132.191 gebruikers | 82.810 films | 30.189 regisseurs | 3.421.286 berichten | 4.774.772 stemmen

locatie: Films » Les Diables (2002) » Info

Drama
105 minuten

geregisseerd door Christophe Ruggia
met Adele Haenel, Vincent Rottiers en Rochdy Labidi

Joseph en Chloé werden door hun ouders achtergelaten toen zij klein waren en lopen systematisch weg vanuit de weeshuizen waar ze geplaatst worden. Chloé heeft een diepe vorm van autisme en kan er niet tegen aangeraakt te worden. Ze zijn er beide van overtuigd dat ze hun ouders gaan terugvinden, en dat Chloé dan beter zal zijn.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 december 2009, 16:43 uur
Bij vlagen best indrukwekkend, maar niet helemaal goed uitgewerkt. De film neemt een aantal moedige stappen en maakt het voor de kijker zeker niet gemakkelijk (laat staan voor de jonge, uitblinkende, cast), maar het script hangt toch teveel van toevalligheden en, zeg maar gerust, onnozelheden aan elkaar.

2,5*.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 november 2010, 12:21 uur
Indrukwekkende film met een werkelijk schitterend einde, hoewel - dat moet wel gezegd worden - het verhaal niet altijd binnen de grenzen van geloofwaardigheid blijft. Die worden nogal eens overschreden. Het acteren van de twee hoofdrolspelers is daarentegen formidabel, vooral Adèle Haenel die op grootse wijze de rol vertolkt van de autistische Chloé. Het moet voor die actrice toch wel een hels karwei geweest zijn om zo'n moeilijke rol neer te zetten. Dat zie ik zelfs een volwassen acteur niet zo snel doen.
Zou ik deze film moeten beoordelen om het verhaal dan zou er voor mij niet meer dan een gemiddelde (3,0*) voor uit de bus komen, maar vanwege het uitstekende acteerwerk vooral van Adèle Haenel verhoog ik deze film naar 4 sterren.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Diables (€ 9,89)
exclusief € 1,75 verzendkosten

Diables (€ 11,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Diables (€ 12,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 oktober 2011, 18:20 uur
Vandaag binnen gekregen. Ben erg benieuwd, lijkt me namelijk een erg goeie film.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 februari 2012, 21:42 uur
Harde film over twee kinderen die nooit de omgeving van een warm gezin gekend hebben en volledig op hunzelf terugvallen. Als wees achtergelaten en in hun jeugd van de ene instelling naar de andere, dat laat zijn sporen na. Tussen de confronterende scènes door en de harde realiteit van keer op keer te vluchten tonen de makers ook met poetische beelden de vriendschap en liefde tussen de twee kinderen.

De acteerprestaties van de twee kinderen (waarvan de zus autistisch is) is subliem. Daar kunnen de Amerikaanse kinderacteurs nog veel van opsteken. Ik heb nog nooit kinderen zulke zware intense rollen zien spelen.