Hua Mulan (2009)

geregisseerd door
Jingle Mamet
Wei Zhao,
Kun Chen en
Jun HuHua Mulan is een doodnormale Chinese vrouw. Als er indringers in China komen sluipt ze weg van huis. Ze verkleedt zich als een man en sluit zich aan bij het leger, ondanks dat dit leger is alleen voor mannen bedoeld.
[permalink] geplaatst op 25 mei 2009, 17:16 uurIk ben benieuwd hiernaar. Mulan (1e deel) vond ik mooi, dus we zullen zien hoe deze zal uitpakken.
[permalink] geplaatst op 20 juli 2009, 19:48 uurhoop dat deze beter wordt dan de tekenfilm
3,0
[permalink] geplaatst op 18 oktober 2009, 22:47 uurlange tijd ging het gerucht dat de cast bestond uit het droomkoppel van ziyi Zhang en Takeshi Kaneshiro..... helaas lijkt dat van de baan.
Nou ja....Zhao Wei was in Qing Ren Jie fantastisch, dus we blijven hopen!
2,5
[permalink] geplaatst op 31 december 2009, 1:48 uurWel aardig, maar meer ook niet. Mulan de animatiefilm heb ik niet gezien, dus die bagage van vergelijking hoefde ik niet mee te nemen bij het kijken van dèze film.
De veldslagen zijn aardig om te zien, maar de film lijdt in mijn optiek toch wat onder het 'First Knight-syndroom'. Daarmee bedoel ik dat je veel teveel glanzende kurassen en helmen ziet. Alle mensen hebben perfect schoon haar, perfecte gebitten en dragen schone kleren zonder mankementen. Misschien ben ik historisch onderlegd, maar in die tijd hadden ze toch nog geen Head 'n Shoulders, Aquafresh, Dreft en zilverpoets, of heb ik het mis?
Zhao Wei doet het aardig, maar.......tja.....ik zou niet in haar onderbroekje hoeven te kijken om zeker te weten dat ze een vrouw is. Moeten we ècht geloven dat zó iemand twaalf jaar lang als man kon doorgaan? Voor realisme had men beter één van die Chinese kogelstootsters kunnen casten als je het mij vraagt!
Chen Kun vind ik trouwens erg op de jonge Tatsuya Nakadai lijken!
Maar met het verstand op RTL-film-mode is de film genietbaar genoeg om uit te zitten. Al is het wel wat pathetisch af en toe.
(Tjemig toch wel veel minpunten! Nog een half punt eraf! En is Jingle Ma familie van Jingle Bells?)
[permalink] geplaatst op 31 december 2009, 3:21 uurDe film is nog amper uit en kijk wat je allemaal typt!!
Wat beschik jij toch veel over vooroordelen.
2,5
[permalink] geplaatst op 31 december 2009, 10:18 uurEndeavour schreef:
De film is nog amper uit en kijk wat je allemaal typt!!
Wat beschik jij toch veel over vooroordelen.
Vooroordelen? Ik heb de film gezien! Anders zou ik niet eens mògen stemmen.
[permalink] geplaatst op 2 januari 2010, 18:50 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenHet verhaal kende ik van de disney animatie. Deze uitvoering bevat geen liedjes en ook is deze versie een stuk realistische. Mag ook wel want Disney is natuurlijk op kinderen gericht. Het eerste wat opvalt is dat Mulan een erg mooie vrouw is. Het is hooguit vreemd dat zoveel mensen geloven dat ze een man is. De begin scene´s aan het begin van de oorlog. zijn leuk de meeste personages zijn interessant en de vecht kunsten zijn vermakelijk. Het sullige personage dat Mulan kent uit haar jeugd en wie weet dat ze een vrouw is is wat vervelend en boeit minder.
Een van de beste scènes is die met de diefstal waar iedereen zich moet uit kleden om de dief te vinden. Mulan kijkt eerst angstig en besluit om te zeggen dat zij de dief is, dit om niet herkent als vrouw te worden.. De veldslagen zien er goed, alleen is Mulan wel ongeloofwaardig goed in material arts. Wat ook dubieus was is dat zij sub-commander wordt en die vent die haar bevrijd had commander. Nu had ze wel de generaal van de tegenstander vermoord, aar het blijft onwaarschijnlijk dat je meteen zo'n rang krijgt. Ook terwijl ze een paar dagen terug nog vast zat voor diefstal.
Behalve de oorlog scènes wordt er ook aandacht besteed aan de relatie tussen Wentai en Mulan dit is een afleiding die goed bruikbaar si tussen al de slagveld scènes. Deze film komt niet in de buurt van de vele goede Aziatische slagveld films van de laatste jaren. Het kijkt leuk weg maar de mooie actrice gaat echt niet door als man, ze zou meteen herkent worden. Veder zijn er iets te veel oorlog/vecht scènes, ik had liever meer over de relatie met Wentai gezien en haar relatie met haar vader.
2,0
[permalink] geplaatst op 3 januari 2010, 21:47 uurVrij matig in beeld gebracht. Kon mij niet echt boeien en er is veel te weinig diepgang.
2,0
[permalink] geplaatst op 5 januari 2010, 23:07 uur
3,5
[permalink] geplaatst op 10 januari 2010, 22:40 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenredelijk goed in kaart gebrachte epos van het gedicht van mulan ci
met
Efacsen eens dat
van dief tot generaal niet al te overtuigend is, maar de
veraad scene maakt voor mij weer een hoop goed.
verdorie!

ook met de relatie tussen haar vader (trouwens in het gedicht ook haar moeder, jongere broertje en jongere zusje) moet ik
Efacsen gelijk geven. Het had de film zeker verrijkt als men daar dieper op was door gegaan.
3,5
[permalink] geplaatst op 22 januari 2010, 12:47 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenRaffael77 schreef:
In tegendeel, ik vond het een mooie film. Ik heb er van genoten. In het begin is het een beetje raar
dat Mulan in de plaats van zijn vader naar het leger gaat en dat niemand dat merkt, maar al met al vind ik het een erg mooie film.
3,0
[permalink] geplaatst op 23 januari 2010, 10:21 uurDe film start zwak, wordt gaandeweg wel sterker maar er had meer ingezeten. De helmen leek nogal erg op plastic producties, promotie maken in het leger gaat wel erg snel en natuurlijk het hilarische feit dat Zhao Wei (Vicky Zhao) gecast is voor Mulan. Een prachtige vrouw, zonder enige twijfel, maar dat is nu juist het probleem. Geen seconde heb je ook maar het idee dat ze een man zou kunnen zijn.....
3,0
[permalink] geplaatst op 1 februari 2010, 8:24 uurChinees oorlogsdrama met veel bloederige massale veldslagen en wat romantiek. Wel wat ongeloofwaardig inderdaad: je ziet zo dat Mulan een vrouw is, maar dat hele leger (dat normaal uit hitsige mannen bestaat) heeft het niet eens door.
3,0
[permalink] geplaatst op 27 februari 2010, 0:33 uurEenvoudige film.
Doet niet veel fout, maar weet ook maar sporadisch te overtuigen. Gewoon een historisch filmpje met het verhaal van Mulan als leidraad. Meer is het niet.
Vechtslagen zijn snel en eenvoudig, net zoals het tactische gedeelte op het einde. Het is eerder het drama dat hoogtij viert, hoewel de film wel erg snel doorheen 12 jaar heenspringt.
Dat Mulan nogal vrouwelijk is voor een man is verder een normaal Chinees verschijnsel. Geldt doorgaans voor crossdressing in Chinese films. Was in de Disney film trouwens niet anders.
Geen liedjes, geen zwarte draakjes, daarop wint deze het tegen de Disneyverfilming. Muziek was trouwens ook wel aardig, behalve sommige iets té Westers klinkende nummers.
Leuk om een keertje te zien, maar er zijn de afgelopen 10 jaar wel wat betere Chinese films in dit genre uitgekomen.
3,0
[permalink] geplaatst op 22 september 2010, 22:29 uurHeb genoten van beide animatiefilms. Nooit eerder vanuit die invalshoek het serieuze verhaal bezien. Viel me echter weinig tegen. Hier en daar m'n twijfels bij het acteerwerk maar verder een mooie verfilming van het verhaal zoals het van oorsprong had moeten zijn.
Straightforward uitgevoerd maar blijft op een of andere manier toch boeiend. Kenner van de Chinese film ben ik niet en kan derhalve geen vergelijkingen maken maar kan me wel voorstellen dat dit niet direct de top is.
3,0
[permalink] geplaatst op 26 oktober 2010, 17:55 uurTypische oosterse roman/oorlog film.
Niet verkeerd als je van dit genre houdt.
5,0
[permalink] geplaatst op 20 april 2012, 17:10 uurGeweldige film!