134.899 gebruikers | 85.709 films | 31.046 regisseurs | 3.508.361 berichten | 4.930.414 stemmen

The Missouri Breaks (1976)

Missouri Breaks, The (1976)
51 stemmen | gemiddelde 2,77
mijn stem:
Drama / Western
126 minuten

geregisseerd door Arthur Penn
met Marlon Brando, Jack Nicholson en Randy Quaid

Tom Logan is een veedief. Om een alibi te hebben koopt hij een ranch vlakbij die van David Braxton. Tom en Braxton's dochter Jane beginnen al snel een liefdesrelatie. Maar Braxton heeft net Lee Clayton ingehuurd, een beroemde moordenaar, om van de veedieven af te komen.

gebruiker
bericht

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 augustus 2002, 18:26 uur
Iedereen verwachtte wonderen : de twee grote sterren van het moment, in de regie van een goeie regisseur... en het werd een enorm fiasco. De film (met een mager verhaaltje) werkt op geen enkele manier.
Krankzinnig eigenlijk.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 augustus 2002, 18:36 uur
Toch altijd nog een keertje willen zien.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Missouri Breaks (€ 13,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Missouri Breaks (€ 15,99)
gratis verzending

Missouri Breaks (Import) (€ 16,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

kappeuter
(moderator)
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 september 2005, 17:22 uur
Wouter schreef:
Toch altijd nog een keertje willen zien.

Vanavond (vannacht) is je kans!

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 mei 2007, 13:21 uur
Normaal ben ik altijd weg van films met Brando in. Deze hier wist me echter niet zo te overtuigen. In mijn ogen slecht geacteerd.

Barfly
(crew)
avatar van Barfly
2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 mei 2009, 2:26 uur
Veel te weinig aardige momenten in een film die mij deed verlangen naar de aftiteling. Wederom een western met Nicholson die voor geen meter boeit.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 juni 2009, 0:17 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Verrassend lage score.
Ik vond de film juist erg goed, een originele kijk op het westerngenre met een bizarre rol van Brando. Die had er duidelijk lol in en speelt een van de vreemdste personages in de westerngeschiedenis. En in plaats van de eeuwige shootout op het eind keelt Nicholson hem gewoon in zn slaap. Tja, zo kan het ook.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 juli 2009, 0:04 uur
Een film waarin de hoeveelheid aan dialogen dodelijker is dan de kogels die er in worden afgeschoten.
Brando speelde een rol die zo uit de pen van Karl May voortgekomen zou kunnen zijn.
Die had er een handje van hele vreemde personages in zijn westerns te plaatsen.
Maar Brando maakte het nog wat erger.
Rare film als je 't mij vraagt, en dat is grotendeels aan Brando en het personage dat hij speelde te danken.

Wel érg mooie landschaps opnames, maar dat is ook alles dat mij eraan kon bekoren.
Of ja, toch nog iets...Kathleen Lloyd, die speelde best goed.
En de prachtige paarden (waarvan er helaas een aantal om het leven kwamen bij de filmopnamen)

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 augustus 2009, 23:18 uur
De commentaren lokken niet echt aan om hem te bekijken, maar de DVD ligt hier al een tijd thuis te lonken. Ik dacht dat Brando en Nicholson toch wel een super-combinatie zouden zijn. Dus morgen bekijk ik hem maar... ik ben in de mood voor een western.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 januari 2010, 15:05 uur
Zeer aardig en snap die negatieve reacties niet.
Sterk acteerwerk en verhaal boeit genoeg.
Zeer mooie plaatjes.

3,5 ster

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 februari 2010, 20:33 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Wel, jammer van mijn geld, want deze povere western was het echt niet waard. Dit is een voorbeeld van hoe saai en waterig een western kan zijn. De film is opgevuld met totaal oninteressante dialoog en nauwelijks uitgediepte personages. Het interessantste gedeelte komt pas het laatste half uur, nadat ik bijna ingedommeld was tussen een aanslepend liefdesverhaaltje van twee keer niks en voortdurend onbegrijpelijke acties. Waarom wil Nicholson per sé maandenlang naast die hereboer gaan wonen om zich te wreken? Waarom schiet Nicholson Brando niet neer in dat bad? . Die film is minstens een half uur te lang.

Marlon Brando kan dan weer de kwaliteit wat omhooghelpen, als een wat gekke huurling, die veel gevaarlijker is dan hij eruit ziet. Ook de mooie shots van de weidse landschappen in Montana zijn vaak adembenemend, maar dat is helaas allemaal niet voldoende om Missouri Breaks tot een goede western te verheffen. Nicholson en Brando samen op het witte doek, dat leek wel wat... het werd niks.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 februari 2011, 13:21 uur
Ik wilde deze film zo graag goed vinden, maar helaas.
Nicholson en Brandon, zo'n beetje de twee allerbeste samen in één film en dan ook nog een western. Nou dat kan haast niet mis gaan dacht ik, maar het is jammer genoeg niet meer dan een middelmatige film. Het verhaal is soms compleet onlogisch, sommige scenes zijn ronduit amateuristisch geschoten.
En dan heel soms komt het nog wel een beetje op gang, maar het zette nergens door. Het zelfde geldt voor de muziek, soms lijkt het nog ergens op, maar meestal is het gewoon een rotzooitje.

Zo jammer en eeuwig zonde. Stel je toch eens voor dat deze twee samen in een Sergio Leone film zouden spelen. Waaaanzinnig moet dat zijn, maar helaas moet we het met deze doen.
Ik zou normaliter deze film 2, hooguit 2,5 sterren geven, maar vanwege de bijzondere acteurscombinatie toch maar drie sterren.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 februari 2011, 18:09 uur
dennis013 schreef:

Ik ben het op elk punt eens maar dat laatste vind ik flauw. :(

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 februari 2011, 23:29 uur
Hoezo is dat flauw? Die acteurs zijn geweldig, hoe slecht ze het in de film ook doen.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 februari 2011, 9:22 uur
Omdat je een cijfer geeft enkel en alleen gebaseerd op de aanwezigheid van Brando en Nicholson .

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 februari 2011, 22:18 uur
Ja, ik ben het met je eens geworden. 2 sterren

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 augustus 2011, 21:14 uur
Matige western waarin de eigenaar van een ranch een huurmoordenaar inzet om zo van zijn veedieven af te komen. De grootste troef van de film zijn uiteraard Marlon Brando en Jack Nicholson. Jack Nicholson zet een goeie rol neer, alleen Marlon Brando is soms wat irritant met zijn accent. Film ziet er verder goed uit, maar een aantal komische momenten doen de film meer kwaad dan goed. Echter het grootste probleem is het verhaal wat simpelweg te saai is. Ook zijn de personages niet echt goed uitgewerkt.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 oktober 2011, 16:49 uur
Verrassend dat deze zo laag scoort, vond het een prima film met Brando en Nicholson die er bovenuit springen. Een originele kijk op het westerngenre met een vrijgevochten vrouw die een seksuele moraal heeft wat je zelden in westerns ziet.
Het tempo is heerlijk rustig, de beelden prachtig en de sfeer apart. Een opvallende uitschieter wat mij betreft.