134.917 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.979 berichten | 4.931.464 stemmen

locatie: Films » Walker (1987) » Info

Actie / Oorlog
94 minuten

geregisseerd door Alex Cox
met Ed Harris, Richard Masur en René Assa

William Walker en zijn huurmoordenaars komen tegen het einde van de 19e eeuw aan in Nicaragua om een nieuwe overheid te stichten. Alles wordt gefinancierd door Amerikaanse miljonairs, die interesse hebben in het land.

gebruiker
bericht

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 juli 2007, 9:05 uur
wat een slappe flauwe film!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 april 2008, 12:27 uur
Briljante verfilming over walkers invasie in Midden Amerka. De film zit bomvol anachronismen, dat was even verwarrend maar al snel werd de betekenis duidelijk. Het begon als een satirische komedie, werd al snel surrealistisch en op een gegeven moment waan je je in een doek van Goya. De film gaat onder je huid zitten. Kan ook schokkend zijn. Harris speelt de sterren van de hemel.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Walker (€ 7,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 augustus 2009, 22:17 uur
Herzog meets Peckinpah meets Jodorowsky meets Ronald Reagan. Een knotsgekke, vaak hilarische film, die misschien echter wel iets te veel hooi op zijn vork neemt. Geen Repo Man, maar in ieder geval wel een unieke 'curiosity.' 3,5*

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 augustus 2009, 12:07 uur
Heerlijk lompe jaren 80 film met ongenuanceerd politiek randje, maar mijn zegen hebben ze. Ed Harris doet het goed. Ik vind hem vaak wat te serieus in rollen die hij speelt, maar hier werkt het beter, als tegenwicht voor het chaotische, kolderieke geheel.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 maart 2010, 14:53 uur
Komt op mijn must - see lijstje :)!

MFEO
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 augustus 2010, 2:20 uur
Wat een aanfluiting.

De film speelde zich af in de jaren voor 1860. En wat zag ik tot mijn verbazing? Een helicopter in de film. Die bestonden geen eens toen.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 augustus 2010, 13:33 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
En ik maar denken dat er toen al helicopters waren. Wat een kut film zeg.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 september 2010, 15:10 uur
MFEO schreef:
Meestal zeg ik dit als grap of om te pesten :P . Maar nu is het serieus: je hebt de film niet begrepen.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 september 2010, 17:45 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Buiten de helicopter om is er het tijdschrift Time, een Mercedes, wat Coca Cola flessen, pakjes Marlboro en een heuse computer te vinden halverwege de 19e eeuw.

Waanzinnige trip die ergens hangt tussen een krankzinnige film van Herzog/Kinski en de bloederige slow motion beelden van Peckinpah. Bizar. Snoeihard. Politiek incorrect. En Ed Harris als intense, trippende ''wereldverbeteraar''.

Hoe verhoudt Walker met ander werk van Alex Cox?

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 september 2010, 11:58 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
en een hippe zonnebril 8)

Interessant filmpje met een goede Ed Harris. Opvallend ook dat de (geo)politieke lading nu nog steeds van toepassing kan zijn. Het is nogal weird, ook met Walker als haast onaantastbare figuur, en het kijkt allemaal prima weg, deels vanwege het botte karakter en dat het zich niet echt serieus lijkt te nemen (maar toch ook weer wel). De scene dat ze de boel in brand steken is best fraai gemaakt trouwens.

De helikopter komt wel heel erg uit de lucht vallen, vind het niet zo geslaagd maar het statement is duidelijk.
Al die foefjes van moderne voorwerpen zullen zeker ook wel bedoeld zijn als symbool voor de overeenkomst met de "huidige" tijd. Leuk gedaan, maar die helikopter en militairen waren wel zo weinig subtiel dat het me uit de 'mood' haalde. Al met al wel een voldoende maar net te weinig voor een 3,5.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 september 2010, 22:49 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Walker bewandelt de dunne lijn tussen een geniale film en een absolute mislukking. Laat ik vooral stellen dat het concept niet minder dan briljant is, maar de uitwerking wat minder. Misschien probeerde Cox hier wat al te hard een cultfilm te maken, want Walker schreeuwt bijna om een cultpubliek. Het is allemaal zo anders dan we gewend zijn en met zo'n breed gevoel voor humor gedaan dat de waanzin best aantrekkelijk is. Vreemd dan ook dat IMDB zes genres bij de film heeft staan en niet 'comedy', terwijl dit dat enorm duidelijk is (waar halen ze in vredensnaam 'drama' vandaan?).

De genremix is een van de aantrekkingspunten van de film, maar uiteindelijk misschien ook zijn valkuil. Het is een beetje een rommeltje. Anderzijds, het past ook weer bij de film om een rommeltje te zijn. Bij veel grappen en andere vondsten dacht ik bij mezelf: "Dat is slim bedacht en dat is geestig." Maar aan de andere kant heb ik nooit echt gelachen of werd ik ergens serieus meegesleept. Ik keek met het idee naar een van de meest originele films van de jaren '80 te kijken en toch ging ik er nooit van houden. Toch zijn er enkele meesterstukjes, zoals het branden van de stad op het einde: het enige moment waarop de film echt groots werd. Walker is ook wel een maf figuur. Misschien is het juist de originaliteit die de film de das om doet. Als je zoveel leuke ideeën ziet en nog niets voelt is het vooral een teleurstelling. Niettemin een film die ik waarschijnlijk ooit wel eens herkans.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 oktober 2010, 11:21 uur
Walker begint sterk om een tweetal redenen. Ten eerste vanwege het interessante karakter van William Walker, en ten tweede dat dit een film is die aan de ene kant standaard lijkt maar aan de andere kant ook een groot aantal zeer aparte momenten kent.

Helaas wegen deze twee positieve punten in de loop van de film minder zwaar. Geleidelijk aan was ik minder geboeid door het verhaal en de setting waarin het zich afspeelt. Ondanks dat, weet de film op enkele momenten nog voldoende te boeien, maar een goede film is het door deze constante onevenwichtigheid niet.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 maart 2011, 22:24 uur
De moderne dingen in de film is geslaagd iedereen heeft het erover.
Wel duidelijk bij mij op de dvd hoes ook staat uitgelegd dat het een bewuste keus is.
Maar de personage Walker heeft echt bestaan want het berust op een waar gebeurd verhaal.
Leuk gedaan en soms mooi gefilmd en goed geacteerd.

3,5 ster

Bonifacius
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 april 2011, 0:07 uur
MFEO schreef:
Wat een aanfluiting.

In de 58ste minuut reed er ook een mercedes voorbij! hahahaha

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 juli 2011, 17:57 uur
Querelle schreef:
En ik maar denken dat er toen al helicopters waren. Wat een kut film zeg.

Dat is leuk te horen, een kut film met 3,5 :T

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 juli 2011, 18:51 uur
Zie bericht van MFEO. Was een mislukte poging tot sarcasme van mij. :) Ik vind dit een hele leuke film.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 augustus 2011, 0:44 uur
The rise and fall of Koning Edje Harris; ofwel een cult comedy, die geen moment leuk is...