134.910 gebruikers | 85.731 films | 31.052 regisseurs | 3.508.718 berichten | 4.930.993 stemmen

010 - Foto Rotterdam (2010)

010 - Foto Rotterdam (2010)
7 stemmen | gemiddelde 2,14
mijn stem:
Nederland
Documentaire
51 minuten

geregisseerd door Marc Schmidt
met Hans Wilschut, Gerco de Ruiter en Ari Versluis

Fotografen Ari Versluis & Ellie Uyttenbroek, Gerco de Ruijter, Hans Wilschut, Janine Schrijver en Rince de Jong zoeken in hun stad Rotterdam naar dat ene beeld dat hun unieke visie weergeeft. Ze kijken, kiezen, bewerken en overwinnen onderweg allerlei praktische en inhoudelijke obstakels.

gebruiker
bericht

neo
(moderator)
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 maart 2010, 12:12 uur
Een aardige documentaire over het werk van een stel interessante Rotterdamse kunstenaars. Het 'toeval' wil ook nog eens dat ze vertegenwoordigd worden (in het geval van Janine Schrijver werden) door twee galeries in het centrum.

Vooral omdat ik enkele van hen persoonlijk ken en allang weet hoe deze te werk gaan, vertelde deze docu mij niks nieuws. Verwacht geen diepe anekdotes van de personen of iets heel bijzonders, maar enkel een aardige kijk op de werkwijze van een groep kunstenaars. Het is misschien wel een docu die het meest geschikt is voor mensen die deze kunstenaars nog niet zo goed kennen en eens wat meer te weten willen komen.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 oktober 2010, 22:32 uur
Heel erg geschikt voor mij dan dus! :)
Eens zien of ik deze docu ergens op dvd kan vinden.

Ik ben zowiezo heel erg geinteresseerd in fotografen en dergelijke docu's, dus ik houd me aanbevolen voor tips!

neo
(moderator)
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 oktober 2010, 0:52 uur
Je kunt de documentaire hier bekijken:
link

Hier nog wat tips: link.