132.160 gebruikers | 83.252 films | 30.180 regisseurs | 3.420.365 berichten | 4.773.113 stemmen

Herbie Goes Bananas (1980)

Alternatieve titel: Herbie Is de Pisang

Herbie Goes Bananas (1980)
243 stemmen | gemiddelde 2,39
mijn stem:
6 jaar geweldVerenigde Staten
Avontuur / Familie
100 minuten

geregisseerd door Vincent McEveety
met Cloris Leachman, Charles Martin Smith en John Vernon

Op exotische locaties in Midden-Amerika toont de internationaal befaamde Herbie zijn bijzondere charisma en geoliede humor in dit komische uitje vol acties en stunts. De pret begint als Herbie met zijn twee nieuwe eigenaars vertrekt naar de Grande Premio autorace van Rio de Janeiro. Onderweg worden ze afgeleid door een smokkelaarsbende, lastig gevallen door een laag-bij-de-grondse zakkenroller en belaagd door een woedende stier.

gebruiker
bericht

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 augustus 2002, 15:11 uur
Ocho!!!!!!!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 augustus 2002, 0:27 uur
Ze blijven leuk (jeugdsentiment)!

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Herbie Goes Bananas (€ 8,99)
exclusief € 1,19 verzendkosten

Herbie Goes Bananas (€ 9,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Herbie Goes Bananas (€ 9,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 augustus 2004, 17:26 uur
Ook een mooie Nederlandse titel: 'Herbie is de Pisang'

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 november 2004, 15:58 uur
Ik kan mij nog vaag herinneren dat ik naar deze film ging in de bioscoop, vond het toen een hele leuke film.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 augustus 2005, 13:25 uur
Herbie rules :)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 mei 2006, 22:11 uur
Jammer dat deze film al weer lang geleden op tv is geweest.
Zou hem best nog wel een keer willen zien.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 november 2007, 11:25 uur
Een topper, net zoals alle Herbie-films.
Moet zeggen dat een heleboel Walt Disney films gewoon "tijdloos" zijn!

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 april 2008, 14:31 uur
Niet de beste Herbiefilm, maar nog steed onderhoudend. In tegenstelling tot vele andere familiefilms is dit een tijdloze film met een hoge dosis jeugdnostalgie. Eentje die vele generaties zal meegaan en enkel met een remake kan verknoeid worden.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 april 2008, 19:22 uur
Leuk! Jammer dat Herbie het met benzine moet doen. Desalniettemin: liever een half ei, dan een lege dop!

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 september 2008, 15:34 uur
Zoals wel vaker gaat met de verplichte vervolgen, wordt het allemaal wat minder. Zo ook hier. Nog enigszins onderhoudend maar wel erg mager en flauw. Wederom zonder Jones. Gemiddeld.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 juli 2009, 16:36 uur
Herbie Goes Bananas kent een aardig begin, maar zakt alsnog snel in als de avontuur wegebt en romantisch gezwijmel de hoek om komt kijken. Daarnaast is het een stuk langdradiger doordat vele scènes erg uitgerekt zijn (neem alleen al het stierenvechten).

De paar bekende gezichten die meedoen zijn een plus, maar verder valt er niet veel positiefs te vertellen. Het verhaal is dunnetjes, de liedjes matig en het Herbie-gevoel verdwenen. Het is allemaal lief en schattig bedoeld, maar tevens saai en oninteressant. Naarmate het vorderde, kon het mijn aandacht vasthouden. Eigenlijk totaal niet.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 februari 2010, 9:03 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Dit is niet al te best, maar een leuke jeugdfilm is het toch wel :)
Tenminste, ik kon hem niet vaak genoeg zien en heb de videoband destijds volledig naar de kloten gedraaid.
Op het moment dat ze Herbie in zee kieperden was ik ontroostbaar, als ik toen oud genoeg was ging ik aan de drank van ellende...maar goed, toen hij later weer verroest en proestend het water uit kwam rijden vloog ik tegen het plafond van blijschap. Nobody f*cks with Herbie 8)
3* en dan vooral vanwege het voor mij nostalgische gehalte. Iemand die hem nu voor het eerst ziet en een 1 geeft zal ik niks kwalijk nemen.

pgm
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 mei 2010, 10:34 uur
Blijft leuk voor de kids, en voor ons.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 augustus 2010, 15:28 uur
Leuke familiefim, zonder meer. Je kan eens goed lachen, en je kan meeleven met het verhaal. Maar super acteerprestaties zitten hier niet in.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 maart 2011, 15:54 uur
Laatste film van allemaal dat ik moest zien. Zelfde als bij de vorige films. Zitten soms lang de zelfde stukken in die soms saai beginnen worden. En doordat de film ook zo oud is vind ik ze ook wat minder.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 april 2011, 16:06 uur
Net zo leuk als de voorgaande delen, prima vermaak.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 december 2011, 23:04 uur
Jeugdsentiment. :D Deze film heb ik vroeger erg vaak gekeken. Ik ben wel benieuwd wat ik er nu van zou vinden. Maar het zal vast een teleurstelling worden.

mange mange mange