The Valachi Papers (1972)
Alternatieve titel: Cosa Nostra

geregisseerd door
Terence Youngmet
Charles Bronson,
Lino Ventura en
Jill IrelandAls Joe Valachi (Charles Bronson) een prijs op zijn hoofd krijgt door Don Vito Genovese (Lino Ventura), moet hij drastische stappen ondernemen om zichzelf te beschermen terwijl hij in de gevangenis zit. Na een mislukte poging om hem de keel af te snijden draait hij door en verbreekt hij de heilige code van stilte.
3,0
[permalink] geplaatst op 10 oktober 2002, 3:01 uurGangsterfilm van vóor The Godfather, maar behoorlijk overtuigend. En bloederig. De oorspronkelijke versie duurde 125'. Dat is een kwartier langer.
2,0
[permalink] geplaatst op 10 oktober 2002, 9:11 uurDie van 125 minuten is de Amerikaanse versie (volgens IMDb).
3,5
[permalink] geplaatst op 13 februari 2006, 21:46 uurPittige gangsterfilm.
Behoorlijk hard.
Degelijk acteerwerk.
Alleen sommige decors zagen er wel heel slecht uit.
Maar dit is te wijten aan de tijd waarin de film gemaakt is.
3,0
[permalink] geplaatst op 30 januari 2007, 18:31 uurIs sinds kort verkrijgbaar op dvd.
3,5
[permalink] geplaatst op 28 april 2007, 22:01 uurGezien ik graag gangstermovies kijk kon ik deze voor 6,99 bij de frs niet laten liggen.
Ik moet zeggen dat ik me prima heb vermaakt ondanks dat sommige decors inderdaad wat nep aandeden.
Het sfeertje was in ieder geval wel goed en de film vertelde lekker vlot. Op 1:17 uur had ik al zoveel gebeurtenissen gezien dat ik dacht dat ie al een paar uur liep
wat me wel opviel en wat ik ook eigenlijk jammer vind is het feit dat het een Italiaans-Franse co-productie is, maar dat op de dvd alleen het engelse geluidsspoor staat.
Verder wel een prima dvd uitgave, zeker gezien de leeftijd van de film.
3,0
[permalink] geplaatst op 5 juli 2007, 18:12 uurLeuke film, fijne muziek van vermaarde Riz Ortolani. Bronson en Ventura spelen prima, maar 'verplicht nummer' Ireland en diverse bijrollen zijn niet zo overtuigend. Twijfel tussen 3 en 3,5*.
Er staat trouwens een hele uitgebreide, lange documentaire op de Nederlandse dvd, iets wat niet op de hoes is aangegeven.
[permalink] geplaatst op 20 september 2008, 20:49 uurQuentin schreef:
Is sinds kort verkrijgbaar op dvd.
Hoe is de kwaliteit van de DVD?
3,0
[permalink] geplaatst op 20 september 2008, 20:54 uurHeb DVD niet meer volgens mij, maar het beeld was best ok en het geluid matig tot redelijk.
3,5
[permalink] geplaatst op 30 november 2009, 19:11 uurMooie maffia/misdaadfilm met een geweldige Bronson die hier één van zijn beste rollen ooit vertolkt en is een keer niet de rol van wreker of cop op zich neemt. Goed verhaal en mooie shootouts.
3,5 ster.
[permalink] geplaatst op 14 november 2010, 16:48 uurDe Mees schreef:
Hoe is de kwaliteit van de DVD?
Kwaliteit is goed te noemen, vooral als je het met andere Bronson films vergelijkt zoals 'telefon'. Geluid is redelijk, Dolby 2.0.
Kwaliteit: 8
Geluid: 7
Beste film uit zijn franse periode en ook zijn laatste