06 uur
Heerlijke Zweedse politie thriller, bijna drie uur voor de twee delen. Ben het wel eens met Wiebe. Als je houdt van Wallanders is dit puur genieten. Rolf Lassgård speelt de sterren van de hemel, maar ook Moa Silén is in het tweede deel heel goed en een spannende vrouw om te zien ook.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juni 2011, 0:49 uur
Deze zouden m.i. als twee afzonderlijke films beschouwd moeten worden.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juni 2011, 9:16 uur
Sebastian Bergman neemt zichzelf en zijn verleden wel mee in beide afleveringen van deze miniserie, helemaal los staat het niet van elkaar. Zou toch echt eerst deel 1 bekijken voor je aan deel 2 begint.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 juni 2011, 17:01 uur
Dat is zeker zo, zou er nog een vervolg gepland zijn?

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 juni 2011, 19:04 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ik zou het niet weten borasi, maar het verhaal had wel een einde als je uitgaat van het verdriet van Sebastian Bergman. En dat was de rode draad door de twee delen heen. Dat was mooi subtiel gedaan en liet me niet onberoerd .

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 februari 2012, 22:08 uur
Het tweede deel is beduidend interessanter dan het eerste, wat zo een aflevering van een Duitse Krimi had kunnen zijn. Het is wel handig het eerste deel te zien, omdat bepaalde aspecten in deel twee erop voortborduren. Maar in deel twee gaat het niveau pas echt omhoog en krijgen we ook wat Silence of the Lambs in het verhaal.