134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.256 berichten | 4.930.192 stemmen

locatie: Films » MacArthur (1977) » Info

Drama
130 minuten

geregisseerd door Joseph Sargent
met Gregory Peck, Ed Flanders en Dan O'Herlihy

Biografie over het leven van generaal Douglas MacArthur, die tijdens de Tweede Wereldoorlog met controversiële maar effectieve tactieken tegen Japan vocht. Later kreeg hij conflicten met president Truman over de uitvoering van de Korea-oorlog, wat uiteindelijk tot ontslag van MacArthur leidde.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 september 2008, 14:43 uur
Mooi verhaal over het leven van generaal Douglas MacArthur. Hij wordt zeer goed vertolkt door Gregory Peck. De film duurt vrij lang maar verveelt niet.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 november 2009, 9:13 uur
Ik vond deze maar tegenvallen, een film over deze bekende generaal is wel een aanleiding om hem te zien. Gregory Peck is zo leuke acteur, ook weer reden om hem te zien. Maar helaas hielp allemaal niks.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Macarthur (€ 8,99)
gratis verzending

Macarthur (Import) (€ 9,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Macarthur (€ 10,98)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 november 2009, 19:00 uur
Peck is altijd leuk om bezig te zien in een film, hoewel ik hem in zijn vorige film (The Omen) hier en daar wel ongeïnspireerd vond. Het verhaal is volgens mijn weten redelijk waarheidsgetrouw en de film steunt ook niet overdreven zwaar op archiefbeelden.

Vooral de betrokkenheid van MacArthur bij de lokale bevolking is erg sterk benadrukt. Ook de vertolkingen van de presidenten Roosevelt en Truman zijn erg goed gedaan! Een film die de moeite waard is, zeker voor iemand die van oorlogsfilms houdt.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 november 2009, 19:32 uur
Geen topfilm maar leuk voor de informatie.
Goed acteerwerk.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 juli 2011, 0:47 uur
Een vreselijk saai script, ongeinspireerd vertolkt door de cast, tergend traag, monotoon en veel, veel te lang. Het enige voordeel van dit soort films is dat je tegelijkertijd de krant kunt lezen...

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 juli 2011, 10:00 uur
Geen vreselijk verhaal, maar MacArthur staat duidelijk in de schaduw van andere oorlogsfilms uit de jaren '70. Vooral tegen de film over generaal Patton, legt deze het echt af. Ondanks dat Gregory Peck redelijk zijn best doet, heb ik weinig met het karakter van de generaal. MacArthur heeft ongetwijfeld terecht zijn medailles verdiend, maar qua doen verschilt hij nauwelijks van andere ijzervreters uit die tijd. Ergens vind ik het zelfs vreemd dat hij uiteindelijk als een held afgeschilderd wordt, terwijl het toch echt zijn (volstrekt absurde) plan was om atoombommen af te werpen op Noord-Korea en China. Persoonlijk heb ik meer op met nuchtere en vooral veel sluwere generaals zoals erwin Rommel.

De grootste problemen waar deze film naar mijn idee mee kampt is het ontbreken van een duidelijke lijn. Voor mijn gevoel is er maar wat op film geknald en dat uiteindelijk in chronologische volgorde gezet. Het komt teveel over als een willekeurige compilatie over zijn leven. De oorlogsscenes stellen bedroevend weinig voor, al vind ik het wel tof dat er authentieke beelden in verwerkt zijn. Er zijn een paar lichtpuntjes, maar over het algemeen is het een aaneenschakeling van weinig opzienbarende momenten en dialogen.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 februari 2012, 10:46 uur
Het verhaal blijft toch te afstandelijk. De kijker wordt niet echt mee genomen.