Swing (2002)

geregisseerd door
Tony Gatlifmet
Oscar Copp,
Lou Rech en
Tchavolo SchmittMax, een jongen van tien, is op vakantie bij zijn grootmoeder in de Elzas. Max verveelt zich in haar grote huis, en brengt zoveel mogelijk tijd door bij de stacaravans van de zigeuners in de buurt. Hij ontmoet er het zigeunermeisje Swing. Zij is even oud als hij, maar een stuk assertiever, zelfzekerder, brutaler en rijper. Bij de zigeuners ontdekt Max een nieuwe wereld, waar dansen en muziek vaste ingrediënten van het dagelijkse leven zijn.
4,0
[permalink] geplaatst op 2 januari 2005, 15:38 uurHeerlijke muziek en Swing is van een schilderij weggelopen zo mooi. 4*
3,0
[permalink] geplaatst op 2 januari 2005, 16:12 uurDat meisje is inderdaad mooi maar te wild voor schilderij-associaties wat mij betreft

Vond de film verder wat traag, muziekscenes duurden soms wat te lang en er het verhaal fladderde maar wat heen en weer (maar dat kan ik mis hebben, ik heb intussen ook wat andere dingetjes lopen doen). Maar die Tchavolo Schmitt kan wel spelen.
3,5
[permalink] geplaatst op 13 mei 2006, 16:08 uurBeter als Gadjo Dilo. Overeenkomstigheden zijn er nog steeds in overvloed, want zo lijkt Tony Gatlif nooit te proberen een echt verhaal aan de kijker te willen presenteren. Het is de passie voor Manouche stijl, de jazz versie van de Zigeuner, die hier op zo'n fijne manier wordt overgebracht op de kijker. Geen grootste karakters die continu de boel bij elkaar schreeuwen als in Gadjo... Nee, gewoon mooie personages. Wat de film ook heel goed uitbeeld is dat gevoel van een zomer vol plezier en leuke dingen, die naderhand betekeloos was, tenminste zo lijkt het voor Swing. Het dagboek schijnt haar niet te boeien, ook zou ze kunnen lezen vermoed ik. 3.5 sterren
4,0
[permalink] geplaatst op 3 oktober 2006, 15:30 uurSwing zegt dat ze niet weet wat ze met het dagboek moet omdat ze niet kan lezen. (wel handig om te weten dat ze een meisje is, wat pas aan het eind duidelijk is door de kleding)
Prachtige film die mijn hart gestolen heeft, vooral ook de manier van filmen, de sfeer, de muziek, de verliefdheid, de liefde voor alles. Toppertje. Jammer van de weinig kijkers.
Kan er eigenlijk weinig over zeggen, voel hem, beleef hem. Erg mooi.
3,5
[permalink] geplaatst op 29 december 2006, 11:05 uurnachtvlinder schreef:
Oeps. Dat bedoelde ik ook, vergat enkel de ''ook al'.
3,0
[permalink] geplaatst op 29 oktober 2008, 14:15 uurMooie rustige film met fraaie muziek en beelden. Qua 'plot' vond ik het helaas wat saai worden op een gegeven moment.
Geeft op zijn minst een aardig kijkje in het leven van zigeuners.
Inderdaad raar dat er zo weinig op deze film is gestemd; hij is toch meerder malen op tv geweest!
4,0
[permalink] geplaatst op 1 juli 2010, 23:47 uurPrachtige film die ook mijn hart gestolen heeft, vooral de gypsy muziek en Lou Rech die de rol van het zigeuner meisje speelt.