134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.256 berichten | 4.930.192 stemmen

El Último Verano de la Boyita (2009)

Alternatieve titel: The Last Summer of La Boyita

Último Verano de la Boyita, El (2009)
16 stemmen | gemiddelde 3,21
mijn stem:
6 jaar angstArgentinië / Spanje / Frankrijk
Drama
93 minuten

geregisseerd door Julia Solomonoff
met Guadalupe Alonso, Nicolás Treise en Mirella Pascual

Jorgelina begint te puberen. Samen met haar vader gaat ze naar het plattelandsgebied voor een vakantie. Hier ontmoet ze de jongen Mario, die voor twijfels zorgt bij haar. Jorgelina weet echter niet hoe ze hier mee moet omgaan.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 mei 2010, 0:03 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
The Last Summer of La Boyita hinkt teveel op twee verhaallijnen zonder daarvan eentje fatsoenlijk af te sluiten. Uiteindelijk gaat het allemaal om het meisje. Maar na een half uur speeltijd word Mario naar de voorgrond geduwd. Interessant dacht ik. Al heel snel is duidelijk waar de film heen gaat. De jongen blijkt een meisje te zijn. Althans ergens daartussen. Maar mijn probleem zit hem in het einde. Mario wint de westrijd en gaat vervolgens met zijn paard ervandoor. Hij vlucht. Maar waar naartoe? Plots schakelt de regisseuse over na het meisje dat weer thuis komt bij haar moeder en zus. Maar hoe zit het nu met het jongetje...

Nog twee dingen waar ik mijn vraagtekens bij zet. Het dierenleed in de film had geen functie en de vader van Mario was wel heel erg stereotype. Voor de rest een voortreffelijke casting en prachtige cinematografie.

Einde van de kindertijd.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 juli 2010, 0:31 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Onverwacht mooie, gevoelige film zonder al te veel pretenties.

Het mooist is de scčne van de paardenrennen: het lijkt idyllisch, een groot feest 'voor de hele familie' zoals uit de luidsprekers schalt, maar ondertussen is de mens wreed en word je, als je afwijkt van de rest, genadeloos veroordeeld en buitengesloten. @ Verhoeven: In die zin vond ik het juist heel logisch dat Mario zich bewijst en meteen iedereen achter zich laat, wat moet hij dan: mee gaan feesten? Het podium opklimmen voor een foto? Maar hij hoeft toch ook weer niet meteen de wijde wereld in te trekken?

@ Verhoeven: Ik ben het niet met je eens dat er geen verhaallijn wordt afgesloten: waarom zou dat moeten?
Verder: Mario wordt door Jorgelina en haar vader meegenomen naar Buenos Aires, waar hij als het ware zijn 'nieuwe' leven als vrouw kan beginnen en hierbij psychische begeleiding zal krijgen, zoals we hoorden in het gesprek dat de moeder van Jorgelina op het strand voerde met een vriendin.
De scčne met de stier is idd wreed; ik dacht aanvankelijk dat het symbool stond voor de moord van de vader van Mario op zijn kind; misschien speelde de man op dat moment met die gedachte..

» Laagste prijs voor deze film op DVD

El Ultimo Verano de la Boyita (€ 13,79)
exclusief € 0,99 verzendkosten

El Ultimo Verano de la Boyita (Vlaams) (€ 13,79)
exclusief € 0,99 verzendkosten

El Ultimo Verano de la Boyita (€ 13,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 februari 2011, 17:35 uur
Een min of meer klassiek 'feelgood' coming of age verhaal met nogal wat lieve momenten, dat mij maar matig kon boeien, hoe humoristisch de regisseur het thema ook aan de orde tracht te stellen. Het ligt er allemaal net wat te dik bovenop.

stinissen
(crew)
avatar van stinissen
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 november 2011, 14:38 uur
Mooie gevoelige film met een aandoenlijke Guadalupe Alonso als Jorgelina , telkens als zij in beeld is spat ze van het scherm. Nicolás Treise (Mario) die in deze film eigenlijk een meisje speelt is in het echte leven een jongen.