The Krays (1990)

geregisseerd door
Peter Medakmet
Gary Kemp,
Martin Kemp en
Billie WhitelawGedurende de jaren zestig werd de Londense onderwereld gedomineerd door twee broers; Ronnie en Reggie Kray. 'The Krays' is hun waargebeurde verhaal. Ronnie en Reggie werden geboren en groeiden op tijdens de harde oorlogsjaren in de Londense wijk East End. Aangemoedigd door hun dominante moeder Voilet, ontpopten ze zich als brutale leidertypes.
[permalink] geplaatst op 10 juli 2002, 18:15 uurZijn dat die twee van Spandau Ballet?
[permalink] geplaatst op 10 juli 2002, 18:36 uurdeze film komt me heeeeel erg vaag bekend voor, maar volgens mij kan ik me nog iets herinneren over een bokspartij tussen de broers Kray, klopt dit?
FisherKing
[permalink] geplaatst op 22 juli 2002, 22:41 uurja de jongens van Spandau Ballet...
heb de film meerdere malen wel gezien maar buiten de Spandau Ballet jongens is niks blijven hangen en dat is triest ( wil hem trouwens niet meer zien )
2,0
[permalink] geplaatst op 22 juli 2002, 23:45 uurniet erg geslaagd, deze hier ?
** 2 op 5 **
Tony
4,0
[permalink] geplaatst op 22 september 2002, 17:10 uurOnvoorstelbaar dat deze film zo laag staat, misschien moeten wat meer mensen hem zien.
3,5
[permalink] geplaatst op 9 oktober 2002, 0:05 uurJaren terug is ie mij echt bijgebleven. Laatst weer gezien en toen viel ie mij wat tegen. De broertjes acteren goed, en er zitten vette scenes in maar het zag er uit als een tv film. Toch 3.5.
5,0
[permalink] geplaatst op 19 september 2004, 20:54 uurNiks blijven hangen........
Lijkt wel een tv-film......
Deze film is een juweeltje. Zeer intrigerende mafia-drama waarin geweldig goed wordt geacteerd. Buiten het mafia gebeuren wordt er veel aandacht besteed aan de motivaties en achtergrond van de geweldadige tweeling. Verder zit de film vol met gedenkwaardige scenes die een filmliefhebber zeker nooit zal vergeten.
4,0
[permalink] geplaatst op 19 september 2004, 21:54 uurZo is dat. Geweldig rol ook van Billie Whitelaw.
[permalink] geplaatst op 28 september 2004, 13:09 uurFisherKing schreef:
ja de jongens van Spandau Ballet...
Kan me voorstellen dat je een film niet meer wil zien als je hem maar 1,5 ster geeft. Vind het wel raar dat je een film die je niet waardeert meerdere malen kijkt. Is het soms dat spandau ballet(of de jongens) wat je trekt?

FisherKing
[permalink] geplaatst op 28 september 2004, 13:17 uurbisse schreef:
Vind het wel raar dat je een film die je niet waardeert meerdere malen kijkt.
Dat waren niet mijn eigen keuzes maar meekijkbeurten. Wellicht daarom die lage waardering.
[permalink] geplaatst op 9 december 2004, 21:13 uurMoet hem maar weer eens gaan kijken.. is ruim 10 jaar geleden dat ik deze heb gezien. Is zeker een klassieker!
[permalink] geplaatst op 31 december 2004, 16:41 uurkos schreef:
Vind ik ook. Schitterende scene toch wanneer moeder Kray de lads terechtijst wanneer die haar vloer bevuilen met hun schoenen. Die scene staat in mijn hoofd geplant gewoon!
4,0
[permalink] geplaatst op 13 juni 2005, 21:32 uurPrima geacteerd door de Kemp broers van Spandau Ballet. De film had wat meer diepgang gemogen. Maar zeker de moeite waard. Het geeft een kijkje in de Britse en vooral Londense gangsterwereld van de wilde jaren 60. Zeer realistisch weggezet door regisseur Peter Medak.4****
4,0
[permalink] geplaatst op 3 november 2005, 11:35 uur"When people are afraid of you, you can do anything. Remember that"...
0,5
[permalink] geplaatst op 3 maart 2009, 21:00 uurIk weet dat het vast aan mij moet liggen, maar ik vond dit de allerslechtste film die ik ooit gezien heb. Hij kon me nooit boeien. Ik vond de acteerprestaties matig en een groot vaag verhaal. Spanning en of sensatie kamen er niet in voor en ja het is echt geen humorfilm.
Ik ga hem vast nog eens kijken, om te zien wat ik gemist heb in deze film, Gezien alle andere hoge scores moet er toch iets goeds aan zijn.....
3,0
[permalink] geplaatst op 2 april 2009, 1:46 uurBepaalde scenes in deze film hebben toen heel erg veel indruk op mij gemaakt en ik ben blij dat ik hem eindelijk gevonden heb, ga m zeker kopen!
4,0
[permalink] geplaatst op 13 juli 2009, 20:40 uurSterk, bijna surrealistisch script van Philip Ridley die daarna zou debuteren met zijn eigen The reflecting skin. Ridley heeft oog voor detail, sfeertekeningen en is niet bang voor momenten van uitzinnig geweld.
Opvallend in deze gangsterfilm, en wat hem van andere onderscheidt, zijn de sterke vrouwen-personages.
4,5
[permalink] geplaatst op 1 augustus 2009, 4:05 uurTruly one of the great gangster movies vanuit de UK! Onbegrijpelijk waarom deze niet hoger staat, visueel is er namelijk ook niets mis mee! Prachtige vertelling en die inherente band van de broers maakt het steeds boeiend om te volgen. Eén van de beteren..
3,0
[permalink] geplaatst op 20 mei 2010, 14:08 uurNa herziening toch wat tegengevallen. Film is uit 90 maar als je zit te kijken lijkt het wel de 70ger jaren. De stijl van de regiseur is niet verbeterd door de tijd. Actie scenes zien er ook best nep uit, wat opzich allemaal erg jammer is omdat het verhaal zich uitstekend leent voor een goede regiseur om hier een echte topper van te maken.
1,5
[permalink] geplaatst op 10 januari 2011, 9:35 uurEen grote rommel.
The Krays biedt perspectief. Het verhaal over de Kray broers is een fascinerende en Medak had alles om hier een gangster epos van te maken in de trant van The Long Good Friday, de beste Britse gangsterfilm tot op heden, wat mij betreft. Maar The Krays heeft geen Bob Hoskins. In plaats daarvan moeten we het doen met de Spandau Ballet broers, die er werkelijk een potje van maken.
Ontzettend slecht acteerwerk is wat de klok slaat in deze film, dat en het script. Meer fragmentarisch kom je ze niet vaak tegen. Personages lopen zonder enige introductie in en uit het script. Zo ontzettend rommelig dat het wel lijkt alsof er ergens nog een Director's Cut bestaat met de resterende 120 minuten. The Krays lijkt wel half werk.
Jammer, want op het gebied van setting en aankleding is hier niets mis mee. Ook visueel is het meer dan degelijk, maar zonder overtuigend acteerwerk en met een rommelig script bereik je weinig.
Slecht.
3,5
[permalink] geplaatst op 28 april 2012, 10:11 uurEen intrigerend, boeiend, intelligent, gestilleerd en scherpzinnig gangsterdrama. De productie is gebaseerd op een waar verhaal, maar naar ik later begreep geromantiseerd; er zijn teveel belangrijke onderdelen weggelaten. De regisseur richt zich minder op het geweld van de beide hoofdpersonen, maar meer, hoewel sprake is van een identieke tweeling, op hun verschillende karakters, hun onderlinge relatie (een van de twee is bijvoorbeeld homoseksueel en jaloers op de relaties van zijn broer met vrouwen) en die met hun dominerende moeder. Het optreden van de beide hoofdrolspelers is sterk.
4,0
[permalink] geplaatst op 28 april 2012, 11:48 uurVan diegenen die een berichtje achterlaten is de meerderheid voorlopig voor + ipv -
hansbreda schreef:
Prima geacteerd door de Kemp broers van Spandau Ballet.
gauke schreef:
Het optreden van de beide hoofdrolspelers is sterk.
ichi schreef:
De broertjes acteren goed
bisse schreef:
geweldig goed wordt geacteerd.
dutchtuga schreef:
de Spandau Ballet broers, die er werkelijk een potje van maken. [...]zonder overtuigend acteerwerk
qwatje schreef:
Ik vond de acteerprestaties matig
Staat mijzelf ook bij als één van de betere gangsterfilms door de aandacht op het milieu en karakters ipv de actie en ontwikkelingen.