Ni Luo He Nu Er (1987)

geregisseerd door
Hsiao-hsien Houmet
Lin Yang,
Tianlu Li en
Jack KaoYang Lin is een goede studente, maar komt in contact met een lokale bende. Ze heeft verder geen vrienden en sluit zich bij hen aan. Om te ontsnappen aan het geweld rondom haar verdiept ze zich meer en meer in haar lievelingsboek, 'Daughter of the Nile'.
2,5
[permalink] geplaatst op 6 november 2008, 9:16 uurIk was best verbaasd toen ik tegen deze film aanliep. Had toch wel verwacht dat alle Hou films al op MM zouden staan, blijkbaar missen er nog enkele.
Jammer genoeg geen poster kunnen vinden, maar hij komt binnenkort wel een keertje aan de beurt.
Komen we er nog steeds 3 tekort trouwens.
2,5
[permalink] geplaatst op 21 december 2008, 16:58 uurTypische oude Hou.
Hoewel er echt geen fuck lijkt te gebeuren in Hou's films kan je dat bij het terugkijken achteraf alleen maar tegenspreken. Het is vooral zo dat de keymomenten in korte scenes getoond worden en er verder ook maar weinig naar gerefereerd wordt.
Ze bepalen het verloop van de film, maar niet wat er getoond wordt. Hou richt zich nog steeds erg veel op het in beeld brengen van situaties. Ook ditmaal kiest hij weer "een gezin" uit, maar richt zich wat meer op de jongeren.
Levert vooral in het eerste deel wat leuke scenes op, schattige muziekkeuze en een aantal aandoenlijke scenes. Tweede helft is wat minder als Hou weer in vertrouwde familieperikelen vervalt en daarbij het drama de zoveelste herhaling lijkt te zijn.
Ook een probleem bij deze films is het gebrek aan climax naar het einde toe. Iets meer pit op het einde mag toch wel, zelfs met z'n 91 minuten duurt de film weer iets te lang.
Toch hou ik wel van die observerende films, maar zonder Hou's oog voor de visuele kant blijft het mij iets te pover om echt van te genieten.
(film trouwens in niet al te beste kwaliteit gezien, maar bij dit soort films kan je eigenlijk alleen maar blij zijn dat je ze uberhaupt kan zien)