134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.292 berichten | 4.930.254 stemmen

locatie: Films » Svengali (1931) » Info

Horror / Drama
81 minuten

geregisseerd door Archie Mayo
met John Barrymore, Marian Marsh en Donald Crisp

Het sinistere muziekfenomeen Svengali kan het gedrag van vrouwen beïnvloeden door middel van hypnose en telepathische krachten. Hij valt voor de jonge Trilby, maar zij op haar beurt valt op iemand anders. Daarop besluit Svengali uiteraard haar zo te beïnvloeden dat ze doet alsof ze zelfmoord pleegt en iedereen haar zal vergeten. Ondertussen maakt hij ook een geweldige zangeres van haar, wiens carrière na een tijdje tot in Europa reikt.

gebruiker
bericht

quote
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 juli 2008, 8:13 uur
Een aangename verrassing. Ik trof deze film aan in een van mijn talloze 50-films-voor-20-euro boxen; en in uitstekende kwaliteit (wat vaak niet gezegd kan worden over de dvds in die boxen). Schitterende, expressionistische sets en een memorabele John Barrymore (in een rol die het verdiend had net zo memorabel en iconisch te worden als Lugosi's Dracula of Karloff's Frankenstein monster) en de bijzonder schone Marian Marsh. Waarom is deze film zo in de vergetelheid geraakt? 4*

quote
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 november 2008, 20:11 uur
en hij staat ook op Youtube

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Svengali (€ 5,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Svengali (€ 7,99)
gratis verzending

Svengali (Import) (€ 9,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film