134.916 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.974 berichten | 4.931.728 stemmen

locatie: Films » 'G' Men (1935) » Info

Drama / Misdaad
85 minuten

geregisseerd door William Keighley
met James Cagney, Margaret Lindsay en Robert Armstrong

In de eerste dagen van de FBI werken federale agenten voor de afdeling rechtspraak. Ondanks dat ze geen wapen dragen en de lokale politie eerst moeten inschakelen voordat ze iemand arresteren. Een jonge advocaat besluit zich aan te melden en op een eerlijke manier zijn beroep uit te oefenen bij de G Men.

gebruiker
bericht

neo
(moderator)
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 oktober 2002, 14:36 uur
veel vuurgevechten, maar erg boeien wil het niet. de rol van james cagney is daarentegen erg goed, wat de film voor mij stukken beter maakt. 3 sterren

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 december 2003, 15:18 uur
Typische J. Edgar Hoover-propagandafilm. Wie iets van de levenswandel van dit heerschap weet, gaat een film als deze toch met andere ogen bekijken.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 december 2003, 15:22 uur
Hoezo dan ? Loopt de hele mannelijke cast dan in lingerie rond of zo ? James Cagney met suspenders, gotta see that ! :o :p

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 november 2004, 22:47 uur
ElMeroMero schreef:

Allez, zal er een jaar (!) later toch maar eens op reageren

Ik doelde niet zozeer op 's mans vermoedelijke cross dress-praktijken, maar op zaken als corruptie (zijn contacten met de georganiseerde misdaad), hypocrisie (voor de buitenwereld zette hij bijvoorbeeld 3 dollar in op een paardenrace, terwijl één van zijn mannen enkele duizenden dollars voor hem inzette), en chantage (beste voorbeeld: zijn dossiers over de affaires van JFK, RFK en LBJ).

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 februari 2005, 18:20 uur
Aardige maar niet overtuigende film met Cagney (altijd goed) eens als een goed guy, een G-man, een FBI agent. De actie is te voorspelbaar en mist karakter-diepgang. Wel onderhoudend, want snel en genoeg actie. Net * * * 1/2.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 december 2007, 12:31 uur
Lekker vlotte film. Maar toch zat ik af en toe met krommende tenen te luisteren naar die verschrikkelijke propaganda die werd uitgekraamd (zogemaand rechtmatig geleuter). James Cagney was natuurlijk weer erg goed bezig, altijd leuk om hem te zien in een film. Toch best een leuke film al met al. Ik had totaal niet het idee naar een film uit 1935 te kijken.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 oktober 2008, 15:27 uur
Redelijke film met James Cagney dit keer aan de goede kant van de wet.
Ik heb de re-release uit 1949 gezien waar een intro van drie minuten aan is toegevoegd. Dit intro maakt ook duidelijk dat deze film inderdaad een hoog propaganda gehalte heeft. Dat is op zich niet zo erg, want in vrijwel alle Hollywood films uit die periode winnen uiteindelijk de 'rechtvaardigen', en deze wijkt daar niet zo gek veel van af. Sterker, de film geeft een aardig inzicht in ondermeer het politieke gekonkel dat nodig was om een federale politiedienst op te zetten. Zo United waren de States toen blijkbaar ook weer niet.

Er zit voldoende intrige in het plot om de film onderhoudend te houden. Karakters zijn ook regelijk goed uitgediept, waarbij in sommige gevallen wat meer diepte mee is gegeven dan we in veel andere jaren 30 gangster movies zien.

Wat mij betreft zit het probleem vooral in James Cagney. Hij slaagt er niet goed in zijn eigen rol voldoende diepte mee te geven. Op sommige momenten begint hij zelfs te schmieren en heb ik het gevoel dat hij ook in deze film liever een gangster had gespeeld. Tijdens enkele vrij dramatische momenten kan hij het niet laten zijn beruchte grijns te laten zien, waardoor hij bijna karikaturaal aandoet.

Overigens, in eerste instantie was Hoover helemaal niet te spreken over deze film. Hij vond het helemaal geen reclame voor de FBI. Pas toen de film een commercieel succes was en hij de positieve reacties van het publiek opmerkte ging hij overstag.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 april 2010, 23:47 uur
James Cagney is weer de held van de film, wat is dat een top acteur.
Voor een film uit 1935 zag het er ook behoorlijk goed uit,
Verhaal was boeiend en de vuurgevechten prima.
James als politie agent is toch anders als badguy.