134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.256 berichten | 4.930.194 stemmen

Yongseoneun Eupda (2010)

Misdaad / Thriller
125 minuten

geregisseerd door Kim Hyeong-Joon
met Seol Kyeong-gu, Ryoo Seung-beom en Han Hye-jin

Aan forensisch patholoog Kang wordt het verminkte lijk van een vermoord vrouwelijk slachtoffer toegewezen, om de oorzaak van haar dood te onderzoeken. Detective Min denkt aan een fanatieke milieuactivist, Lee Sung-ho, als voornaamste verdachte. Maar wanneer Kang's dochter wordt ontvoerd, begint er een manipulatief spel tussen Kang en Lee, die in het bezit is van de geheimen over de moordzaak.

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 mei 2010, 20:12 uur
Net gezien en wat een ontzettend indrukwekkende film zeg!!! Wat het verhaal betreft is het een beetje te vergelijken met een extra lange aflevering van CSI, maar dan wel een ijzersterke. Zeer overtuigend acteerwerk en een sublieme ontknoping. Absolute aanrader!!!

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 mei 2010, 19:36 uur
Heerlijke film weer uit het verre oosten. Goed acteer en filmwerk. Mooi verhaal en is prima uitgewerkt en het slot vond ik magistraal goed gedaan.

Toppertje.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 mei 2010, 3:39 uur
Een meesterwerk uit Korea met vele plotwendingen,
deze behoort thuis in de allerbeste Koreaanse films uit het misdaad genre.

Minimaal een 4,5*

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 mei 2010, 19:11 uur
Deze film behaalde m.i. niet het niveau van ''The Chaser", maar toch erg goed met idd een subliem slot.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 juni 2010, 11:50 uur
Het begint me nu toch wel erg op te vallen dat Korea de meest ijzersterke thrillers brengt. Degelijk zonder al te veel visuele flair, maar wel met lekker acteerwerk en plotwendingen (met name slotscenes) die expliciet gebracht worden. Vond deze net een tikje minder dan The Chaser, maar hij schaart zich wel onder de top.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 november 2010, 23:19 uur
Wat een heftige film...erg goed geacteerd, goed plot...zi daar nog wel een amerikaanse remake van komen

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 februari 2011, 14:07 uur
EEN gruwelijke film, jeeetje allemachtig, ik vond hem net zo goed als the chaser. I truly loves south-korean movies.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 februari 2011, 13:52 uur
Koreaanse politiethriller met een begrijpelijk verhaal en een sterk plot. Het begin hakt er al meteen (letterlijk) in: een meid aan stukken gesneden. Daarna volgen 2 uur lang allerlei wendingen met vooral in het laatste half uur een paar stevige gruwelijk goede plots. AANRADER !

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 maart 2011, 20:46 uur
Wow! Wat is deze goed zeg! Wat een verhaal! En een ijzersterk einde!

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 april 2011, 21:20 uur
Hollywood in Zuid-Korea.

Wederom een fijne thriller uit Zuid-Korea, die echter een beetje leentje-buurt bij het Hollywoodiaanse werk. Het verhaal kent een sterk begin, maar de formule ontvouwt zich al snel waardoor menig kijker de uitkomst lang van te voren zal kunnen voorspellen. Het maakt de film er gelukkig niet veel onprettiger op, maar jammer is het wel.

Goed.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 mei 2011, 2:25 uur
Zinema schreef:
Hollywood in Zuid-Korea.

Goed.

Jij gaat mij vertellen hoe het exact zou eindigen? Misschien wist jij het, maar het gros zal dat echt niet zo gedacht hebben, hoor! Je komt wat dat betreft wat betweterig over.
Fantastische wraakfilm, c.q. thriller.

Aanrader voor de niet zo doordachte filmkenner/kijker zullen we maar zeggen:

****1/2

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 juni 2011, 12:54 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Goede film die het vooral moet hebben van het sterke plot.
Acteerwerk van de hoofdrolspelers is prima, alleen die constant zeurende/klagende/schreeuwende agent gaat een beetje op de zenuwen.

Het verhaal is echter zeer goed, stukje bij beetje vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats, en het einde doet je haren recht overeind staan (al voel je al snel op je klompen aan dat de dochter van professor Kang niet meer in leven zal zijn).

Het gaat echter om de uitwerking, en die mist zijn doel niet. 4*

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 juni 2011, 0:35 uur
Weer een ijzersterke thriller van Zuid-Koreaanse bodem. Ook het debuut van Kim Hyeong-Joon zo te zien dus ik ben benieuwd wat zijn toekomst ons nog gaat brengen.

No Mercy begint meteen met een moord waarbij diverse clues wijzen naar een potentiële dader. Hij wordt al snel schuldig bevonden en professor Kang dient de onschuld van de verdachte te bewijzen. Niet zo gemakkelijk als alle bewijzen erop duiden dat je met de juiste man te maken hebt. Wat volgt is een anderhalf uur durende speurtocht waarin diverse wendingen verworven zitten. Af en toe nagelbijtend spannend en een einde waar je stil van wordt.

Een uitstekende cast brengt dit verhaal overtuigend over, met in het bijzonder Seung-beom Ryu (Lee Sung-ho) en Kyung-gu Sol (Kang Min-ho). Acteurs die hun rol met verve neer weten te zetten. Psycho versus wanhopige detective. Audiovisueel is de film eveneens sterk te noemen. Veel opzwepende muziek die de haastige scenes ondersteunen en mooie, vlot geschoten beelden.

Zuid-Korea is goed bezig de laatste tijd. Ook dit is weer een uitstekende thriller die op het einde mooi samenkomt. Een aanrader!

(moderator)
avatar van Spetie
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 juli 2011, 23:23 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Prima thriller, zoals de Zuid-Koreanen ze wel vaker maken.

Het verhaal en oplossing lijken in eerste instantie heel simpel, maar na een tijdje wordt duidelijk, dat alles toch een stuk complexer in elkaar zit, dan je denkt. Daar schuilt ook gedeeltelijk de kracht van deze film. Telkens als je denkt te weten hoe de vork in de steel zit, komt er weer iets nieuws op tafel zetten, waardoor het verhaal weer andere wending krijgt.

Het acteerwerk in de film is heel behoorlijk. Vooral Han Hye-jin speelt zeer goed, als de stagiare, die op een gegeven moment zelfs de leiding van het onderzoek op zich neemt. Dat klinkt misschien ietwat ongeloofwaardig, maar gedurende de film merk je daar niks van.

Verder is de film redelijk sfeervol, met goede bijpassende muziek en soms wat mooie plaatjes. Richting het einde vond ik de film echter wel wat inzakken. Gelukkig duurt dat niet tot het einde, want het einde is juist behoorlijk sterk, want dan pas blijkt hoe alles nu echt in elkaar zit. De moord en zelfmoord was ook erg goed. fijn filmpje dus.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 juli 2011, 23:21 uur
Ik ga steeds meer van deze films houden uit zuid korea. Harde, knappe films met super acteurs. Ik dacht altijd dat het taaltje mij zou irriteren en dat de acteurs allemaal op elkaar lijken maar niets is minder waar. omdat ze zo grandioos gepassioneerd acteren spat de film ook echt van je beeldscherm. Heerlijk om naar te kijken.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 november 2011, 2:09 uur
Pfff zo krijg je ze niet uit Amerika (of Europa) heftige shit man!
Thriller/Drama is het eerder....zeer sterk einde, goed camerawerk en goede acteurs!

Het zou zo fijn zijn als we dit soort films eens in het "westen" gingen maken.
Misschien zijn er al wel hoor, maar daar weet ik dan niks van.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 mei 2012, 13:52 uur
Een ijzingwekkende, gemene, sadistische, scherpe, duistere en keiharde mix van een wraak en schuld + boete (zonde) thriller, die bij mij herinneringen opriep aan 'Seven'. De regisseur verstaat zijn vak (de film heeft een sterke opbouw) en het uitstekend geschreven script is grimmig realistisch, intens en sinister. Kim Hyeong-Joon had de beschikking over een overtuigend en energiek spelende cast en de techniek is van hoogstaande kwaliteit. Het enige smetje vind ik Ji-ru Sung als quasi grappige politieman: zijn personage werkt storend en doet afbreuk aan de sfeer van deze ijzersterke productie.
N.B. Eigenlijk niet geschikt voor tere zielen zoals ik.