The Story of Ruth (1960)

geregisseerd door
Henry Kostermet
Elana Eden,
Peggy Wood en
Stuart WhitmanIn het land van Moab wordt Ruth als kind door haar vader verkocht aan een Moabitische sekte die jonge meisjes offeren aan de god Chemosh. Als door een wonder ontsnapt ze aan het offerblok en groeit op tot de beeldschone priesteres Ruth, die de kleine Tebah gereed maakt voor haar dag van het 'eeuwige geluk'. Door toeval leert ze de Joodse goudsmid Mahlon kennen die haar vertelt over een andere God. Een God van barmhartigheid, liefde en mededogen. Ze raakt zo in de ban van zijn verhalen dat ze steeds meer begint te twijfelen aan haar god en het aanstaande offerfeest van Tebah.
3,5
[permalink] geplaatst op 8 november 2008, 20:56 uurOngelofelijk dat deze er nog niet op stond.
3,5
[permalink] geplaatst op 18 november 2008, 12:49 uurAangename kleurijke productie met Elana Eden als een mooie Ruth.
4,0
[permalink] geplaatst op 15 april 2009, 9:59 uurEen van de eerste films die ik ooit zag in de bioscoop (1960) en was toen erg onder de indruk. Jaren later terug gezien op video en dvd en viel niet tegen, mede door de mooie Elana Eden (die slechts in een paar films heeft gespeeld) en de score van Franz Waxman.
3,0
[permalink] geplaatst op 1 augustus 2009, 16:08 uurAardige film, wel TE lang, 90 min. was mooi genoeg geweest, de kracht zit hem niet altijd in de lengte van de film (size doesn't matter, dit keer). Ik heb stukjes doorgespoeld want de aandacht verslapte, wel grappig hoor ruzieende mensen op dubbele snelheid.
3,0
[permalink] geplaatst op 5 mei 2010, 16:51 uurstinissen schreef:
Ongelofelijk dat deze er nog niet op stond.
Je hebt gelijk, ook omdat de dvd gewoon met nl subs beschikbaar is
3,5
[permalink] geplaatst op 5 mei 2010, 20:20 uurbadfans69 schreef:stinissen schreef:
Je hebt gelijk, ook omdat de dvd gewoon met nl subs beschikbaar is
Heb ik inmiddels thuis