Mademoiselle (2001)

geregisseerd door
Philippe Lioretmet
Sandrine Bonnaire,
Jacques Gamblin en
Isabelle CandelierBij een bezoek aan een saaie conferentie ontmoet 'keurige Claire' de komiek Pierre. Ze raakt een beetje van slag door de grappen en grollen van de clown die deel uitmaakt van het trio The Unpredictables. Ze maken hun naam als 'de onvoorspelbaren' meteen waar. Waar ze normaal de show stelen op bruiloften en partijen, weten ze nu Claire's aandacht perfect af te leiden. De aantrekkelijke jonge meid mist haar laatste trein. Binnen twee dagen bloeit een even onvoorspelbare als onvoorstelbare romance op tussen Claire en Pierre...
2,5
[permalink] geplaatst op 15 november 2003, 18:39 uurSympathieke, luchtige, maar helaas weinig boeiende lovestory. Enkele leuke scenes en een leuke actrice, maar het verhaal was vrij saai en hier en daar ietwat overdreven. 2.5*
[permalink] geplaatst op 1 november 2005, 15:15 uurDeze film krijg je tegenwoordig kado bij zaken als Blokker enzz
2,5
[permalink] geplaatst op 27 maart 2006, 16:11 uurMatige film, hoewel de hoofdrolspeelster niet slecht was.
Hij kosste ook maar 1.49 bij Blokker.
2,0
[permalink] geplaatst op 11 januari 2007, 19:04 uurprecies wat iedereen al zei;)
0,5
[permalink] geplaatst op 28 december 2007, 15:24 uureuro 1 bij de Blokker.Voor die euro kan je beter een reepje chocolade kopen.Heb je meer lol van.
Weleens een film gezien waarin niks gebeurt en die nergens op slaat.Hier hebben we er dus eentje.
NIET KOPEN!!! NIET GAAN ZIEN!!! Zonde van je leven.
[permalink] geplaatst op 18 januari 2008, 13:00 uurben benieuwd heb helaas wel die euro uitgegeven
3,5
[permalink] geplaatst op 9 juli 2008, 20:16 uurGoedgemaakte, charmante film.
Ok, geen actiefilm, Frans en hij kost maar 1 euro, maar dat kun je ook als pluspunten zien.
3,5
[permalink] geplaatst op 18 augustus 2008, 20:48 uurgoede film voor maar 1 euro bij blokker
2,5
[permalink] geplaatst op 27 april 2009, 9:58 uurHet verhaal van een '2-dagen slippertje' van een hele deftige dame:
niet de 'romantische komedie' waarnaar de poster verwijst; daarvoor is er te weinig humor en vrolijkheid.
Maar helaas ook geen echt 'drama'; daarvoor mist de film diepgang.
Bonnaire oogt heel sympathiek en acteert prima; maar dat volstaat niet om uit te nodigen tot (ooit eens) een 2de kijkbeurt...
5,0
[permalink] geplaatst op 5 mei 2010, 7:22 uurNu ik deze film gezien heb, had ik hem voor dat geld destijds best wel kunnen kopen. Ik kocht in het verleden echter maar weinig dvd's. Via ruil deze dan toch in bezit gekregen en ik mag zeggen prima ruil.
Sandrine Bonnaire is mooi, al is ze niet eens de enige mooie vrouw in deze film. Grappig gezicht dat improvisatie-toneel en een fraai buitenshot van het hotel waarin de bijeenkomst plaatsvindt. Verder een licht romantische komische/dramatische film over een onmogelijke relatie (wil er geen schade worden toegebracht aan het leven van anderen). Oppervlakkige film zodat sentimenteel gedoe achterwege blijft.
In het begin blijft de film wat op middelmatig niveau, maar eenmaal "op weg" komt hij toch ruim boven gemiddelde uit. Een film die niet zo lang duurt en heeft me dan ook geen moment verveeld. Deze kan ik in de toekomst gerust vaker bekijken. 4.0