134.916 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.962 berichten | 4.931.709 stemmen

Odds against Tomorrow (1959)

Odds against Tomorrow (1959)
12 stemmen | gemiddelde 3,08
mijn stem:
Misdaad
96 minuten

geregisseerd door Robert Wise
met Harry Belafonte, Robert Ryan en Shelley Winters

Dave Burke is een voormalig agent die nu een bank wil beroven, en daarvoor de racistische Earl Slater en de zwarte Johnny Ingram inhuurt, wat onvermijdelijk tot conflicten lijdt. Het plannen van de overval wordt hierdoor niet makkelijker, maar Burke heeft het geld nodig en denkt niet aan stoppen.

gebruiker
bericht

quote
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 april 2008, 15:31 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Vrij onbekende caper met een zeer interessante eerste uur en een matige laatste halfuur. De bankroof gaat net iets te soepel en worden de overvallers uiteindelijk op een wel hele simpele en knullige manier betrapt. Het meest interessante aan de film vind ik de psychologische strijd tussen de racistische Earl Slater uit Oklahoma (goeie rol van Robert Ryan) en de zwarte muzikant Johnny Ingram. De finale is ook aardig, waarin de confrontatie tussen de blanke en de zwarte tot een hoogtepunt komt. 3*

quote
1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juli 2011, 21:06 uur
echt 1 van de zwakste film noirs die ik ooit gezien heb, ik bedoel: komaan zeg, dat was daar net een komedie waar we naar aan het kijken waren! alles ging veel te snel en was over-the-top als in een film met wijlen Leslie Nielsen!