134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.097 berichten | 4.929.863 stemmen

Murder à la Mod (1968)

Murder à la Mod (1968)
16 stemmen | gemiddelde 2,71
mijn stem:
Komedie / Mystery
80 minuten

geregisseerd door Brian De Palma
met Margo Norton, Andra Akers en Jared Martin

Karen is dolverliefd op fotograaf Christopher, die stiekem bezig is met naaktfilmpjes om (zogenaamd) de scheiding van zijn vrouw te kunnen bekostigen. Om hem te steunen steelt Karen geld, maar voordat ze het Christopher kan overhandigen, wordt ze met een ijspriem aangevallen door diens kruiperige assistent Otto.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juni 2008, 12:38 uur
Deze film is eindelijk op dvd in Nederland verkrijgbaar!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 juni 2008, 13:31 uur
Vreemde, maar voor fascinerende film, zeker voor fans van De Palma. In latere films refereert hij (uiteraard) ook aan deze film: de auditie-scènes (The Black Dahlia) en de moord bekeken vanuit meerdere gezichtspunten (Snake Eyes).

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 april 2009, 14:17 uur
Als curiosum inderdaad leuk voor fans van De Palma (zoals ik), maar als film niet bijzonder boeiend en eigenlijk ook ronduit vervelend.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 januari 2010, 14:57 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Een juweeltje. Wel even doorbijten in het begin bij net wat te lange scenes en die in de bank(het acteerwerk van die bankmedewerker ook), maar verder is het één en al genieten. Het verhaal op zich is dan niet briljant, maar de uitvoering des te meer. Drie keer hetzelfde verhaaltje vanuit verschillende perspectieven, maar de ene keer serieus, de andere keer slapstick en uiteindelijk one hell of an ending!

Één van de grootste verrassingen alvast van 2010, De Palma blies me hier gewoon van de bank, een dikke veertig jaar na dato! _O_

Nu nog even dat gemiddelde wat opkrikken: 4,5*.