132.192 gebruikers | 82.828 films | 30.189 regisseurs | 3.421.318 berichten | 4.774.800 stemmen

locatie: Films » Night Moves (1975) » Info

Thriller
100 minuten

geregisseerd door Arthur Penn
met Gene Hackman, Jennifer Warren en Susan Clark

Prive detective Harry Moseby wordt ingehuurd om een al ouder wordende Hollywood-actrice terug te vinden. Harry reist naar Florida en ontdekt een paar connecties waardoor de zaak erg gecompliceerd uitpakt.

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 mei 2008, 19:36 uur
Helaas alleen op dvd verschenen in de VS (regio 1), anders hadden ongetwijfeld al wat meer mensen kennis genomen van deze typische jaren '70 noir. Net als The Long Goodbye van Robert Altman is dit een ontmaskering van het imago van de alwetende en doortastende privé detective.
Het verpletterende einde waar je als kijker langzaam naartoe geleidt wordt zorgt er iedere keer weer voor dat ik de film zo snel mogelijk nog een keer wil zien.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 september 2008, 20:20 uur
Inderdaad overeenkomsten met Altman's geweldige detectivefilm, maar helaas pakt het ontbreken van een zekere plotgedrevenheid in deze film minder goed uit. Zeker niet vervelend, maar soms kabbelt het allemaal maar wat te doelloos rond. Gelukkig speelt Hackman erg sterk en is de ontknoping behoorlijk indrukwekkend.

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 maart 2010, 18:31 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Enigszins stuurloos.

Wel onderhoudend, maar niet echt spannend.

Hackman is sterk, al kan dat niet van het verhaaltje worden gezegd. Met name de moord op het meisje lijkt er bij de haren bij gesleept om vorm aan het voorgaande te geven. Ook het misbruik plot blijft in het luchtledige hangen. Het maakt het personage van Hackman er i.i.g. niet sympathieker op.

Het einde an sich is prima. Mooi gefilmd ook.

Goed.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 maart 2010, 20:09 uur
Relatief onbekende jaren 70 noir die her en der al als geheimtip begint op te dagen.
Het kijken van deze film voelde alsof je een oude wijnfles hebt gevonden in de kelder en voorzichtig proeft of ie nog te drinken is.
Een mooi gerijpte wijn perfect op dronk? of azijn?
Heerlijk!! De eerste optie dus.
Typisch jaren zeventig sfeer met Hackman als cynische private eye die met simpel runaway-opdrachtje een hele mestvaalt omploegt.
Weinig actie, maar sfeer!! sfeer!! sfeer!!
Schitterend geacteerd en voor een groot deel afspelend in de Florida Keys.

Ook nog mooi citaatje als mevrouw Hackman vraagt of ie meewil naar Rohmer's Ma Nuit Chez Maud.
"I've seen a Rohmer movie once. It felt like watching paint dry."

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 december 2011, 0:41 uur
Mooie neonoir

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 januari 2012, 22:28 uur
Zeer vermakelijk, zoals altijd met Gene.