134.883 gebruikers | 85.680 films | 31.041 regisseurs | 3.507.172 berichten | 4.928.460 stemmen

Shin Chôjin Densetsu Urotsukidôji: Mataiden (1993)

Alternatieve titels: Legend of the Demon Womb, Urotsukidôji II, Urotsukidôji II: Legend of the Demon Womb

Shin Chôjin Densetsu Urotsukidôji: Mataiden (1993)
27 stemmen | gemiddelde 2,98
mijn stem:
Japan
Animatie / Horror
88 minuten

geregisseerd door Hideki Takayama
met Dêmon Kogure, de stemmen van Tomohiro Nishimura en Yumi Takada

Wanneer Dr. Munhihausen Sr. tijdens een experiment met de fameuze 'Nazi Death-Rape machine' de 'Overfiend' probeert op te roepen, gaat dat gigantisch mis. Een aantal jaren later probeert Munhihausen Jr. met een vernieuwde machine hetzelfde waarin zijn vader in gefaald is; namelijk het doden van de 'Overfiend'.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 juni 2004, 19:55 uur
Dit is toch een serie? Geen tv-serie maar een MANGA serie? Of zie ik het verkeerd?! OF ben ik in de war met LEGEND OF THE OVERKIND/OVERFIEND

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 juni 2004, 19:58 uur
Het zijn drie verschillende films als ik het goed heb.

Er is geloof ik ook een serie van.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 juni 2004, 20:10 uur
Als ik het goed heb is LEGEND OF THE OVERKIND/OVERFIEND (ofzoiets) het eerste deel. Maar die waren ongeveer 6 delen van +/- 30 minuten. En deel 2 is ook geloof ik 6 delig. Ik kan ook in de war zijn met deel 3. Dat kan ook?! Maar ach, zo is ie ook goed?! :D

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 juni 2004, 20:11 uur
Legend of the Overfiend ja.

Ik heb ze destijds als 3 verschillende films gezien.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 juni 2004, 20:13 uur
kos schreef:
Ik heb ze destijds als 3 verschillende films gezien.
Is deel 3 goed, KOS

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 juni 2004, 20:24 uur
Mwa, ik vond de eerste wel goed en deel 2 en 3 een beetje meer van hetzelfde, maar wel vermakelijk.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 augustus 2005, 19:50 uur
Zie mijn omschrijving bij deel 1 van deze reeks, voor de namen van de delen 3 t/m 5.

Zijn wel makkelijk te vinden via Ebay ofzo, je moet er alleen wel op letten dat je de unrated versie neemt.

Deel 2 is een stuk minder dan deel 1,

Toch wel een:

3,0

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 november 2008, 0:19 uur
Urotsukidöji had in totaal 12 delen.
Heb ze allemaal op vhs gehad.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 maart 2011, 13:57 uur
Bijna net zo goed, zo niet beter, als deel 1. Het verhaal is iets dunner maar heeft meer emotie dan zijn voorganger. Bij de laatste scene had ik tranen in mijn ogen van ontroering, en dat is best opmerkelijk bij een Sex & Voilence film. Animatie is ook iets toegankelijke gemaakt en de soundtrack is super fout maar super vet. Ik heb de sountrack op CD laten importeren uit japan... de duurste CD's die ik heb!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 mei 2012, 23:54 uur
Deze film speelt zich af binnen de periode van de gebeurtenissen van het eerste deel en is dus niet een vervolg, aangezien het dan niet chronologisch op elkaar aansluit. De setting is ook plotseling Tokyo geworden, terwijl die in het eerste deel Osaka is. Ach, gaten in het verhaal die er eigenlijk niet toe doen. Het gaat immers om een absurdistisch, licht pornografisch, maar tegelijkertijd indrukwekkend staaltje Japanse anime, die naast Legend of the Overfiend voor de liefhebbers verplichte kost is. Er is zelfs sprake van uitdieping van de personages en dat in een film als deze....WOW!!!
Anyway, Legend of the Demon Womb is een passende klassieker binnen het genre, of je het nu goed vind of niet. Naast het eerste deel de moeite waard. Vanaf het derde deel (Return of the Overfiend), zou de klad erin komen.
Ook voor deze film geldt: pas op voor verknipte versies!!!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 mei 2012, 18:54 uur
Error_2009 schreef:
Urotsukidöji had in totaal 12 delen.
Heb ze allemaal op vhs gehad.

Ja klopt, ik ook. Ze zijn toen allemaal ongeknipt in Nederland op VHS uitgebracht.

Een kort overzichtje betreffende de volgorde:

- Urotsukidôji I Legend of the Overfiend 3 delen
- Urotsukidôji II Legend of the Demon Womb 2 delen