The Last Airbender (2010)
Alternatieve titel: Airbender

1045 stemmen | gemiddelde 2,37

Avontuur /
Fantasy103 minuten
geregisseerd door
M. Night Shyamalanmet
Noah Ringer,
Nicola Peltz en
Dev PatelIn een mystieke wereld leven verschillende stammen die één van de vier elementen beheersen: water, aarde, lucht en vuur. De enige persoon die alle vier elementen beheerst is de Avatar. Tijdens een aanval van de Vuurnatie verdwijnt de Avatar plotseling. 100 jaar later ontdekken twee kinderen (Katara en Sokka van de Waterstam) een jongen genaamd Aang die zit vastgevroren in een rots. Hij blijkt de nieuwe Avatar te zijn en hij moet het evenwicht in de wereld weer zien te herstellen. Maar dat is niet geheel zonder gevaar...
1,0
[permalink] geplaatst op 18 januari 2012, 18:15 uurde serie is top, de film uitermate matig..
De hele cast presteert matig, en het verhaal op zich is ronduit slecht weergegeven. Vooral Noah ringer is een grove misshit in de cast. Hij levert absoluut niet als de avatar, en is in mijn ogen weinig getalenteerd (dit wordt voor mij bevestigd in cowboys and aliens)
Geen van de acteurs roept ook maar enige identificatie op met het personage dat ze hier spelen.
Jackson rathbone wordt nooit sokka, maar blijft Jasper uit twilight
Dev patel wordt nooit zuko, maar blijft de slumdog millionaire
en Aasif mandvi wordt nooit zhao, maar blijft de pizzaman uit spiderman.
Echt zonde dat een serie die potentieel toekomstige klassieke films kan opleveren zo uit de startblokken komt. Voor mijn part hoeven de overige twee delen niet uit te komen.
[permalink] geplaatst op 20 januari 2012, 18:44 uurbrabusRUS schreef:
Ik ben verdomd eigenwijs, en heb deze toch even gepindakaast. Ben benieuwd.
Mijn eigenwijsheid wordt beboet
Wat een rommel. Film begint best interessant op Groenland o.i.d., maar wordt daar al snel waardeloos. Vooral de acteurs waren echt slecht. En dan met name Noah Ringer (Aang), Dev Patel (Prince Zuko), Jackson Rathbone (Sokka) en Seychelle Gabriel (Princess Yue) waren echt waardeloos. Wie cast er zulke talentloze acteurs?! Ook konde de rollen mij niet echt boeien. Al die gevechten met aarde, vuur, water vond ik echt drie keer niks.
De film ziet er mooi en je ziet duidelijk dat er veel geld is ingepompt. Ben alleen benieuwd hoe ze hier investeerders voor hebben gevonden. Duidelijk een film voor kinderen. Kan mij ook niet voorstellen hoe een volwassene een voldoende aan deze film kan geven!
Ben geen liefhebber van Shyamalan, maar dit is wel heel erg slecht.
3,5
[permalink] geplaatst op 25 januari 2012, 15:43 uurHeb me erg vermaakt met deze film. De efffecten waren goed gedaan en het verhaaltje bleef interessant. Ik had hier verder ook nog nooit van gehoord dus ook geen serie ervan gezien. Gelukkig maar...anders had ik me misschien niet zo vermaakt. Een 7
3,0
[permalink] geplaatst op 17 februari 2012, 0:36 uurAls ge punten geeft mag je de film niet vergelijken met de gelijkaardige serie vind ik. Dit is een film die je dus apart moet beoordelen, en ik vind het dan ook ronduit schandalig dat mensen een 0.5 geven omdat ze de serie zo geweldig vinden en de film slecht. Ik heb zelf de serie nooit gezien, en ik vind de film zeker niet slecht, acteerprestaties waren idd niet het beste wat ik gezien heb, maar de rest vond ik zekerrr de moeite waard! een absolute meevaller eigelijk deze film. 3 sterren en op naar het vervolg
[permalink] geplaatst op 17 februari 2012, 2:05 uurJimske schreef:
boekverfilmingen worden ook altijd vergeleken met het boek zelf, dat is niet meer dan normaal omdat het boek de basis is voor de film, net als dat de cartoon de basis vormt voor deze speelfilm. aan vergelijkingen ontkom je niet, en deze film scoort nou eenmaal ontzettend slecht als je hem vergelijkt met het origineel.
0,5
[permalink] geplaatst op 17 februari 2012, 12:10 uurborretto schreef:
Ik vond dit best een aantrekkelijke film!
Ik begrijp niet waarom mensen deze film afbreken?
Het had alles wat een fantasy film moet hebben:
goede special effects, leuke muziek, leuke graphics, lekker verhaal met acteerwerk ...
Jullie geven commentaar op basis van de serie (je kan moeilijk 20 filmen maken om alles van de serie aan bod te laten komen)
als je gewoon relax in je zetel naar deze film kijkt kan je ontspannen genieten!
hoe is dat mogelijk als je de serie hebt gekeken. dan is vergelijken toch onvermijdelijk. dan ga je de acteurs vergelijken en kijken of ze goed zijn gecast. bij bijna niemand had ik het gevoel dat ze het goed neerzette.
en wat het verhaal betreft. het is niet mogelijk om iemand te verrassen als EXACT hetzelfde verhaal verteld wordt in 1,5 uur, terwijl je in de serie het kan zien in twee afleveringen. er hoeft geen diepte gegeven te worden over de personages en dat merk je ook, omdat ze het ook gewoon compleet achterwege laten.
special effects zijn vrij goed, maar de manier waarop gestuurd wordt is ook alweer totaal anders dan in de serie, wat je ook meteen opvalt. dan kan ik wel achterover zitten en kijken, maar dan zie ik het alsnog.
als je het niet wil gaan vergelijken met de serie, moeten ze het ook niet the last airbender noemen. er had echt 10 keer meer in gezeten, wat je ook ziet aan mijn cijfer..
tenslotte ik snap zowiezo niet waarom mensen altijd gaan zeggen dat de ene film meer sterren waard is en de andere minder. er hebben inmiddels 1000 mensen ofzo gestemd en dit is de uitslag, basta..
1,0
[permalink] geplaatst op 9 april 2012, 13:02 uurUitermate zwakke film dit op ieder vlak.
1,0
[permalink] geplaatst op 21 april 2012, 21:32 uurStem veranderd. Viel toch nog mee.