134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.256 berichten | 4.930.191 stemmen

locatie: Films » The Chameleon (2010) » Info

The Chameleon (2010)

Alternatieve titel: Le Caméléon

Chameleon, The (2010)
29 stemmen | gemiddelde 2,51
mijn stem:
Canada / Frankrijk / Verenigde Staten
Thriller
95 minuten / 106 minuten (Frankrijk)

geregisseerd door Jean-Paul Salomé
met Marc-André Grondin, Ellen Barkin en Famke Janssen

Wanneer de tiener Nicholas Barclay (Grondin) na drie jaar vermist geweest te zijn, plotseling weer opduikt, wordt hij door z’n zus met open armen en tranende ogen verwelkomd. Zijn moeder (Barkin) neemt zijn hand zonder hem ook maar aan te kijken. Maar niemand vraagt zich af of hij wel is wie hij beweert te zijn, behalve een no-nonsense FBI-agente, Nancy (Janssen). Zij heeft al snel door dat de puzzelstukjes niet passen en achterhaalt de waarheid: Nicholas Barclay is een bedrieger. Maar waarom weigeren de Barclays zo halsstarrig om de FBI tests te laten uitvoeren die zijn identiteit kunnen bevestigen? Wie is deze bedrieger?

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 december 2009, 13:57 uur
Top, Famke Janssen, Holland's hottest topmodel...euh...moviestar is back.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 december 2009, 16:30 uur
Gaaf, een nieuwe film met Marc-André Grondin. Vond 'm erg leuk in le premier jour du reste de ta vie, dus ben benieuwd

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 december 2009, 17:11 uur
Ja, leuk

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 juni 2010, 21:42 uur

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 april 2011, 22:44 uur
Een rustige thriller met een niet zo spannend verhaal. Al met al wel onderhoudend genoeg voor een voldoende, zeker door het aardige plot.
Sterk acteerwerk van Ellen Barkin.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 juli 2011, 23:19 uur
Berklin met een beetje Ma Flodder achtige outfit laat zien dat ze kan acteren en that's it.
Tamelijk zwak script , regie en dialogen.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 juli 2011, 15:18 uur
De dialogen waren redelijk, uitwerking ook van het verhaal. Ik vond de film meer neigen naar drama dan naar thriller. Aangezien het ook nog es een waargebeurd verhaal was met een rol voor Famke erin, toch een half sterretje meer. Maar waarom 95/106 minuten? Is die 106 voor de extented versie, ofzo?

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 juli 2011, 1:04 uur
Heerlijke rustige opbouw, wazige film in mijn ogen, af en toe zelfs de film terug gespoeld om niks te missen.

Geen klassieker in de dop, maar geen moment verveeld.

In mijn ogen een top film.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 juli 2011, 22:29 uur
Nogal schamel drama met thriller-elementen, niet slecht gedaan maar ook niet bepaald bijzonder. De degelijke cast probeert er nog iets van te maken en het is allemaal redelijk sfeervol in beeld gebracht, maar nergens weet de film uit te stijgen boven het tv-film achtige, 'based on a true story'-gegeven.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 juli 2011, 22:31 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Het begin begon veelbelovend, maar zwakte al snel af.

Wel een lange straf voor indentiteit fraude bijna 6 jaar, is dat niet wat overdreven? heeft daarnaast geen ernstige misdaad begaan.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 juli 2011, 14:42 uur
Erg sterke rol van Ellen Barkin. Verder ook vrij goed geacteerd, goede film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 augustus 2011, 20:01 uur
Gebaseerd op ware feiten waarbij de regisseur redelijk sober blijft en zich niet laat verleiden naar hoogstandjes op gebied van emoties, spannende momenten , plotwendingen.... . En dat maakt deze film dan ook geloofwaardig. Maar uiteindelijk is het verhaal minder boeiend dat het lijkt.
Misschien is de reden hiervoor dat de regisseur niet kiest voor die hoogstandjes, maar een verhaal dat redelijk aansluit bij de ware feiten. Eigenlijk een pluspunt.
Toch blijf je na de film met een leeg gevoel achter....' Was het dat ? '
een minpunt vond ik de rol van Ellen Barkin : over the top acting met haar zuur gezicht.
6/10

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 december 2011, 20:21 uur
Jammer van Famke Janssen ze speelt een goede rol maar alles gaat te gezapig zelfs de sound
staat op een laag pitje.
Verhaal te lang draaierig en boeit voor geen meter.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 januari 2012, 16:42 uur
Tsja.. Je mist er niks aan als je hem niet ziet. Maar je verwaarloost je tijd ook weer niet volkomen :)
Was toch vooral benieuwd naar de Nicholas/Frédéric, hoe dat zou eindigen, helaas bleef het inderdaad een beetje sober.. :/