The Wicker Tree (2010)

geregisseerd door
Robin Hardymet
Christopher Lee,
Paul Wesley en
Graham McTavishBeth en Steve zijn twee jonge Christenen die vanuit Texas naar Schotland vertrekken om daar het evangelie te verkondigen. Maar ze komen daar in aanraking met een heel ander soort geloofsbelijdenis.
[permalink] geplaatst op 19 april 2008, 20:56 uurRobin Hardy samen met Christopher Lee? Dat doet mij nostalgisch terugblikken naar "The Wicker Man" uit 1973. Trouwens, de poster heeft er precies ook iets van weg.
[permalink] geplaatst op 19 april 2008, 22:54 uurInderdaad.
It's supposed to be a "re-imagining" of the classic Wicker Man.
Lees
hier en
hier verder.
[permalink] geplaatst op 5 januari 2009, 17:04 uurDat jaartal mag verplaatst worden naar minimaal 2010, denk ik zo.
Jammer dat het zo lang duurt...
[permalink] geplaatst op 4 september 2010, 9:42 uur
[permalink] geplaatst op 12 augustus 2011, 10:30 uur
[permalink] geplaatst op 12 augustus 2011, 10:35 uurVind dit wel wat hebben. In plaats van een voorspelbare sequel op de remake met Cage, een terugkeer van de originele regisseur en acteur. Benieuwd vooral naar Lee.
[permalink] geplaatst op 13 oktober 2011, 0:20 uur
[permalink] geplaatst op 8 december 2011, 9:45 uur
[permalink] geplaatst op 8 december 2011, 15:48 uurNu pas?
0,5
[permalink] geplaatst op 12 april 2012, 23:17 uurDamn ...
Ik wou Hardy op zich nog wel een kans geven. Ikzelf vond de remake een stuk beter dan het origineel, maar ik kan me indenken dan een regisseur daar anders over denkt, zeker als hij 30 jaar geleden zelf het origineel geregisseerd heeft.
Alle respect dus dat de man terugkeert naar z'n roots, maar het resultaat is gewoon té triest voor woorden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het zo stil is bij deze update van een cult klassieker. Het eerste half uur is het moeilijk te ontwaren of Hardy nu een comedy of een musical probeert te maken ... het slechte acteerwerk en de belabberde cinematografie spreken dan wel al voor zich.
Zo'n 40 minuten heb ik voor mezelf de schijn hoog kunnen houden, maar deze film wordt nooit horror en blijft teren op ronduit belachelijke scenes en eindeloos gekweel. Het is geen ludieke of zelfbewuste onzin die daarna verandert in een akelig schouwspel, het is meer slecht schooltoneel dat nooit de juiste sfeer weet te grijpen. 30 jaar aan film is duidelijk aan Hardy voorbijgegaan. Wie graag wat nasty cultvoer wil zet tegenwoordig een film als Kill List op, maar dit is echt te belabberd om in het openbaar te vertonen.
0.5*, meer kan ik er echt niet van maken.
Edit: ow, en Lee is welgeteld 1 minuut te zien in één of andere nietszeggende flashback. Met andere woorden, z'n naam dient vooral als postervulling.
1,5
[permalink] geplaatst op 8 mei 2012, 22:39 uurJa, heerlijk, die originele versie en dat dit. Heel beroerd kun je niet zeggen, maar waarom was er een sequel nodig? Die versie met Cage was ook al overbodig.