Flight of the Navigator (1986)
Alternatieve titel: De Kleine Astronaut

geregisseerd door
Randal Kleisermet
Joey Cramer,
Paul Reubens en
Veronica CartwrightEen 12-jarige jongen raakt vermist in 1978, om in 1986 ineens weer op te duiken. In de 8 jaar die zijn voorbij gegaan, is David niet ouder geworden. Het is geen toeval dat ten tijde van de terugkeer van David, er verstrikt in elektriciteitskabels een UFO wordt gevonden.
[permalink] geplaatst op 2 januari 2003, 19:26 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenHmmm.... nu ik toch bezig ben, deze ook maaar eens beoordelen.
Leuke kinderfilm, goed gevonden verhaal, leuk ruimteschip en the Beach Boys: Ï get around", met de leuke caprioelen van het ruimteschip gedurende dat nummer zorgen ervoor dat deze film meer dan gemiddeld is.
Beoordeling: ***1/2
3,5
[permalink] geplaatst op 7 juni 2005, 15:11 uurHele leuke jeugdfilm met vooral in de eerste helft een lekker mysterieus sfeertje (mede door de muziek van Alan Silvestri).
Ondanks het feit dat de film ondertussen al bijna 20 jaar oud is, ziet hij er minder gedateerd uit dan vele andere films uit die periode.
Het is vooral de look van Sara Jessica Parker die ons er aan doet denken dat dit opgenomen werd midden van de jaren '80!
0,5
[permalink] geplaatst op 11 oktober 2005, 15:43 uurVervelende, sentimentele kinderfilm die nergens leuk of spannend wil worden. Van Cramer is sindsdien nooit meer wat vernomen, en terecht.
0,5* derhalve.
5,0
[permalink] geplaatst op 18 juli 2006, 2:38 uurIemand die in zijn jeugd deze film niet goed vond, is gewoon een ongevoelig persoon...
Deze film is juist mijn favoriete jeugdfilm! Dus een dikke 5 sterren van mij!
[permalink] geplaatst op 30 augustus 2006, 7:13 uurotherfool
ik denk dat jij de film niet snapt ( dus zeg dan liever niks )
ik heb deze film ook als kind vaak gekeken
( en zal hem best nog eens willen kijken )
en ik zie dat Flight of the Navigator een Walt Disney film is en dat zijn altijd toppers kijk maar is goed op de afbeelding
[permalink] geplaatst op 12 januari 2007, 20:22 uurleonvanhamond schreef:
En ik zie dat Flight of the Navigator een Walt Disney film is en dat zijn altijd toppers kijk maar is goed op de afbeelding
Je hebt volkomen gelijk, films uitgebracht door Walt Disney zijn sowieso briljant..
Het blijft een geweldige film. Jeugdsentiment staat hier voorop, zonder dat zou ik een film als deze met moeite uit kunnen zien. Bij de meeste films die ik in mijn jonge jaren bekeek gaat het kijkplezier achteruit, maar bij
Flight of the Navigator blijft het entertainment behouden. Miraculeus maar waar, deze film moet maar eens op worden opgehoogd. Ik heb me anderhalf uur heerlijk vermaakt als het kleine kind dat ik stiekem nog ben.
[permalink] geplaatst op 2 februari 2007, 3:22 uurotherfool schreef:
0,5* derhalve.
Nooit een jeugd gehad zeker, je moet deze film in zijn context kunnen bekijken. Het is niet te negeren dat deze film een leuke en onderhoudende kinderfilm is.
4,5
[permalink] geplaatst op 15 maart 2007, 20:22 uurEen hele leuke, spannende, en vrolijke film! Joey Cramer speelt dan ook de rol als 'Navigator' perfect! Ik heb deze film ongeveer 30 keer gezien, en hij verveeld nog niet! Deze film is een echte aanraader!
Mijn oordeel: 4,5 sterren!
5,0
[permalink] geplaatst op 13 september 2007, 17:18 uurInderdaad een hele leuke film. Die ook goed te zien is voor de wat oudere mensen. Een film voor het hele gezin. De muziek van Alan Silvestri maakt de film nog beter en spannender als het is. Verder mijn compilimenten voor Randal Keiser en de acteur Joey Cramer.
Deze film krijgt dan ook van mij de dik verdiende 5 sterren!
Helaas is de DVD niet meer leverbaar, tenzij een winkel ze nog op voorraad heeft.
[permalink] geplaatst op 11 maart 2008, 13:18 uurIk heb een ex-rental liggen voor iemand die geïnteresseerd is?
[permalink] geplaatst op 14 juni 2008, 21:37 uurBubblez schreef:
Ik heb een ex-rental liggen voor iemand die geïnteresseerd is?
Film vanavond op TV gezien. Blijf 'm leuk vinden. Als verzamel DVD wil ik hem graag overnemen.
3,0
[permalink] geplaatst op 28 december 2008, 10:25 uurTot kort geleden nog nooit gehoord van deze film. Ik dacht, laat ik deze eens kijken, want Sarah Jessica Parker zit in deze film, effkes kijken hoe zij er destijds uitzag. Nou, ik heb dus een zeer aardige film gezien. Special effects zien er goed uit in de context van die tijd. Verhaal is dun, maar dat doet er niet toe. En heerlijk, de looks van de acteurs en de muziek. Echt jaren tachtig.
[permalink] geplaatst op 26 mei 2009, 16:30 uurHier komt een remake van disney van
3,0
[permalink] geplaatst op 23 augustus 2009, 13:40 uurLeuk filmpje, mooie special effects (voor die tijd) en goed verhaaltje.
Maar deze film is echt wel bedoeld voor de jeugd.
3,0
[permalink] geplaatst op 5 oktober 2010, 15:49 uurMooie special effects, de film ziet er verder goed uit, erg leuk vermaak voor de jeugd.
[permalink] geplaatst op 15 november 2010, 9:32 uurleonvanhamond schreef:
otherfool
Sterk argument hoor...
3,5
[permalink] geplaatst op 15 november 2010, 18:40 uurEen schitterend argument is het! Die komt in mijn drogreden top 10! Wel wat gedateerd.......
Ik ga vanavond maar 'ns kijken en, als ik niet in slaap val, wellicht nog een stem uitbrengen ook. Ik word wel nieuwsgierig van bijzondere argumenten.
[permalink] geplaatst op 15 november 2010, 20:13 uurZo te zien valt deze film in de categorie: love it or hate it. Vanavond maar even kijken dan.
3,5
[permalink] geplaatst op 16 november 2010, 7:39 uurNiet in slaap gevallen, en ik vond hem nog leuk ook. Dat ik hem destijds niet heb gezien mag een raadsel heten. Typisch jaren-80 sfeertje voelde als jeugdsentiment.
Je moet hem niet willen vergelijken met de vehikels van deze tijd. Dan zou hij te traag en te braaf zijn. Bezien vanuit de brave 80's waarin we de koude oorlog inruilden voor de alien-angst, prima film. Uiteraard vooral voor sentimentele 30-ers en voor kinderen.
[permalink] geplaatst op 19 november 2010, 11:53 uurIs dit ergens op DVD?
3,5
[permalink] geplaatst op 19 november 2010, 23:47 uurIk vond een leuke familie/jeugd SF film....
Het is wel leuk voor oud jaartal 1986 opgenomen....
Wel grappig SF film.. leuk beestje...
Dit film is eigenlijk voor de jeugd...
Prima jeugd acteerwerk...
3,5 sterren!
2,5
[permalink] geplaatst op 4 december 2010, 15:59 uurGewoon een leuke kinderfilm. Had deze nog nooit gezien en viel er net na 10 minuutjes in.
Heb er best van genoten. Mannetje speelt wel aardig en de band die hij langzaam opbouwt met die machine is ook leuk gedaan. Denk dat elk kind wel zoiets zou willen meemaken en misschien een zooi volwassenen ook nog wel. Het eindigt allemaal ook goed en dat past ook bij deze film. Niks bijzonders, maar maakt je wel anderhalf uur weer even kind voelen.
3,5
[permalink] geplaatst op 4 december 2010, 17:43 uurErg Leuke Disney Film Met Een een Mooi Einde
querido
[permalink] geplaatst op 19 januari 2012, 14:02 uurLeuk sci-fi vermaak.
Vroeger vond ik deze film altijd echt helemaal geweldig, nu is daar natuurlijk wel een beetje verandering in gekomen. Maar persoonlijk vind ik Flight Of The Navigator toch heerlijk film vermaak voor jong en oud. Er zaten een paar mooie visuele effecten in, hoewel niets verbazingwekkend. Het einde vind ik ook wel leuk, maar het is met name een film die het moet hebben van zo'n typisch jaren 80' science-fiction sfeertje.