100 Rifles (1969)

geregisseerd door
Tom Griesmet
Jim Brown,
Raquel Welch en
Burt ReynoldsYaqui Joe Herrera is een indiaan die banken overvalt om wapens te kunnen kopen voor een indianenopstand, omdat zijn volk wordt onderdrukt door de overheid. Achtervolgd door de Amerikaan Lyedecker moet hij echter naar de Mexicaanse grens vluchten.
3,0
[permalink] geplaatst op 13 mei 2003, 17:40 uurVeel schietwerk in deze aardige en overrijpe western. De acteur Aldo Sanbrell staat op de aftiteling verkeerd vermeld, namelijk als Aldo Sambrell.
3,0
[permalink] geplaatst op 17 juni 2009, 11:54 uurAardige actiefilm. Puur amusement zonder ingewikkeld verhaal. Brown en Welch maken de film en Reynolds staat (gelukkig) niet al teveel op de voorgrond.
2,0
[permalink] geplaatst op 22 augustus 2009, 20:38 uurDankzij de eersteklas actiescenes loont deze western de moeite om er een blik op te werpen. Het geweld wordt niet geschuwd en het levert ons prima spektakel op.
Spijtig genoeg valt buiten deze actie niet veel te beleven en is enige saaiheid troef. Het verhaal is niet echt schitterend te noemen en enkele pogingen tot humor vallen in het niets.
De acteurs trachten hun best te doen maar het valt niet echt mee om Burt Reynolds als een Mexicaanse bandiet te zijn gecast. De muziekscore van Jerry Goldsmith is een pluspunt en het beluisteren zeker waard.
2,5
[permalink] geplaatst op 5 maart 2011, 23:27 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenBest fijne western zeg! Ondanks dat er met gemak een kwartier uit de film gehapt kon worden, viel het uiteindelijk behoorlijk goed. Vooral enkele actiescenes maken dit wel een prima tussendoortje. Het gemakkelijke verhaaltje en het vlotte spel van de cast maakt het allemaal erg verteerbaar.
Tot nu toe hadden al mijn western ervaringen een wat negatieve lading, vooral het tempo zit vaak niet mee. Ook 100 Rifles heeft hier weer mee te maken, té vaak van die momenten die alle vaart en scherpte uit de film haalt. Daar tegenover staat dit keer echter wat geweldige actie, het binnenvallen van een vestiging, het overvallen van de trein en het later ontsporen... heerlijk groots en lekker lomp.
Het vlotte en spontane begin beloofd veel goeds, dat 'veel' viel nogal tegen maar over het geheel gezien is het zeker niet onverdienstelijk wat Tom Gries hier neer heeft gezet. Ook wel benieuwd naar Breakheart Pass. M'n eerste voldoende voor een 'echte' western.
dominion
[permalink] geplaatst op 6 maart 2011, 12:15 uurZozo 3 sterren

2,5
[permalink] geplaatst op 6 maart 2011, 20:01 uurOok deze heb ik in bezit ,maar is opgeborgen op een plaats, waar ik nog zelden in kom.
Gelukkig beleefd Jeroetjhhhhh er nog zijn plezier aan.
Zelf vond ik het een slappe western, en die Breakheart-Pas is het voor mij ook niet.
3,0
[permalink] geplaatst op 25 december 2011, 23:51 uurAmerikanen die een spaghetti-western maken, ik vind er weinig aan, vooral het verhaal is eentonig en heeft nogal wat plotgaten. Deze film is puur vermakelijk door Welch en de mooie landschappen.