The Adventures of Buckaroo Banzai across the 8th Dimension (1984)
Alternatieve titel: Buckaroo Banzai

40 stemmen | gemiddelde 2,42
Sciencefiction /
Komedie103 minuten
geregisseerd door
W.D. Richtermet
Peter Weller,
John Lithgow en
Jeff GoldblumBuckaroo Banzai is een rock-ster/stripheld die samen met zijn groep de Hong Kong Cavaliers de strijd aangaat met slechte wezens uit de 8ste dimensie, deze wezens willen namelijk onze dimensie overnemen.
Jarre
[permalink] geplaatst op 1 november 2002, 19:32 uurvet mik je hebt em eindelijk toegevoegt. zo is je toevoegings lijstje ook weer opgekrikt.
Jarre
[permalink] geplaatst op 1 november 2002, 19:34 uurIk kan me herinneren dat ik dit een supervette film vond en vooral het tunetje op het einde vond ik supervet.
Alleen was ik toen 11 en denk ik dat ik hem nu niet meer zo vet vind, daarom geef ik het een 3
Ik ga em echt nog eens kijken om een betere stem te kunnen uitbrengen
[permalink] geplaatst op 4 januari 2005, 15:36 uurpeter weller is n.a.v. deze film gevraagd voor een rol in robocop (nl. robocop)
[permalink] geplaatst op 1 maart 2007, 7:12 uurAls ik het onderwerp al lees denk ik dat ik een rotte appel met dode wormen moet opeten...
onze dimensie overnemen
[permalink] geplaatst op 2 maart 2007, 10:13 uurLijkt me een geweldige film

!! Ik zag de trailer, en voor mij kan ie al bijna niet meer stuk!! Is ie op DVD verkrijgbaar??
2,0
[permalink] geplaatst op 18 maart 2007, 19:07 uurHij kon toch eigenlijk best nog wel stuk...
Wat een oppervlakkige film is dit, zeg! Je zou denken dat ze elk karakter wel een beetje bij langs gaan, bij diens geschiedenis/afkomst, maar Buckaroo is daarin de enige, en echt goed leer je hem ook niet kennen. Verder is het over the top, maar niet genoeg om echt leuk te worden.
2,5
[permalink] geplaatst op 9 juli 2008, 1:55 uurGemaakte camp deze film. Ga Deathstalker 2 kijken als je echte camp wil zien. Dit is nep so bad it's good.
En dat is jammer want de acteurs zijn allemaal tof.
[permalink] geplaatst op 19 december 2008, 1:33 uurbah
walgelijk stukje wanna be cult
Nergens grappig, nergens spannend, geen catchy eighties muziek die nog dagen in je hoofd zit... En een verhaal zo droog en slecht uitgewerkt dat ik er hoofdpijn van kreeg
En das nog teveel

3,0
[permalink] geplaatst op 18 februari 2010, 12:50 uurBegint goed, maar vervalt al snel in allerlei slechtheid. NewG zegt het goed. Ook ik mis de eighties tunes. Iets wat toch wel voor de hand ligt bij een man die tevens in een rockband speelt.
En inderdaad nergens spannend en (bijna) nergens grappig
1,0
[permalink] geplaatst op 12 juli 2010, 21:07 uurZo een cast en dan zo een film?
Vreemd zeg, vooral het totaal missen aan gedegen achtergrond info over Buckaroo Banzai maakte het een vreemde kijkervaring. Dacht ook dat het misschien ooit een serie was geweest maar daar heb ik niks over kunnen vinden. Verder typisch 80s dingen, deed me allemaal nogal denken aan de Super Mario film. Valt verder weinig over te zeggen, alles was slecht. Alleen Lithgow probeert nog het 1 en ander te redden maar het is gewoon een verloren zaak.
1 ster.
2,0
[permalink] geplaatst op 28 december 2010, 22:22 uurMoeilijk in een vakje te plaatsen deze Buckaroo Banzai. Is intussen een ware en gezochte cultklassieker geworden, met in de cast grote sterren Jeff Goldblum, Ellen Barkin, John Lithgow. Het script was blijkbaar een samenraapsel aan ideeën die nooit in een afgewerkt verhaal voltooid werden. Het is er aan te zien. Het verhaal, als er al van een verhaal sprake is, is compleet getikte SF-komedie-kitsch, en doet denken aan de goedkoopste B-films die je je maar kunt indenken. Deze mengelmoes moet het hebben van de parodische humor, die soms nog wel eens werkt. Om maar één voorbeeld te geven : er zijn rode en zwarte lektroids. De zwarte nemen de menselijke gedaante aan van Jamaicaanse rasta's met zilveren disco-outfit. Die Buckaroo Banzai, vertolkt door Peter Weller, is trouwens zowel hersenchirurg, rockster als samoerai. Hoe kom je daarbij? En nog veel meer van die onzin. Wie graag getrakteerd wordt op rommelige cult, waarbij je het verstand noodgedwongen volledig uitschakelt om niet tilt te slaan, this is it. Al betwijfel ik dat er velen zullen zijn.
2,5
[permalink] geplaatst op 17 oktober 2011, 21:07 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenRedelijk SF film...
Niet echt spannend verhaal...
Een flauwe komedie (mijn smaak niet)...
Wel grappig SF gezicht, wel enge spinne...
Redelijk acteerwerk...
Wel leuk bekende acteur Peter Weller, John Lithgow, Lewis Smith
en Jeff Goldblum...
Geen HD en geen breedbeeld, maar nog kleiner...
Geen moeite waard...
2,0
[permalink] geplaatst op 28 januari 2012, 21:31 uurThe Adventures of Buckaroo Banzai Across the 8th Dimension is niet een titel die ik vaak tegenkom, maar ik had wel begrepen dat het een soort cultklassieker is. Dat straalt er ook wel van af. Opvallend is echter dat de film kennelijk geen enkele fan op MovieMeter heeft en geen bericht hier lijkt te kunnen vatten waarom dit op bepaalde plaatsen zo populair is. Ik doe met iedereen hier mee, want ik kon er ook niet warm voor lopen.
Buckaroo Banzai is in ieder geval een vreemd geval. Vooral het feit dat de film vol lijkt te zitten met verwijzingen naar eerdere films over het personage werkt soms verwarrend, alsof je verwacht wordt dat je die vorige films gezien hebt. Het gekke is natuurlijk dat die films helemaal niet bestaan. De scriptschrijver had gewoon al heel veel onafgemaakte scenario's over Banzai en zijn consorten gemaakt en de verwijzingen naar die scripts in het verhaal van The 8th Dimension gelaten. Eigenlijk best een hilarisch idee en wat mij betreft het leukste aan de film, zelfs al worden sommige momenten wel erg obscuur zo. Het past in ieder geval wel bij een parodie als dit. Wat ik alleen jammer vond is dat ik toch vooral het gevoel had dat ik vaak naar een verzameling insidersgrapjes van de cast en crew zat te kijken, een soort alternatieve versie van Star Wars waarin de opnames waarin de acteurs wat klooien om stoom af te blazen in de plaats zijn gezet van de echte scènes. Dat klinkt leuker dan het is.
Het geheel is dus vooral een geval apart, een unieke film die zich niet al te gemakkelijk laat vergelijken met iets anders, zelfs niet met andere parodieën. Wat voor mij voornamelijk ontbrak waren de echt leuke grappen. Veel clichématig klinkende teksten op een over-the-topmanier uitspreken is een wat al te makkelijke manier om iets voor de gek te houden en al zo vaak gedaan dat het op mij hier geen indruk maakte. Het plot is kennelijk bedoelt om niet te volgen te zijn, maar de film besteed er veel aandacht aan dat wordt al snel suf. Daarbij zijn er voor een actiekomedie opvallend veel lege momenten zonder gebeurtenissen of grappen. De sets zijn net als de film merkwaardig, maar nooit op een leuke, mooie of interessante manier. Het moet kennelijk een rommeltje voorstellen en daar lijkt het ook op, maar werken wil het nooit. Het camerawerk is ook net niet gek genoeg.
Wat je overhoudt is vooral een gekke film die hard probeert vreemd te zijn, daarin net niet genoeg slaagt, en tijdens het proces lijkt te vergeten te vermaken. Ik geloof best dat de makers zelf hier een goede tijd hebben beleefd en dat er een publiek voor is, maar ik kon er helaas niet enthousiast van worden.