134.916 gebruikers | 85.737 films | 31.053 regisseurs | 3.508.958 berichten | 4.931.704 stemmen

locatie: Films » The Joneses (2009) » Info

Drama / Komedie
96 minuten

geregisseerd door Derrick Borte
met David Duchovny, Demi Moore en Amber Heard

Het stel Steve en Kate Jones heeft alles wat hun hartje begeert. Ze zijn rijk, hebben een groot huis, beide een goede baan en twee prachtige kinderen die erg populair zijn op school. Daarbij komt dat ze ook nog eens de mooiste spullen van de buurt hebben. Het probleem is alleen dat ze helemaal geen familie, maar werknemers van een marketingbedrijf zijn. En ze weten precies hoe ze hun spullen aan de man moeten brengen…totdat het niet vlekkeloos verloopt met het ‘gezin’.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 november 2011, 17:45 uur
Ik vond dit zeker geen komedie. Wel heel origineel en een goed verhaal met een boodschap. Vooral in Amerika kunnen mensen zwaar depressief worden als ze niet dezelfde of mooiere spullen kunnen kopen dan hun omgeving. Hoop dat het mensen aan het denken zet.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 december 2011, 0:50 uur
Aardige film waarin een ogenschijnlijk normaal gezin een nieuwe woning betrekt in een rijke buurt. Een origineel uitgangspunt waarbij de familieleden eigenlijk collega's zijn en producten aan de man brengen. Het is niet altijd even geloofwaardig allemaal en het einde wat flauw, maar door de serieuze ondertoon wordt het net geen doorsnee comedie. Alleen kwam die serieuze ondertoon iets te laat in het verhaal. Verder een leuke cast die het prima doen.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Joneses (€ 9,50)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Joneses (€ 9,79)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Joneses (€ 9,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 december 2011, 20:17 uur
'k vond het een goeie film. Het verhaal is origineel, weet te boeien van begin tot einde en tevens laat de film ook zien wat de gevolgen kunnen zijn van overdadig consumeren. Een echte komedie zou 'k het niet noemen, maar 'k heb toch een aantal keren moeten glimlachen.
Qua cast konden we niet klagen, ze deden het uitstekend en Demi Moore leek nog geen haar veranderd.
'k was toch wel aangenaam verrast door de film, die goed wegkijkt. 'k vond het een aanrader.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 januari 2012, 2:13 uur
Best grappig. En het verhaal zou wel eens dichter bij de waarheid kunnen zijn dan we allemaal liever willen denken... Hoe zit het nou eigenlijk met die buren, tenslotte...

Leuk om het verschil te zien als er 'mensen' bij zijn en wanneer het gezinnetje op zich is. Net als dat bij gewone gezinnen gaat, geloof ik - maar dan een tikkie extremer. Vooral Steve en Kate doen dat best grappig - met de deur open spat de chemie eraf, met de deur dicht is het een en al spreadsheet wat de klok slaat. Misschien wel wat flauw, maar toch leuk gedaan.

Met een mooie bijrol van de man die voor altijd Lumbergh zal heten. Niet dat ik 'm snel herkende, maar toch. Demi Moore is als altijd, bloedmooi en ze speelt prima. Duchovny is dan wat minder, maar irriteert hier niet. En jammer dat Amber Heard maar een vrij klein rolletje heeft. Maar die gaan we vast nog wel vaker zien.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 januari 2012, 9:20 uur
Originele en interessante film. Niet zwaar en af en toe wel erg aangezet, maar je gaat toch nadenken over materialisme, jaloezie en oppervlakkigheid

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 februari 2012, 0:19 uur
Leuk concept wat ook wel uitbreiding heeft tot een wat meer emotioneler arthouse-filmpje of zo. Al met al als echt vermakelijk-filmpje doet het niet meer dan voldoende. Er mist naar mijn mening wat drama, wat het verhaal juist wel kon gebruiken. Er valt veel uit te halen uit dit onderwerp maar de film kiest helaas voor de makkelijke uitwegen die aanslaan bij het publiek. Al met al een grappig concept, hoewel de film niet echt komedie is, is het onderwerp dat wel. Leuk. 3 sterren

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 februari 2012, 12:19 uur
Jessen0wnt schreef:
Er mist naar mijn mening wat drama, wat het verhaal juist wel kon gebruiken.

Te weinig drama? Heb je hem wel tot op het einde gekeken?
Volgens mij is het 1ste helft: meer komedie / 2de helft: duidelijk drama.

Het is volgens jou geen echte komedie, maar er zit ook niet veel drama in...wat is het dan wel?

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 februari 2012, 12:32 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
missl schreef:
het is een beetje te braaf, nergens vliegt het uit de bocht en blijft het binnen de lijnen. Wat op zich wel jammer is want het had deze film wel wat extra's gegeven.

Misschien dat ik verkeerd begrijp wat je bedoelt, maar hoezo blijft het braaf?
Het marketingplan loopt toch volledig uit de hand, met de man die een zelfmoord veroorzaakt, de jongen die minderjarigen zatvoert / bijna iemand doet verongelukken / zich op de verkeerde moment out, het meisje dat aanpapt met iemands echtgenoot...
Wat had jij dan nog in gedachten?

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 februari 2012, 13:15 uur
Zonder twijfel een van de origineelste concepten die ik de laatste tijd ben tegengekomen.
De film zelf onderscheidt zich echter niet meteen van andere komedie/drama's, wat wel een gemiste kans is met zo'n ijzersterk basisidee, dat zoveel mogelijkheden openlaat.
Ik vond hem zeker leuk om naar te kijken, maar het ontbrak mij wat aan originele uitwerking. Wat we nu te zien kregen, was al bij al nogal voorspelbaar.

En misschien dat ik langs de andere kant geloofwaardigheid miste. Stel dat dit soort plannen in het echte leven bestonden (wat in theorie nog zou kunnen), dan zou het er toch nog iets anders aan toegaan denk ik. Voor mij waren de personages te onrealistisch en ik kon mij ook helemaal niet in hun denk-/gevoelswereld plaatsen.

Ja, je moet hem toch eens gezien hebben, maar span je verwachtingen niet te hoog, want dan heb je er minder plezier aan.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 maart 2012, 12:11 uur
Interessant vooral om de kennismaking met deze heel bijzondere verkoopstechniek.
De film is goed omdat hij maar druppelsgewijs de waarheid prijsgeeft.
Dat hij naar het einde toe voorspelbaar wordt, vergeven we deze toch wel spitsvondige en goed verhaalde drama-komedie.
Acteurs op de hoogte van hun vak.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 mei 2012, 21:54 uur
Deze film is een must see. Hoewel het plot, de karakters en het acteerwerk nooit bijzonder goed zijn is deze fim wel bijzonder. Ik ken geen film waar de relatie tussen marketing en jaloezie beter is uitgewerkt. En omdat marketing overal oms ons heen jaloezie-gevoelens probeert te aan te wakkeren, dient iedereen deze fim gezien te hebben. Het is zo'n maatschappijleervak film.