The Prince of Egypt (1998)

702 stemmen | gemiddelde 3,30

Steve Hickner en
Simon Wellsmet de stemmen van
Val Kilmer,
Ralph Fiennes en
Sandra BullockDe Egyptische farao Seti geeft het bevel om alle Hebreeuwse baby's te verdrinken. Een wanhopige moeder plaatst haar zoon in een mandje, die terecht komt bij de koningin. Moses wordt opgevoed als een broer van de troonopvolger Ramses. Jaren later worden de broers van elkaar gescheiden wanneer Moses achter zijn ware achtergrond komt. Hij krijgt van God de taak om als boodschapper te fungeren, en de onderdrukte Hebreeuwse bevolking te leiden naar een eigen land.
5,0
[permalink] geplaatst op 6 juli 2011, 13:49 uurkoolmeeskip schreef:
voor het jaar waarin deze film uitkwam is dit echt een meesterwerk
Het was '98, niet '78.

3,0
[permalink] geplaatst op 14 augustus 2011, 11:45 uurGeen slechte animatiefilm. De film is zeer mooi getekend, en het prima verhaal is onderhoudend. 3 Sterren.
4,0
[permalink] geplaatst op 15 januari 2012, 12:42 uurEindelijk nog eens een wat serieuzere animatiefilm, die het niet moet hebben van schattige, pratende dieren of iets dergelijks.
Visueel is dit een erg sterke film, bv het splijten van de Dode zee kwam erg indrukwekkend over.
Qua muziek was het overbekende liedje "When You Believe" natuurlijk een van de hoogtepunten. Er zaten nog wel goeie liedjes in, maar soms kwam de muziek nogal bombastische over.
Het verhaal verveeld niet en eigenlijk mocht de film misschien nog een tikkeltje langer geweest zijn, want het einde werd wel redelijk vlug gehaspelde.
Ook qua bekende stemmen blijven we zeker niet op onze honger zitten: Val Kilmer, Ralph Fiennes, Sandra Bullock, Jeff Goldblum, Michelle Pfeiffer, Helen Mirren, ... om er maar enkele op te noemen.
'k ben zeker niet van de religieuze soort, maar de film heeft me zeker niet verveeld. Visueel dus erg knap en het verhaal werd boeiend gebracht. 'k vond het zeker een van de betere animatiefilms. Zeker de moeite om te bekijken.
5,0
[permalink] geplaatst op 21 februari 2012, 1:23 uurDit is echt een mooi getekend, emotionele en spannende film, zeg
Supergeweldig gewoon.
Bij het begin was ik al weggeblazen hoe slaven zongen om hun vrijheid te krijgen, desnietaltemin mozes moeder die ook heel prachtig zong.
Over de nummers die werden gezongen. Stuk voor stuk: GENIAAL!!!!!
Wat er allemaal gebeurt is zo krankzinnig goed, dat ik eigenlijk geen minpunt vind in deze film
5 sterren ***** en het gaat misschien de top 10 in.
2,0
[permalink] geplaatst op 29 april 2012, 21:46 uur"He is a very vengeful God, Stan" (Quote Chef, South Park)
Met Bijbelse verhalen kan ik vaak maar weinig. Snapte van dit verhaal ook maar weinig. Zingen ze na de moord op alle first borns. "When You Believe, There Can Be Miracles" Het zal je religie maar zijn. Als je maar hard genoeg gelooft zal god je ergste vijanden hun kinderen doodmaken.
Naja jammer. Duurde ook wel effe voor de film die vervelende snaar raakte. Film begon best aardig. Leek me veel beter als Moses meer vanuit zichzelf zijn mensen zou gaan redden ipv daadwerkelijk met god te praten. Jammer. Eerste gedeelte is best leuk, maar daarna strand het in onzinnige religieuze mambo jambo.
2 sterren.