134.910 gebruikers | 85.731 films | 31.052 regisseurs | 3.508.706 berichten | 4.930.978 stemmen

locatie: Films » Brighton Rock (2010) » Info

Drama / Misdaad
111 minuten

geregisseerd door Rowan Joffe
met Sam Riley, Helen Mirren en Andrea Riseborough

Als de serveerster Rose (Andrea Riseborough) getuige is van een gewelddadige afrekening in opdracht van de crimineel Pinkie Brown (Sam Riley), zijn hun beide levens plots verweven. Hoewel Pinkie in de eerste plaats wil weten of Rose een bedreiging voor hem vormt, komen er later heel andere gevoelens boven drijven.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 januari 2010, 13:09 uur
Interessant. (denk ik)
Herverfilming van de goede Britse film noir uit 1947.
Rowan Joffe is de zoon van Roland Joffe.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 november 2010, 16:48 uur

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Brighton Rock (€ 12,29)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Brighton Rock (€ 13,00)
gratis verzending

Brighton Rock (Blu-ray) (€ 14,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juni 2011, 23:00 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
I hope you're on the pill, love

Wat een topfilm hoor! Dat besef je pas als je op dat briljante, en dan zeg ik werkelijk briljante einde uitkomt. De film begint als een klassieke film-noir met als setting de trendy badplaats Brighton, waar twee criminele gangs met elkaar in de clinch liggen. Het centraal personage is een gewetenloze jonge gangster, Pinkie, die al snel twee moorden begaat. . Dan focust de film zich op het werkelijke onderwerp van de film, de verhouding tussen de paranoide klootzak die hij is en Rose, het naieve en zielige meisje die te veel weet. En wat een medelijden heb je met dat meisje, die werkelijk alle vernederingen ondergaat ( verkocht door haar vader voor 150 pond! ) en alleen maar in Pinkie gelooft die haar de afgrond insleurt . Joffé zorgt voor een goede sfeer, de acteurs hoewel sommigen onder hen niet zo bekend zijn, presteren bovenmaats. Geen enkel personage in die film wekt enige sympathie op. Brighton Rock is een klein meesterwerk en vond ik meer een tragiek drama dan een echte gangsterfilm maar mij hoor je daar niet over klagen.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 juni 2011, 12:22 uur
Deze review maakt me benieuwd. Lijkt ook veel op het origineel zo te horen. Al was die wel meer een film-noir.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 juni 2011, 12:26 uur
Heeft inderdaad veel weg van het origineel. Deze kon me trouwens net iets beter smaken. Toch vond ik de verhouding tussen de twee thema's (liefde en misdaad) niet erg goed werken.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 juni 2011, 9:14 uur
Voor de Belgen onder ons : film draait momenteel in de Studioskoop in Gent.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 juli 2011, 1:34 uur
Uitstekend verhaal, heel sfeervol en een cast om van te dromen. Heb het origineel nooit gezien, misschien ook maar eens doen.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 juli 2011, 23:08 uur
Hoopgevende berichten hier.. snel maar eens opzoeken lijkt me.

stinissen
(crew)
avatar van stinissen
2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 juli 2011, 14:52 uur
Standaard misdaad/drama die op alle momenten door het ijs zakt.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juli 2011, 19:29 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Mooi brits misdaaddrama over een ambitieuze gangster en een serveerster opzoek naar liefde en geluk.

Het in het karakteristieke Brighton afspelende verhaal is boeiend uitgewerkt en zorgt met verschillende wendingen dat het nergens saai wordt. Sterke rollen van Riley, Mirren en vooral Riseborough die als Rose een aandoenlijk personage speelt die blind van naïviteit steeds meer voor Pinkie valt terwijl hij in ieder op zicht niets met haar te maken wil hebben. Dit alles resulteert in een fantastisch eind die mij de film een extra 0.5* doet geven.

Geslaagde en in mijn ogen zeker geen standaard misdaadfilm met drama, actie en een vleugje zwarte humor.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 oktober 2011, 10:16 uur
Dan toch niet helemaal geslaagd wat mij betreft. Brighton Rock begint nog wel erg sfeervol in dat mistige kuststadje, maar wist me toch niet tot het eind te boeien. Het geheel wordt wel vrij elegant in beeld gebracht, maar de acteerprestaties vond ik in tegenstelling tot de rest hier niet geweldig. Riley beschikt nochtans over de nodige dosis charisma, maar slaagt er hier naar mijn gevoel nooit echt in van Pinkie Brown een geloofwaardig personage te maken.

Best een interessante film, maar in mijn ogen zeker niet over de gehele lijn geslaagd. 2,5*

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 oktober 2011, 17:27 uur
Onderhoudende misdaadfilm waarin een tragisch koppel centraal staat. Het acteerwerk van de cast is goed alleen kan de heer Riley nauwelijks doorgaan voor een 17-jarige. Wat ook een gemis is, is dat de karakters weinig diepte krijgen doordat weinig tot niets van hun achtergronden wordt geopenbaard. Alles ziet er fraai uit in de film in aangename tinten.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2012, 13:58 uur
deze komt a.s. zaterdag. morgen dus, op BBC2, om 22:00uur NL tijd

BBC Two - Brighton Rock - bbc.co.uk

en toch is die beschrijving van de filmmaatschappij iets anders dan wat hier op MM staat?

"Adaptation of Graham Greene's coming-of-age thriller Brighton Rock, relocated to the mod/rocker divided Brighton of the 60s, about a small-town hood who marries a waitress who witnessed him murdering a rival thug in order to keep her quiet. As his gang begins to doubt his abilities, the man becomes more desperate and violent."

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2012, 19:38 uur
Komt in principe op hetzelfde neer alleen nodigt dit wat meer uit om te gaan kijken :)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 februari 2012, 11:17 uur
alleen die versie uit 1947 was gemaakt als een film-noir, en een andere belangrijk verschil in deze versie is dat het afspeelt in de jaren 60 tijdens de supercool mod/rock scene ;)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 februari 2012, 11:49 uur
Dat is inderdaad een behoorlijk pluspunt. Zal die ook eens bekijken dan. Bedankt voor de tip ^O^

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 februari 2012, 20:18 uur
was redelijk maar niet goed, en als ik eerlijk ben vond ik dat Sam Riley en Andrea Riseborough eigenlijk veel te oud waren voor hun rollen als tieners in deze verhaal. Pinkie Brown (Riley) moest een tiener zijn maar daar had hij ook terveel levenservaring, zeker voor in de jaren 60 waar deze afspeelt. Jammer want het had veel beter kunnen zijn met een goede cast

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 april 2012, 14:32 uur
Een remake van een klassieke Britse film met prachtig camerawerk en een gewichtig aandoende stijl. Het heeft iets weg van een beklemmende, gladde tragedie; helaas komt de inhoud gebrekkig over. De regisseur probeert duidelijk te maken dat jongens gangster worden door een verloren, gewelddadige jeugd, maar als kijker vereenzelf je je niet met de verschillende karakters. Het privéleven van de crimineel Pinkie blijft raadselachtig: Sam Riley speelt hem koud, cynisch, berekenend, gewelddadig en zelfzuchtig bruut. Helen Mirren is onbeschaamd en chic.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 april 2012, 0:45 uur
Matige film. Het verhaal op zich gaat nog wel ook al vind ik `m een beetje saai. Acteerwerk kan ermee door maar komt soms ook wat ongeloofwaardig over. Vooral in het begin als pinky en rose elkaar leren kennen. Het einde vond ik dan wel weer grappig. Een magere 2,5 ster

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 april 2012, 13:35 uur
Een leuk tussendoortje die mij prima vermaakt heeft.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 mei 2012, 0:05 uur
Tja ik weet het niet. De sfeer e.d. is in orde. Maar ... hij kon me niet echt boeien. Terwijl ik hem zonder me te irriteren heb uitgezien. Ik voel het, zoals hier wel vaker op mm wordt geschreven, dat er meer in had gezeten.