The Smurfs (2011)

geregisseerd door
Raja Gosnellmet
Hank Azaria,
Neil Patrick Harris en de stem van
Jonathan WintersWanneer de kwade tovenaar Gargamel hun dorp aanvalt, ontsnappen de Smurfen via een magische doorgang, die ''eens per blauwe maan" geopend is. Ze komen terecht in een vreemde, nieuwe wereld, die in niets lijkt op wat ze ooit hebben gezien: New York. Ze zitten vast in Manhattan en om weer thuis te komen moeten Grote Smurf en de anderen een echte blauwe maan zien te vinden - voordat Gargamel ze vindt.
2,5
[permalink] geplaatst op 5 maart 2012, 9:01 uurHet is een leuke kinderfilm. Mijn dochter van 6 jaar oud lag constant in een deuk. Op zich is het voor de ouders ook wel grappig om mee te kijken maar ik vond het wel een beetje tegenvallen. Ik had een beetje herkenning of een gevoel van jeugdsentiment bij mezelf verwacht maar dat bleef uit. Natuurlijk zijn de smurfen nu anders uitgebeeld maar ook de stemmen zijn anders. Gargamel en Azrael zijn ook zo anders. Hierdoor bleef er voor mij weinig herkenning over. Dat viel mij een beetje tegen.
Maar verder is het verhaal wel grappig. De smurfen in NYC. Wie had dat verwacht !?! Leuk om ze in het begin iedere keer weer in verbazing te zien. "Oeeeeeh, goooooooogle". Dat gaf wel wat grappige taferelen. Mijn dochtertje kon vooral de slapstick achtige acties erg waarderen.
4,0
[permalink] geplaatst op 1 mei 2012, 9:48 uurDeze film viel me helemaal niet tegen. Het tempo is hoog en de geanimeerde smurven combineren goed met de realistische decors.Gargamel is de enige strontirritante acteur, maar hij doet het op zo'n manier dat je het nog net kan hebben. Leuke film, maar zeker niet de beste!
4,0
[permalink] geplaatst op 17 mei 2012, 14:15 uurEen prima wegkijk film. niks mis mee
2,0
[permalink] geplaatst op 18 mei 2012, 2:46 uurik ben gewoon vergeten waar deze film nou precies over ging.
Is meer voor kinderen dit.
3,5
[permalink] geplaatst op 18 mei 2012, 23:22 uurerg leuke film niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassen. heb erg veel gelachen
3,0
[permalink] geplaatst op 25 mei 2012, 13:08 uurAardige film waarin de Smurfen opgejaagd worden door Gargamel en hierdoor in New York terecht komen. De film is duidelijk gericht op kinderen en hierdoor ook wel erg braaf en de humor wat flauw. Maar de film is ook redelijk vermakelijk en zeker vrolijk. De live-action en de computer-animatie gaan naadloos in elkaar over en de film ziet er dan ook erg goed uit.