134.897 gebruikers | 85.708 films | 31.045 regisseurs | 3.508.305 berichten | 4.930.328 stemmen

locatie: Films » Happy End (2009) » Info

Drama
90 minuten

geregisseerd door Frans Weisz
met Pierre Bokma, Kitty Courbois en Peter Oosthoek

Na Leedvermaak en Qui Vive is de oude Simon op sterven na dood en treedt er een nieuwe generatie op de voorgrond van de veelgeplaagde Joodse familie die de sporen van WO II maar niet uit hun onderlinge relaties verbannen krijgt. De familie is bijeen gekomen omdat stamvader Simon ernstig ziek is. Hij heeft een oogoperatie ondergaan die ernstige complicaties heeft veroorzaakt. Zijn overleden vrouw Ada is - voor de anderen onzichtbaar - aanwezig wanneer er aan haar gedacht wordt. Simon denkt bijna voortdurend aan haar, zowel in de werkelijkheid als in zijn 'dagmerries'.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 februari 2010, 22:47 uur
Making of op de DVD is nu al goud waard: Rijk die op de set nog rijkelijk met cynische opmerkingen strooit. Jammer dat dit zijn laatste film zal zijn.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 maart 2010, 23:29 uur
Nu dat heb ik nu ook gehad met deze trilogie, maar ik zal er niet wakker van liggen. Er is hier wat meer aandacht voor de jongere generatie, maar het blijft voor mij niet meer dan oninteressant gedraai. O-)

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 maart 2010, 23:17 uur
Flauw voorspelbare film, waarin ik weinig in zie gebeuren.

Bij het zien van die titel is het al duidelijk wat de einde van de film zal brengen..

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 december 2010, 10:38 uur
Jammer van het rommelige, verwarrende en uitleggerige script, want er wordt uitstekend geacteerd, vooral door Pierre Bokma.