Panique au Village (2009)
Alternatieve titels: Paniek in het Dorp, A Town Called Panic

Stéphane Aubier en
Vincent Patarmet de stemmen van
Benoît Poelvoorde,
Bouli Lanners en
Jeanne BalibarCowboy en Indiaan zijn eeuwige chaoten. Hoe creatief hun ideeën en plannen ook zijn, ze draaien altijd uit op een ware ramp. Ditmaal willen ze Paard een gelukkige verjaardag wensen met een origineel cadeau: een zelf te monteren barbecue! Geen slecht plan maar hun bestelling loopt volledig in het honderd. In plaats van een barbecue worden maar liefst vijf biljoen bakstenen geleverd. Dit is geen verjaardagscadeau meer, maar een tsunami! Het huis van Paard wordt verpletterd. Er zit niets anders op dan het huis opnieuw te bouwen. Maar dieven hebben het op de pas opgetrokken muren gemunt. Paard vreest dat zijn date met Mevrouw Longrée, de merrie van zijn dromen en pianolerares in het conservatorium, in het water zal vallen. Hij zal niet van zijn speciale dag kunnen genieten en moet het opnemen tegen gruwelijke onderzeese wezens, een boze beer, drie zotte wetenschappers en een psychopathische matriarch.Momenteel te zien in 1 bioscoop
» toon plaatsen en tijden
» alle films die in de bioscoop te zien zijn
[permalink] geplaatst op 22 juni 2009, 20:03 uurPaniek in het dorp,
Na verschillende artikels te lezen en interviews op TV te zien ben ik hem vandaag met een kameraad gaan kijken. En ik vond het een fantastische film. Hart verwarmend en zeer zeer mooi gemaakt. Heel veel humor in bestemd voor volwassen als kinderen. Een zeer grappig en knotsgek verhaal ! Eigenlijk niets dan lof. De vlaamse stemmen zijn zo grappig, zeker de boer ' Frank Focketyn '. Een aanrader !!!!
Een dikke 4*
3,5
[permalink] geplaatst op 29 juli 2009, 16:55 uurLang geleden dat ik nog zo heb gelachen met een film.
de film heeft zo'n droge en subtiele humor! ik en een paar vrienden hadden echt constant de slappe lach, maar je moet natuurlijk wel fan zijn van deze soort humor en je moet niet zitten wachten op een hoogstaand verhaal, maar ik heb er echt met de volle teugen van genoten.
4,0
[permalink] geplaatst op 30 mei 2010, 17:53 uurWat een super leuke film was dit zeg! Ik heb er erg van genoten. Compleet absurd en niets is te gek, maar heel prettig om te volgen.
Heb wel Engelse ondertiteling aangezet, het vlaams is soms net niet helemaal te volgen (voor mij dan..)
wel voor de liefhebber trouwens...
3,0
[permalink] geplaatst op 12 juli 2010, 22:36 uurdoll komische film erg leuk gemaakt leuk om te kijken met kinderen ik zou graag ook is de serie zien
4,0
[permalink] geplaatst op 21 juli 2010, 11:57 uurOntzettend grappige film maar dan wel in het Frans (origineel) Ik denk dat ik minder had gegeven als het in Vlaams was geweest want die Vlaamse trailer trekt op niet veel.
4,0
[permalink] geplaatst op 22 juli 2010, 12:18 uurGeweldig.
Geef de film vijf minuten om te wennen aan de hoekige animatie en de harde Franse accenten. Vanaf dan is het puur genieten. Erg grappige animatie, gestoord tempo en compleet debiele maar supergrappig stemwerk. Ook even de Nederlandstalige trailer gekeken, een echte schande.
Lekker kort filmpje met erg leuke humor. Blijft een beetje episodisch maar dat stoort niet. Het voegt zelfs wat toe, omdat het tempo zo erg hoog blijft en de film steeds weer nieuwe weirdness af weet te vuren.
Onverwacht leuk. Meer graag!
4.0* en een
uitgebreide review
3,5
[permalink] geplaatst op 12 september 2010, 14:14 uurKomische film die net zo absurd is als de series. De animaties zijn grappig net zoals de stemmen, en de humor is ook zeker voor volwassenen bestemd.
Toch vond ik de 75 minuten iets te lang voor zoiets dergelijks waardoor het absurde bijna gewoon werd, terwijl dat nu juist de kracht van de serie is.
Maar omdat het toch zo vreselijk origineel is, geweldige stemwerk heeft en gewoon ronduit gestoord is, van mij een dikke voldoende.
3,5
[permalink] geplaatst op 1 november 2010, 18:55 uurMooie en originele animatie, plus een bijzonder hectische sfeer die drijft op de hyperkinetische personages uit het dorp (met de boer op kop, fantastisch figuur; cfr. de scènes tijdens het verjaardagsfeest of het ontbijt waarbij hij door een gigantische koffiemok loopt). De gejaagdheid van "Panique au Village" is de grootste bron van de humor, de grappen zelf vond ik niet heel bijzonder. Het verhaal is niet bijster sterk, zodat de film na een tijd behoorlijk begint te slepen. Want met een handvol echt leuke grappen en een hectisch sfeertje dat me niet continu kon enthousiasmeren was het soms een beetje doorbijten.
Twijfelend tussen de 3* en de 3,5*, kies ik wegens zijn originaliteit toch nog voor de nipte 3,5*.
4,0
[permalink] geplaatst op 7 november 2010, 1:13 uurIk heb de Vlaamse versie gezien, dus geen idee of de originele versie beter is. Wat wel vast staat, is dat dit echt een geweldige geflipte animatie is. Originele droge humor met veel absurdisme. Geen idee wat kinderen hiervan zouden vinden, ik denk dat dit voor hen vrij abstract is. Alhoewel ze misschien wel meer gewoon zijn dan dat. Wat mij betreft geslaagd, hier mag nog meer materiaal van komen.
3,0
[permalink] geplaatst op 25 november 2010, 22:53 uurAbsurde low-tech stopmotion animatiefilm, behoorlijk flauw maar wel inventief en soms best geestig. Gelukkig heb ik de originele franse versie gezien, waarbij de stemmen subtiel gedaan zijn. Nasynchronisatie lijkt me dodelijk voor een dergelijke film. Al met al niet heel bijzonder, maar de vormgeving is grappig en de personage zijn verfrissend belachelijk.
4,0
[permalink] geplaatst op 11 september 2011, 23:17 uurHeerlijk dit! Ik ken de serie die hieraan voorafging niet en er valt iets voor te zeggen dat een korte dosisvan een half uur misschien wat prettiger is dan 75 minuten paniek in zo'n dorp, maar verder mag ik eigenlijk niet klagen. Als een liefhebber van cartoonhumor kom ik hier goed aan mijn trekken en zulke humor was zelden zo gestoord als hier, zonder trouwens zwartgallig of 'volwassen' te worden. Ik moest eigenlijk al enorm hierom lachen toen ik ooit ergens de synopsis ervan las en dat effect is niet minder bij de uiteindelijke film. Veel hoogtepunten, maar de pinguïnrobot is mijn favoriet, al vond ik alles wat die boer (met een briljante stem van Poelvoorde) deed was ook echt hilarisch (hoe die koffie drinkt

). Ook de eigenlijk heel lelijke animatie werkt hier in het voordeel en de stem van Paard wist op zichzelf al 75 minuten lang de glimlach omhoog te houden.
Heel fijn zoiets als dit zo nu en dan. Een van de zeldzame films waarvan ik een vervolg wil zien.
[permalink] geplaatst op 1 november 2011, 17:28 uurkomt deze film vanavond wel op tv? want ik kan hem niet vinden...
[permalink] geplaatst op 1 november 2011, 23:02 uurBanjo schreef:
komt deze film vanavond wel op tv? want ik kan hem niet vinden...
Komt in het programma "Virus", een programma "zonder inhoud". Als het goed is staat Virus gewoon in de TV-gidsen vermeld bij CANVAS.