134.896 gebruikers | 85.698 films | 31.044 regisseurs | 3.508.231 berichten | 4.930.195 stemmen

The Beautiful Ordinary (2007)

Alternatieve titel: Remember the Daze

Beautiful Ordinary, The (2007)
30 stemmen | gemiddelde 3,10
mijn stem:
Komedie / Drama
101 minuten

geregisseerd door Jess Manafort
met Amber Heard, Alexa Vega en Leighton Meester

We volgen een aantal studenten van de North Carolina High School, die hun laatste schooldag hebben. Stacey Cherry is een obsessieve en dominante cheerleader, wiens vriendje Dillon in haar kelder woont. Haar moeder weet dit niet en haar vrienden vinden dat ze hem moet dumpen omdat hij haar slecht behandelt. Maar ze vindt dat ze dit niet kan doen zonder een goede reden te hebben. Haar beste vriendin, Julia, weet ook niet zeker wat ze wil met haar leven en tot op de kop toe lijkt haar relatie met Pete, haar vriend, te verwateren. Felix en Mod zijn twee tieners die alleen denken aan stoned worden en seks hebben. Dan heb je ook nog Brianne en Dawn die twee beste vriendinnen zijn die balen dat dit hun laatste schooldag samen is. De meeste studenten spijbelen van school om te zoeken naar het feest dat dezelfde avond nog op een onbekende plek zal plaatsvinden. Sommigen hopen die avond seks te hebben met de andere sekse, terwijl anderen het juist die avond willen uitmaken met hun partner.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 mei 2008, 18:01 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Het begin leek zo veelbelovend, maar het zwakte al snel af. Het leek terug te komen toen Tori en Sylvia een hilarische drugstrip hadden , maar toch was het verhaal (een soort ode aan Dazed&Confused?) zwak. Dit werd wel goedgemaakt met een voortreffelijke soundtrack en géweldige cast met veel bekende namen (met voornamelijk televisieacteurs), zoals Amber Heard (Hidden Palms), Alexa Vega, Leighton Meester (Gossip Girl), Moira Kelly (One Tree Hill), Chris Marquette & Michael Welch (Joan of Arcadia) en Lyndsy Fonseca (Desperate Housewives).

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 juni 2008, 17:35 uur
Interessant om te zien! Het brengt echt terug naar de jaren 90. Leuk om te zien hoe verschillende tieners dingen meemaken, hun gedachten en gevoelens mee te maken, het verbazende effect hoe deze tieners zo kunnen denken of doen?! (zo gaat het er bij mij niet aan toe!), en allemaal iets gezamenlijks hebben en elkaar tegenkomen..

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 maart 2010, 18:18 uur
zat films te zoeken van amber heard en kwam op deze terecht. nou had werkelijk geen idee waar dat echt overging met veel verschillende verhaallijnen.
vond het een saaie film echt hoogte en diepte punten zaten er niet in, vooral ook eentonig. maar op een of andere manier blijft de film echt hangen. het is inmiddels een half jaar geleden dat ik hem heb gezien en ik weet het nu nog van begin tot eind, heel vreemd. ben dus blijkbaar er wel van onder de indruk.
btw de soundtracks waren echt top!

dan toch een matige 3 omdat t op een of andere manier is blijven hangen

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 november 2010, 1:33 uur
Prettig filmpje dat het vooral van de uitzinnige jeugd moet hebben. Die hebben er erg veel plezier in om het ene na de andere feest te bezoeken na de laatste schooldag. Wat volgt zijn een aantal leuke, maar nergens echt bijzondere situaties met een stel bezopen tieners die herrie schoppen(met elkaar), gecombineerd met een lekker muziekje die de vibe van de film goed pakt.

Jammer dat er iets teveel personages in zitten, waardoor een boel personages niet de aandacht krijgen die ze verdienen.

Leuk!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 maart 2011, 11:26 uur
Blijft leuk dit soort films, maar waar er helaas te weinig van zijn. Goede althans. Voor Amerikaanse highschool filmpjes ben ik altijd wel te porren maar Remember The Daze weet de juiste toon te raken. Heerlijk voortkabbelend tempo, lekkere sfeer, niet te veel plot en gewoon een ideale cast. Meester, Fonseca, Heard, Vega. Heerlijke vrouwelijke all-american cast. Erg leuke personages ook. Ieder personage worstelt met een ander probleem (geaardheid, plaats in de maatschappij etc) en het wordt ook nergens melo-dramatisch. Allemaal thema's die horen bij het opgroeien. Veel herkenbaars gezien en wat had ik zelf graag in Amerika op school gezeten.

De film weet de juiste snaar te raken (op gebied van sfeer, personages en thema's) en voelt ook erg realistisch aan. Dit soort films hebben iets ondefinieerbaars maar het zijn echt heerlijke films om te kijken. Het blijft ook een erg boeiende periode die tussen de laatste schooldag en de dag dat je naar college gaat. Veel bezinning, gefeest en reflectie. Het highschool sfeertje, de realistische personages en de cast doen de rest. Eigenlijk lastig veel te zeggen over deze film door zijn 'voelbare' karakter en zijn ondefenieerbare magie. Perect filmpje eigenlijk voor een zwoele zomeravond. De poster dekt de lading van de film perfect trouwens.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 maart 2011, 7:45 uur
Klinkt goed, moet deze maar eens opzoeken dan.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 maart 2011, 10:10 uur
Beetje een moderne counterpart van Dazed & Confused lijkt me, al heb ik D&C nog niet gezien, hopelijk dit weekend.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 maart 2011, 19:50 uur
Zo kan je het wel een beetje zeggen inderdaad ja.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 juni 2011, 7:40 uur
Minder dan Dazed & Confused omdat het hier nog net even wat serieuzer is, maar nog steeds heel vermakelijk dit soort films. Binnenkort herzien met de mrs om te kijken of ie op 4.0 kan blijven staan.