La Nana (2009)

geregisseerd door
Sebastián Silvamet
Catalina Saavedra,
Claudia Celedón en
Alejandro GoicAl meer dan twintig jaar woont en werkt Raquel als huishoudster bij de Valdes-familie en begint zich steeds meer als een familie-lid te zien. En dat is nu net niet de bedoeling. Haar groeiende bitterheid en steeds heftigere botsingen met de oudste dochter des huizes leiden ertoe dat de familie denkt dat ze overwerkt is. Om haar te ontzien wordt een extra hulp ingehuurd, maar Raquel voelt zich gepasseerd en zoekt allerlei manieren om de nieuwe huishoudsters te saboteren… Tegen het ongecompliceerde charmeoffensief van haar nieuwe collega Lucy blijkt zelfs Raquel niet bestand. Maar ook opbloeiende vriendschap brengt gevaren met zich mee.
3,5
[permalink] geplaatst op 2 februari 2009, 10:21 uurMooie film over een eigenzinnige huishoudster in een druk gezin. Alle personen worden goed geportretteerd zodat je een goede indruk krijgt van hoe het er aan toe gaat in het gezin en met de huishoudster. En verder zit er ook leuke humor in de film verwerkt.
[permalink] geplaatst op 16 januari 2010, 22:53 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenErg leuke film, enige minpuntje: waarom niet een dialoog tussen de oudste dochter en Racque over waarom de twee elkaar niet aardig vinden?
5,0
[permalink] geplaatst op 13 mei 2010, 14:26 uurHele goede film. De karakters zijn geloofwaardig, en ik ben erg geboeid gebleven tot het einde van de film. De niet ingevulde gaten in de informatie over Raquel (la nana) zijn geen zwakte, maar juist een sterkte in deze film. De scenes zijn steeds precies lang genoeg om het verhaal weer een stukje verder te helpen.
3,0
[permalink] geplaatst op 19 juli 2011, 10:32 uur
4,5
[permalink] geplaatst op 23 september 2011, 22:23 uurSterk psychologisch portret van een dienstbode die haar bestaansrecht vooral afmeet aan haar werk.
Klassefilm !
4,0
[permalink] geplaatst op 25 september 2011, 0:32 uurDicht op de huid. Benauwend. Levensecht. Grappig. Aanrader!
4,0
[permalink] geplaatst op 8 oktober 2011, 13:08 uurWaar die film Misery blijft steken in ongeloofwaardigheid slaagt deze Chileense film wel.
Huishoudster Raquel ziet de concurrentie haar domein binnentreden en weet deze op een uitermate venijnige wijze weer weg te werken...en dan verschijnt er een zekere Lucy.
Uitermate sterke film uit Zuid-Amerika.
1,0
[permalink] geplaatst op 20 oktober 2011, 12:17 uurIk begin een beetje allergisch te worden voor dit soort filmstijl, met onvaste camera's en onsympathieke personages waar ik niet mee mee kan leven. Dus ik was snel klaar met deze film, eigenlijk na 1 minuut al, toch nog een kwartier volgehouden.
4,0
[permalink] geplaatst op 9 november 2011, 9:54 uurDit vonden we een erg grappige dramatische film. Wel jammer dat je niet te weten komt, waarom de huishoudster nou eigenlijk dit gedrag vertoond. In onze ogen is ze toch een beetje gestoord.
3,0
[permalink] geplaatst op 24 januari 2012, 19:48 uurDe film gaat over een huishoudster die na vele jaren hopeloos gefrustreerd is.
Waardoor zij het "slechte" in haar soms stoute dingen laat doen.
Op het einde van de film is het duidelijk dat zij na al die jaren van dienstverlening en onderdanigheid maar één ding mist in haar leven : "LIEFDE" ...
Geen slechte film, maar ook geen topper. Beetje saai bij momenten.