Midnight Chronicles (2008)

geregisseerd door
Christian T. Petersenmet
Charles Hubbell,
Matt Amendt en
Steve SweereIn de wereld van Midnight heerst overweldigende duisternis. Na drie eeuwen intriges en oorlog heeft de sinistere god Izrador de helden en legers van de vrije volken eindelijk verslagen. Nu regeert hij met ijzeren hand over de wereld van Aryth. Onderworpen door de schaduw leidt het menselijke ras een onderdrukt bestaan en de elfen en dwergen hebben zich teruggetrokken in de verre bossen en bergen, waar hun wanhopige weerstand langzaam bezwijkt onder de onbuigzame macht van de schaduw.
3,5
[permalink] geplaatst op 7 februari 2010, 15:32 uurGeen slechte film, maar probeert jammer genoeg links te leggen naar LOTR.
Leuke vulling voor een zondagmiddag
3,0
[permalink] geplaatst op 13 februari 2010, 19:08 uurLeuke fantasie film en zier er ook zeer aardig uit.
Het verhaal is goed en de acteurs doen het ook niet verkeert.
3,5 ster
1,0
[permalink] geplaatst op 15 februari 2010, 22:03 uurvreselijk saaie film, van mij hoeft het vervolg deel echt niet gemaakt te worden, er wordt geprobeerd (deels) op LOTR te lijken, maar daar wordt alles mooi uitgelegd en opgebouwd, in dit gedrocht zoek je het grotendeels maar zelf uit hoe het in elkaar steekt, sorry maar niets voor mij dit
1,5
[permalink] geplaatst op 19 februari 2010, 12:59 uurerg langdradig, weinig spanning en het verhaal is erg moeilijk te volgen. Het enige goede aan deze film vond ik het acteerwerk.
3,0
[permalink] geplaatst op 19 februari 2010, 13:05 uurIedereen vergelijkt het met LOTR maar dat is naar mijn mening fout.
Het is een leuk op zich zelf staande film.
2,0
[permalink] geplaatst op 22 februari 2010, 10:31 uurEenvoudige slappe FantasieAvonturenfilm met elves etc, veel geklets en de 2 actiescenes waren niet om aan te zien. De kleding was prima, decors redelijk, inhoud matig.
0,5
[permalink] geplaatst op 27 februari 2010, 11:42 uurvergeleken met andere soortgelijke films ziet alles er nep uit in deze film. ik heb het na een kwartier uitgezet.
[permalink] geplaatst op 8 maart 2010, 16:48 uurTag84 schreef:
Helemaal mee eens. De hele film vraag je je af, waarover het gaat, wie is de goede en wie de slechte.
1,5
[permalink] geplaatst op 9 mei 2010, 9:20 uurHet warrige verhaal heeft een lange, saaie opbouw. Spanning of actie is nauwelijks op te merken. Vaak ook van de hak op de tak.
Sfeer werd nog redelijk gebracht. 3/10
[permalink] geplaatst op 23 mei 2010, 17:35 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenDat het geen hoogstaande fantasy film zou worden, dat had ik wel verwacht. Maar Midnight Chronicles stelt teleur op zoveel aspecten.
Het verhaal had nog enigzins iets kunnen worden;
als het een einde had gehad.
- Gealen loopt nog ergens rond in een ondergrondse gangenstelsel "zijn reis te voltooien"
- "The Hunter" zit nog steeds gevangen terwijl twee van zijn vrienden hem nog moeten redden.
- Van de bad-guy Mag Kiln is het nog steeds niet duidelijk of hij de Verlosser uit de Profetie is of niet...
Dus geen mooie climax tussen de good-bad guys; maar een aanzet naar dit alles. Alle plotlijnen zijn nog open en dan: aftiteling
Had de film dan een half uur langer gemaakt met het einde daarin. Liever nog een afgeraffeld einde dan geen einde.
De decors en soundtrack zijn matig tot slecht; waardoor de setting van het verhaal nogal amateuristisch overkomt.
Het acteerwerk is gelukkig dan nog redelijk, maar het kan de film helaas niet redden.
Jammer, er had zoveel meer ingezeten.
Als er een filmvervolg komt of een serie (deze film zou aflevering 1+2 zijn?) dan is het de moeite om er nogmaals naar te kijken. Maar als film
an sich heeft het te weinig te bieden.
1,0
[permalink] geplaatst op 17 augustus 2010, 17:19 uurslechte film. zeer langdradig en de decors ondanks goed gevonden lijkt het net of ze op een toneel staan.
in een kwartier doorgespoeld of hij ergens nog kon boeien maar dat blijkt niet zo te zijn.
2,0
[permalink] geplaatst op 22 oktober 2011, 13:14 uurdaar heb ik toch zo'n hekel aan, dan zit ik naar deze prut te kijken, komt er nog een deel 2, ik kan bijna niet wachten...
1,5
[permalink] geplaatst op 8 januari 2012, 20:44 uurwat een slechte film is dit zeg, er zat helemaal geen verhaal in, en er kwam amper actie in voor. Het enige goede aan de film zijn inderdaad de kostuums. Wat een drama zeg.