Guang Dong Xiao Lao Hu (1971)
Alternatieve titels: Master with Cracked Fingers, Little Tiger of Canton

12 stemmen | gemiddelde 3,00
Hongkong
Actie80 minuten
geregisseerd door
Mu Zhumet
Jackie Chan,
Siu Tien Yuen en
Dean ShekEen vete tussen twee bendes leidt tot de dood van Jackie's vader.
Jackie ontmoet een oude kung fu meester.
Na enig aandringen wil de man Jackie opleiden.
Als hij klaar is met de opleiding gaat Jackie op zoek naar de mensen die zijn vader vermoord hebben om wraak te nemen.
3,5
[permalink] geplaatst op 17 mei 2005, 0:30 uurlijkt wel een beetje op de film Drunken Master. Maar wel erg goed.
3,0
[permalink] geplaatst op 27 januari 2006, 21:54 uurZoals wel vaker met een Jackie Chan film moet deze nogal op gang komen. Na een compleet vervelend stuk met de opleiding en alles begint het echte werk zodra zijn leraard met de landeigenaar in gevecht raakt. Dat is werkelijk een krankzinnig leuk, slapstick gevecht met zelfs een stukje Popeye muziek (de landeigenaar eet spinazie). Die vaart blijft er en Chan raakt eindelijk echt in aktie. Helemaal op het einde wordt de triomf benadrukt met Also Sprach Zarathustra van Strauss. 3 sterren
4,0
[permalink] geplaatst op 12 december 2009, 14:26 uurGeweldige Martial arts film met geweldige gevechten in een mooie setting. Een van de klassiekers van Chan. 4,0.
3,0
[permalink] geplaatst op 5 mei 2010, 19:59 uurDit was niet het debuut van Chan.
[permalink] geplaatst op 5 mei 2010, 20:08 uurOke, het is de eerste film die van hem die ik hier op MovieMeter kon vinden.
Hmm.. op Wikipedia zie ik alleen dat hij in 1970 begon met zingen. Maar er staat ook dat zijn filmdebuut in 1976 was met Hand of Death.
Of bedoel jij een heel andere carriere?
3,0
[permalink] geplaatst op 5 mei 2010, 20:14 uurBron. Het was wel zijn eerste hoofdrol.
[permalink] geplaatst op 5 mei 2010, 20:17 uurAh, ik zie het. Maar noch deze film, noch zijn kleine rolletjes voor deze films hebben voor bekendheid gezorgd bij Jackie.
Ik moet zeggen dat het plot van deze film ook wel erg cliche klinkt.